Comentarii pe articolul Tot ce trebuie sa stii despre asigurarea obligatorie a locuintelor


Vi se pare corect?

Contu Valentin la 16 Iulie 2010, ora 13:21
Prin aceasta lege sunt obligat printre altele sa ma asigur impotriva inundatiei. Locuiesc intr-un bloc de prefabricate , la etajul doi , iar blocul este construit pe un deal. E normal sa platesc si asigurare de inundatie?
Daca ar fi inundatie aici, inseamna ca nu as mai avea de la cine sa cer daunele pentru ca restul tarii nici nu ar mai exista.
Eu cred ca era corect ca asiguratul sa obteze pentru ce se asigura. Spre exemplu as opta pentru "inundatie" dar de la vecini.
Riscul de cutremur sau de incediu este pretutindeni dar riscul de inundatie nu.
Stiu ca printr-o asigurare , asiguratul i-si asigura riscurile posibile , ori acest tip de asigurare obligatoriu pentru risc care nu exista in unele zone mi se pare incorect.
P. M. la 16 Iulie 2010, ora 15:46
Sunt de acord ca nu este corect sa platesti o prima de asigurare pentru riscuri care nu sunt aplicabile in situatia respectiva.
De asemenea, nu mi se pare corect sa fii obligat sa inchei un contract de asigurare care "se suprapune" partial asigurarilor "facultative", pe care oricum trebuie sa le ai pentru a-ti acoperi alte riscuri, care sunt relevante in cazul locuintei respective.
Luminita Ciopor la 16 Iulie 2010, ora 20:28
sa se faca asigurare obligatorie in mediul rural deoarece sunt riscuri destule.la oras,de ce?
cred ca ar fi cu mult mai bine ca la oras sa fie obligatoriu detectorul de gaze in fiecare locuinta,ca in caz de cutremur oricum am muri,si iar niste bani dusi catre stat degeaba.
Mariana Soare la 20 Iulie 2010, ora 13:39
Si daca supravietuim unui cutremur, ce facem?
Asigurarea, oricare ar fi ea, de casa, de viata, insemna protectie financiara in caz de evenimente nedorite.
Este bine sa fie obligatorie asigurarea de casa, dar nu are sens sa fie suprapusa cu cea facultativa. Normal ar fi, daca exista facultativa sa nu fie si cea obligatorie.

  Inapoi la articolul Tot ce trebuie sa stii despre asigurarea obligatorie a locuintelor

Setari Cookie-uri