Comentarii pe articolul Harvard Business School: Pepiniera elitelor din afaceri


interviul la care trebuie sa faca fata un tanar care aspira sa formeze pepiniera elitei din afaceri.

Liana Apolzan la 17 Iunie 2008, ora 15:20
interviul la care trebuie sa faca fata un tanar care aspira sa formeze pepiniera elitei din afaceri.
Un articol impresionant . As fi curioasa sa cunosc daca a ajuns vreun tanar roman sa sudieze la aceasta institutie renumita si prin cate filtre ale inteligentei a trebuit sa treaca ca sa formeze pepiniera elitelor de afaceri. Multumesc anticipat.
Claudiu Ghebaru la 18 Iunie 2008, ora 16:33
Chiar este un articol excelent. Si eu sunt curios daca cineva de la noi a ajuns acolo.Insa , studiind structura marilor companii romanesti, ajungem la concluzia ca acestea nu prea exista. Ce corespondent putem gasi la General Electric ? Electrica..condusa de straini ?
La General Motors - Dacia ? condusa de straini ?!
Google - putem compara cu ceva ?
Ebay ? se compara cu okazii ?

Cred ca raspunsul mi l-am dat singur .
Lavinia Marilena Radulescu la 18 Iunie 2008, ora 19:00
Daniel Daianu a facut HBS la 40 de ani, iar intr-un interviu spunea ca ar fi vrut ca acest lucru sa se fi intamplat mai inainte. Acum nu stiu motivul pt care a intrat ata de tarziu... poate a facut alte alegeri in cariera sa - eu de un alt roman sa fi facut HBS nu am auzit.
Sorina Tira la 18 Iunie 2008, ora 20:24
Exista foarte multi romani la Harvard. In cadrul Business School, sunt sigur ca au mai ajuns romani si pe acolo. Nu e deloc usor, dar romanii populeaza cam toate scolile de prestigiu din State.
Referitor la intrebarea "de ce nu avem si noi HBS?" raspunsul e destul de evident - cat de actuala e educatia business in Romania? Cat business research avem noi pe la facultatile noastre? E logic si o problema de fonduri - Harvard primeste in fiecare an miliarde de dolari de la companii, de la stat, atat cat si de la guvernul federal pentru research. Isi permit sa isi plateasca profesorii, sa aiba access la tehnologii curente, si au relatii foarte stranse cu sute, daca nu mii de de companii americane si internationale.
In curand, daca nu s-a inceput deja, si facultatile romanesti isi vor schimba mentalitatea pentru a putea facilita accesul studentilor romani la un job market european. Daca asta nu se va intampla din initiativa, cu siguranta va avea loc din nevoie.
Elena Stefan la 19 Iunie 2008, ora 11:46
Intr-adevar sunt multi romani care au studiat si studiaza la Harvard si eu cunosc 2. Pacat ca lucrurile acestea nu se vad si suntem vazuti peste hotare prin prisma tiganilor sau a hotilor. O sa ne ridicam si noi dar mai dureaza. Pana atunci trebuie sa invatam cat mai mult ceea ce e bun in sistemele occidentale si sa nu ne insusim non-valorile
Silviu Martin la 20 Iunie 2008, ora 14:26
Sunt in jur de 30 de romani care au urmat cursurile Harvard. Eu am o lista a abolventilor Harvard din Europa si i-am gasit listati acolo. In curand cei care vor sa urmeze cursurile Harvard vor avea ocazia sa o faca online.

  Inapoi la articolul Harvard Business School: Pepiniera elitelor din afaceri

Setari Cookie-uri