Comentarii pe articolul Nu mai scapam de criza? Managerii companiilor vad in continuare reduceri de personal si cresteri de preturi


Bun de tot articolul. Imi lasa gura apa.

George la 31 August 2010, ora 09:32
Imi place tare de tot articolul asta. Nu imi dau cu parerea despre stilul de redactare, ci despre continut.

sold conjunctural = diferenta procentuala intre alternativele extreme (% crestere - % scadere) constituie soldul conjunctural, care exprima tendinta de evolutie a indicatorilor fata de perioada de referinta.

Bun, am inteles ca e cu minus. Ce ma face "fericit" este ca solutia universal adoptata in management, in situatii de criza, este reducerea personalului. Nu zic ca nu e o solutie, dar e atat de extrema incat e bine de analizat ce alte masuri s-au mai incercat pana la a se ajunge aici, si de ce nu au mers.

Am ramas surprins cum intr-o situatie concreta despre care am luat personal la cunostiinta, o simpla reasezare a posturilor, neinsotita de reduceri de personal, a facut minuni in ce priveste indicatorii de rentabilitate. Intr-o companie mare, cu peste 1000 de angaati, este surprinzator cat de prost sunt distribuiti si categorisiti oamenii. Cum personalul direct productiv este incadrat ca TESA, cum pe arii decizionale sunt incadrati oameni ce ar trebui sa fie direct productivi etc.

Nu vreau insa sa combat mai departe pe domeniul asta pentru ca imi e imposibil sa mai fiu coerent. Fiecare sa mature in ograda lui cum stie. Ceea ce vreau insa sa argumentez este precaritatea sistemului managerial de gestionare a nefericitului si neprevazutului (ca sa nu zic management de criza ca e insultator pentru cei care nu cred ca exista asa ceva).

Daca avem sau nu manageri in stare sa gestioneze o situatie neplacuta sau chiar grava, asta se vede la sfarsit de an, cand unii dispar cu companii cu tot, altii mai rezista iar altii prospera.

Cert este ca managementul de criza este o disciplina intens neglijata pe la noi. Cand compania scade in indicatorii de performanta sau cade si se raneste la genunchi, solutia este invariabil reducerea personalului. Ma uimeste completa lipsa de imaginatie a managerului roman (exista si exceptii desigur) si lipsa capacitatii de a experimenta in situatii inedite.

Recomand blogul

http://rosocialbusiness.wordpress.com/2010/08/13/debate-here/

pentru un articol si un punct de vedere al unei persoane care stie ce naiba zice.

  Inapoi la articolul Nu mai scapam de criza? Managerii companiilor vad in continuare reduceri de personal si cresteri de preturi

Setari Cookie-uri