Comentarii pe articolul Vladescu lucreaza la un nou sistem de impozit pe venitul global


Nou sistem de impozit pe venitul global

Ene Cris la 13 Iulie 2010, ora 10:53
In opinia mea, impozitul pe profit nu ar trebui sa se reduca in continuare la 15%. Majoritatea societatilor comerciale din Romania sunt cu capital privat strain. Reducerea in continuare a taxei pe profit ar facilita si mai mult repatrierea intr-o proportie si mai mare a profiturilor in tarile de origine ale actionarilor/asociatilor.
De foarte multe ori, decizia de a investi intr-o tara nu depinde intr-o foarte mare masura de sistemul de impozite practicat ci mai degraba de costurile cu forta de munca, piata de desfacere etc. cu totul alti factori.
Este o idee buna cu deducerile pentru asigurarile de sanatate private. Usor ar trebui sa trecem si noi in Romania la un sistem privat de asigurari de sanatate.
Daca cota unica se va transforma in cota progresiva pentru persoane fizice si cota de 15% pt societati comerciale inseamna ca salariatii sunt impozitati mai mult decat patronii/actionari/asociati. Nu mi se pare corect avand in vedere ca salariatii de obicei au venituri mai mici in comparatie cu patronii.

  Inapoi la articolul Vladescu lucreaza la un nou sistem de impozit pe venitul global

Setari Cookie-uri