Comentarii pe articolul Un restaurant pe saptamana: Chez Marie nu e tocmai un "chez"...(o cronica subiectiva)


Chez Marie adică la Măriuca englezoaica

Paliga Sorin la 30 Iulie 2010, ora 15:17
E la doi pași de mine dar nu am intrat. Dacă se cheamă Chez Marie dar, de fapt, nu e nimic franțuzesc acolo, e ca restaurantul ăla numit Praga (parcă, s-a închis acuma) dar unde, de fapt, nu era nimic cehesc, nici berea, nici păpica. E drept, și la alții se cultivă asemenea șmecherii, dar nu pricep de ce. Eram anul trecut la Olomouc și, după o săptămînă de mîncare cehească, voiam ceva mai sudic, mai bulgăresc, mai grecesc, mai italienesc. Dau peste restaurantul Varna, cu steagul Bulgariei în siglă. Hopa, zic eu, iată undeva unde voi găsi tarator, niscai salată bulgărească bună (cehi mănîncă excesiv de multă carne, varză călită și cartofi). Păcăleală! Nu era niciun restaurant bulgăresc, deși și numele și sigla te făceau să crezi așa ceva.
Am descoperit, ceva mai încolo, un restaurant italienesc unde chiar aveau mîncare italienească, între care și o bună ciorbă de roșii, pe bune, chiar erau roșii în ea, pommodori.
À bon entendeur, salut, madame Marie.

  Inapoi la articolul Un restaurant pe saptamana: Chez Marie nu e tocmai un "chez"...(o cronica subiectiva)

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile