Comentarii pe articolul Suntem jalnici la absorbtia fondurilor europene! Ce solutii avem?


Absortia fondurilor europene

Curpan Leonard la 28 Iulie 2010, ora 08:53
Nu vom putea niciodata absoarbe bani europeni atita timp cit cei ce se ocupa de aceste programe cer spaga. Vorbesc in cunostinta de cauza. Am facut un proiect si mi s-au cerut 10% din fondurile pe care am vrut sa le accesez. Traim intr-o tara unde spaga e mai presus de orice, asa ca nu cred ca vom reusi sa cheltuim banii europeni. Trebuie gindit un alt sistem de evaluare. Probabil am avea mai multe sanse daca sar infiinta un birou la Bruxelles, sau mai multe birouri in orasele mari din Romania in care sa fie angajat personal strain.
Marinescu Gabriel la 28 Iulie 2010, ora 10:14
Indiferent cine vine la putere aceste fonduri se vor da numai anumitor persoane influente fara spaga,iar celorlalte NUMAI CU SPAGA,iar daca nu se gasesc musterii se inapoiaza Europei cu penalitatile de rigoare.De ce sa se dea fara spaga si fara conditii cosmice,sa apara si o clasa sociala de mijloc care nu prezinta "garantii"de loialitate fata de clasa conducatoare?De aceea nu se dau aceste fonduri.De scarbe.
Victoria Marchidan la 28 Iulie 2010, ora 10:31
De vina este sistemul birocratic, faci o lucrare de doctorat pana reusesti sa obtii banii, sau poate doctoratul este mult mai usor de obtinut in Romania.Cred ca este si o slaba preocupare a guvernului in organizarea institutiilor care se ocupa de sistemul de evaluare al dosarelor , modificarea mult prea des a normelor incat un dosar gata finalizat trebuie modificat dupa noile norme si uite asa mai trec cateva luni pentru ca pierzi termenul limita de depunere. Pana acum executivul nu a venit cu nimic pozitiv pentru absortia acestor fonduri. Ce sa controleze DL. Boc? poate dosarele favorizate si in spatele carora stau clientii clasei politice, sau acele obiective care nu au functionat niciodata si au fost facute pentru speculatii imobiliare. De ce sunt atatea pensiuni de vinzare ?
pentru ca au stat 5 ani fara sa functioneze , sau au fost scoase intentionat pe pierderi ca sa poata fi valorificate cladirile la pret dublu, numai ca , caderea pietei imobiliare i-a prins pe picior gresit. Ulciorul nu merge de multe ori la apa.Sunt multi tineri care locuiesc la tara licentiati , dar nu au nici macar banii de cofinantare , dar vor sa munceasca , sa faca ceva si nu pot pentru ca tot cei cu potential pot accesa aceste fonduri , de ce nu dau finantare de 100% cu monitorizare corecta pentru cei pana 35-40 de ani. Sunt patroni de societati care la 65 de ani au accesat fonduri, unde este ajutorul concret dat tinerilor? Sunt foarte multe de comentat pe aceasta tema , dar cu parere de rau cred ca nimeni nu vede nimeni nu aude.
VICTORIA
Bercea Vasile Zorin la 28 Iulie 2010, ora 11:40
Cu tot respectul, sunt de acord functionarii publici platiti cu salarii foarte frumoase pentru a da asistenta tehnica doritorilor de fonduri europene, a prelua si prelucra dosarele, sunt angajati NUMAI pentru ca sunt copii nustiu cui , sau au lipit bine afise electorale in campanie. Rezulta din nefericire ca sunt tineri. Tot asa. aia care car fonduri ilegal , dau desigur spagi grele ca sa le primeasca si din nefericire, majoritatea sunt tot tineri! Pentru ca in Romania daca nu furi nu te imbogatesti rapid asa cum cred multi tineri ca li se cuvine! Poate gresesc eu, da mai interesativa si veti constata ca ticalosii si coruptii nu au virsta, sex si culoare politica, da parca unii tineri sunt asa mai lihniti dupa bani nemunciti....
Atanasescu Silvana la 28 Iulie 2010, ora 13:06
Suntem jalnici! S-au negociat fonduri pentru domenii la care nu se acceseaza nimic, iar domeniile unde sunt intr-adevar necesari banii astia fie au primit bani foarte putini care deja s-au terminat, fie nici nu au fost incluse in domeniile finantabile.

In al doilea rand, politizarea excesiva a agentiilor de management pentru proiectele astea. Este incredibil cum se impart banii, daca nu esti macar cu o dunguta portocalie, poti sa ai proiectul perfect, iti gaseste ceva ca sa ti-l respinga.

Cred ca asta este primul pas DEPOLITIZAREA, si imediat dupa aceea angajarea unor experti care sa aibe si ceva in cap cand evalueaza proiectele astea, nu numai soti, sotii, frati , nepoti, copii, unchi si veri de tot felul de politruci.

Pana atunci poate Dl. Boc sa faca zeci de mii de controlae tot o fatada este, nimic nu se va imbunatati decat daca schimbarile vor fi organice, in profunzime.

Altfel noi vorbim, cainii latra si caravana trece.
Constantinescu Victor la 28 Iulie 2010, ora 14:31
Este in interesul cetatenilor Romaniei care locuiesc in zone inundabile si in zone seismice sa beneficieze de locuinte si constructii realizate conform inventiilor mele intitulate "Constructii tenace si flexibile Anti-Soc".
Pentru a generaliza urgent aceste noi tipuri de constructii, care pot salva multe vieti onenesti in Romania si in alte zone afectate de dezastre naturale, doresc urgent Fonduri Europene pentru firma 'Techno-Route -Invent-Impex" din Braila.
Mentionez ca detin o Baza de Cercetare la Lacul Sarat Braila, unde pot sa realizez si sa generalizez inmpeuna cu cei interesati noile tipuri de "Constructii tenace si flexibile Anti-Soc".
Astept propuneri,sprijin si colaborare concreta.
Victor Constantinescu
Virginia Grigore la 30 Iulie 2010, ora 10:33
Ma surprinde decizia primului ministru de a REZILIA contractele care au intarzieri i n derulare . Cred ca domnia sa nu stie ca acei bani din reziliere nu se intorc la o alta societate ci parasesc Romania . Singura solutie domnule PM este nu de a vorbi cu Ministrii-Prefectii -ETC ,ci de a vorbi direct cu beneficiarii proiectelor in derulare .Si stiti ce va vor spune :
1. CA ROMANII SUNT CAPABILI SA ABSORBE FONDURILE EUROPENE- romanii aceia care vor si pot sa munceasca , adica acele societati in care dvs. biciuiti neincetat ;
2. Ca au nevoie de finantare anticipata sau cel putin de prefinantare . Sa va explic : in loc sa tineti BANII in conturi de unde beneficiati tot dvs. de dobanzi , alocati banii societatilor si nu-i mai umiliti rugandu-se de banci sa le acorde imprumuturi . Acestea nici nu-i baga in seama , mai mult in fericitele cazuri in care pot beneficia de un imprumut de la banca ,aceasta percepe dobanzi enorme;
3. Multe firme sunt controlate abuziv ,datorita "dotarilor intelectuale " sau intereselor proprii : spaga fiind pe primul loc in a trece mai departe ;
4.Intrati pe siteul Ministerului Dezvoltarii Reginale si Trismului - DEZVOLTARE REGIONALA -PROGRAMUL OPERATIONAL REGIONAL 2007-2013 - STADIUL IMPLEMENTARII FINANCIARE - AXA4 -DOMENIUL 4.3.
SI CE GASITI : (o mica parte )
Nord Est
1864 - Reziliat
Modernizarea, Dezvoltarea Si Extinderea Capacitatii De Productie A Sc Nemrac Mob Srl - Roman, Judetul Neamt
SC NEMRAC MOB SRL
Nord Est
1887 - Reziliat
Evaluarile De Proprietati, Afaceri - Triada: Valoare - Piata - Investitor
SC EXPERT EVAL SRL
Nord Est
1893 - Reziliat
Dezvoltarea Activitatii De Constructii In Cadrul Sc Tehnometal Srl Vaslui
SC TEHNOMETAL SRL
SUNATI aceste societati si intrebati-le care au fost motivele care au stat la baza acestor rezilieri : ???? si pe baza acestor probleme incercati remedierea situatiilor .
Stiti ,pestele de la cap se impute .
5.Industria de automobile a fost vanduta, cea metalurigica la fel si lista poate continua. Singura strategie la care trebuia sa lucrati era cea de absorbtie a fondurilor europene . Dezvolta mica industrie : angajari -preturi de vanzare scazute( avand finantare )-export - valuta in tara . Agricultura ( si aceata cat ne-a mai ramas ,majoritatea terenurilor au fost vandute ), zootehnia ,domenii majore unde trebuie investit pentru a da hrana ieftina acestui popor incercat .

SOLUTIA : contolati capul pestelui ,ca daca capul este bun se misca si coada .

  Inapoi la articolul Suntem jalnici la absorbtia fondurilor europene! Ce solutii avem?

Setari Cookie-uri