Comentarii pe articolul Basescu: Bancile au o obraznicie. Vezi ce mai spune presedintele


Consilierii Presedintelui au dreptate , dar putin prea tirziu

Moscviciov Andrei la 9 August 2010, ora 12:56
Observatia e perfect pertinenta,cu toate ca fenomenul este mult mai grav decit pare la prima vedere.Asta daca declaratia are si scop economic. Daca are doar substrat politic, constatarea in cauza mai mult incrimineaza .Eroarea si ignoranta cu care a fost tratata si respectiv reglementata relatia banici -mediu economic, este evidenta.In situautia in care ne aflam azi , economic vorbind , daca exista o minima responsabilitate,si constiinta fata de cetatenii romaniei , este urgenta nevoie de a reglementa si a limita posibilitatea abuzurilor pe care dealtfel bancile au factu uz din plin in ultimii 5 ani.
Politicile de creditare si clauzele contractuale trebuie reglementate viabil si bazate de o protectie biunivoca , asupra partilor implicate in procesele de creditare.
La drept vorbind, bancile au profitat din plin de bresele legislative , deviind misiune lor de "sistem sanvin "al economiei , in autentici vinatori de active.Exceptind BNR care tine in friu aceste instititii, doar dpdv al sanatatii lor interne
(predictibilitatea si min. riscului de faliment)actorii economiei reale acopera pratic toate lagunele legislative in materie de risc.
Si atunci , e inutil sa ne miram de amploarea insolventelor,si blocajul cvasi general al fluxurilor financiare.
Toate aceste blocaje au o descsrcare amplificata pe toti cetatenii.
Si atentie.Ceea ce institutiile financiare au facut cu cei pe care
i-au creditat, o fac acum cu succes cu statul roman. Daca nu se revizuieste aceasta relatie , urmeaza inevitabil falimentul statului . Si atunci cancerul e generalizat si nu ne mai salveaza nimeni de la sclavie,O minima responsabilitate , celor ce au pirghiile da a salva destinul care ne-a fost decis deja.
Si ptr ca Presedintele a transmis aceasta observatie, e bine de stiut ca:
"Comandantul e cel care raspunde de soarta echipajului sau"si de aceasta data e o situatie de maxima criza.Nu poti sacrifica echiajul ca sa salvezi nava.
Statul roman este in primejie.

  Inapoi la articolul Basescu: Bancile au o obraznicie. Vezi ce mai spune presedintele

Setari Cookie-uri