Comentarii pe articolul Ping pong cu cota unica: Va fi mentinuta, dar la ce cuantum?


MAI MULTE "COTE UNICE"!!!

Ronis la 19 Iulie 2010, ora 19:26
In aceasta tara, conducatorii, indiferent de culoarea politica, au niste fixuri in legatura cu fiscalitatea! Ori cota unica, ori cota progresiva!!! Acesta e un punct de vedere rigid, iar o plitica fiscala trebuie sa fie elastica, flexiila, sa se poata adapta din mers schimbarilor si situatiilor noi ce pot apare. Este evident ca situatia de acum, de la noi si in intreaga lume, e foarte diferita de cea de acum 3-4 an!
Inainte de a lua decizii, nimeni nu analizeaza in prealabil, baza de impozitare, care este formata din mai multe categorii:
1. Venituri salariale
2. Profitul societatilor comerciale
3. Proprietatile (terenuri, cladiri, masini,etc.)
4. Venitul liber-profesionistilor si persoanelor fizice
5. Valori mobiliare (detineri de actiuni, unitati de fond, plasamente in depozite la banci, etc.)
Toate ar putea avea propria lor cota unica sau unele, cota unica, altele cota progresiva: de ex. nu cred ca ar trebui pusa cota progresiva pe profit; o societate comerciala nu trebuie pedepsita ca face profit mare, din contra, ea trebuie incurajata sa faca profit! O cota progresiva pe profit ar descuraja investitorii, mai ales pe cei straini si ar incuraja si mai mult evaziunea fiscala. Cred ca aceasta cota ar trebui neaparat scazuta la max 10-11%, in conditiile in care Bulgaria si Ungaria au 10%!!! Ar putea fi pusa in schimb, cota progresiva pe venituri salariale; nu e normal ca unii sa aiba salar de 700 lei, iar altii de 30000 lei sau mai mult!
In ce priveste valorile mobiliare, o cota de 16% si pentru actiuni detinute mai mult de un an de zile, incurajeaza SPECULA, nu INVESTITIA! Cum sa atragem in felul aceesta capitaluri straine serioase?!
Deci, in concluzie, la un pian cu 2 clape (cota unica si cota progresiva), nu poti canta... la unul cu mai multe clape, poti compune o piesa frumoasa!

  Inapoi la articolul Ping pong cu cota unica: Va fi mentinuta, dar la ce cuantum?

Setari Cookie-uri