Comentarii pe articolul Interviu WS - Adrian Bulboaca: Bancile nu vor uita insolventa, companiile isi pierd credibilitatea


...Bancile nu vor uita

Moscviciov Andrei la 3 August 2010, ora 12:48
Fara indoiala,institutia insolventei are valente particulare in spatiul economiei autohtone.Dar este de remarcat inainte de toate , ca geneza unui astfel de demers are de regula niste cauze macroeconomice. Printre acestea :cadrul legislativ permisiv in ce priveste disciplina contractuala/ moralitatea celor ce se angajeaza in acte de comert/ si natura capitalurilor angrenate in procesele economice.La acest capitol, avind in vedere slaba capitalizare a entitatilor romanesti are ca consecinta interventia brutala a capitalurilor bancare sub diverse forme de creditare, fapt care creaza o discrepanta abrupta intre inteprinzator si finantator.Infrastructura bancara este net superior "inarmata " cu tehnici,protectii legislativ-guvernamrentale ,si mijloace de manipulare.
Este imposibil de admis statutul de partener, intre o institutie financiara, cu conditii inflexibile de comunicare si care nu isi asuma min de risc, decit in prisma cantitatii de profit pe care o estimeaza.Este deja cvasi cunoscut faptul ca obligatiile variabile pe care impune "partenerului" pun in imposibilitate beneficiarul unui credit sa estimeze valoarea rela a finantarii.
In aceste conditii toata povara ramine in sarcina actionarilor.
Si asfel , recurgerea la insolventa, este rezultatul abuzurilor, constringerilor, si desigur a conditiilor macroeconomice globale.
As spune , ca nici mediule de afaceri. nu va uita de ce sunt in situatia de insolvabilitate, sau la limita subzistentei! ! Exceptind desigur" jucatorii marilor tunuri", care, e pueril sa credem, ca nu beneficiaza de concursul, consilierea si complicitatea unor indivizi din interiorul sistemeler.In concluzie . Cei care trebuie sa se plinga ultimii ar trebui sa fie cei care , controleaza de fapt activele private ale unei natiuni , si mai nou insasi suveranitatea statului.Din pacate sistemul bancar si-a depasit propria lacomie, stigind dupa ajutor guvernantilor.
Oricum ,procesul este ireversibil, si e previzibila prabusirea actualului sistem financiar.Cind si pe cine se va deconta preponderent costul, ramine sa constate copii si nepotii nostri.

  Inapoi la articolul Interviu WS - Adrian Bulboaca: Bancile nu vor uita insolventa, companiile isi pierd credibilitatea

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile