Comentarii pe articolul Impozitarea progresiva sperie oamenii de afaceri: Un atac la clasa de mijloc!


Sa lasam prostiile.

Mihail George la 14 Iulie 2010, ora 10:51
De ce un angajat intr-o multinationala cu un salariu decent (aia care vor sa fie clasa de mijloc) sa plateasca mai mult la stat? Se imbunatatesc serviciile? De ce o persoana care munceste 9-10 h/zi in mediul privat (si este platita corespunzator pentru asta) sa plateasca mai mult decat "prostimea" si sa se bucure de aceleasi servicii medicale, drumuri, servicii de invatamant? De ce sa nu incurajam performanta oamenilor care aduc bani in tara (aia care muncesc pentru cateva mii de euro pe meleagurile noastre) si sa ii fortam sa aleaga alte destinatii unde darile la stat sunt intr-adevar mai mari dar si serviciile sunt pe masura? Personal m-am saturat de cei care striga in stanga si in dreapta "hotii" fara nici o proba. Sunt oameni care merg pe sintagma : "ala are, deci clar a furat" si uita sa mai si munceasca.
Maria la 14 Iulie 2010, ora 15:27
sa inteleg ca bugetarii si cei cu salarii mici (prostimea), nu conteaza in viziunea dumneavoastra?
profesorii,medicii,oamenii obisnuiti nu au dreptul la ingrijire medicala,educatie, servicii de calitate. in opinia dumneavoastra dicriminarea este ok?
adica sa sustinem mediul privat si angajatii lui sacrificand bugetarii?
ok!!!!
Jipa Nicolae la 14 Iulie 2010, ora 22:52
Toti conteaza in aceasta tara, dar sincer sa fiu nu vad legatura cu cota unica. Eu cred ca ea este un lucru benefic, pentru ca:
1 - suntem toti egali - dam 16% la stat
2 - vrei sa ai mai multi bani muncesti mai mult, iti iei mai multe servicii sau esti mai eficient in ceea ce faci.

Cota progresiva mi se pare o batjocura la adresa celro care vor sa munceasca si tine de vremurile comuniste, cand muncea fiecare cat putea, cat dorea, cat il ducea mintea, dar cand era vorba de bani trebuia sa i se dea si lui la fel ca celorlalti , ca doar e si el om.

Sunt de acord cu cota unica, ca din ea trebuie intretinute programele sociale si nationale (invatamant, aparare, sanatate, ...), dar nu pot fi de acord cu cea diferentiata, pentru ca va stimula lenea si va dezamagi oamenii care muncesc eficient.

  Inapoi la articolul Impozitarea progresiva sperie oamenii de afaceri: Un atac la clasa de mijloc!

Setari Cookie-uri