Comentarii pe articolul Angajatii stau pe un munte de fericire si nu stiu! Companiile sunt obligate sa-i pregateasca


Companiile sunt obligate sa-i pregateasca

la 1 Septembrie 2010, ora 11:30
Doar companiile au obligatii!
Ce se intampla daca angajatul iti pleaca, cine plateste pregatirea?
Investesti pentru al autoriza ISCIR si pleaca. Ce te faci?
Legea nu prevede si obligatii pentru angajati!!!!!
Lancaster la 8 Septembrie 2010, ora 11:33
Se pot stabili obligații și pentru angajat, prin acte adiționale la contractul de muncă, atunci când pregătirea suportată de angajator îi permite salariatului să obțină niște certificate de calificare în nume propriu.

De exemplu, un atestat profesional sau un certificat ADR pentru un șofer trebuie reînnoite după 5 ani și de-obicei și le plătește singur, pentru că sunt ale lui, ca persoană. Dar modificările de legislație în domeniul transporturilor trebuie predate în mod organizat, la niște cursuri, pentru că altfel nu le cunoaște și nu le respectă, iar angajatorul respectiv poate primi amenzi de sute de milioane de la ARR pentru isprăvile pe care le fac șoferii lui în timpul transportului.

Și nu numai legislația transporturilor, dar chiar legislația rutieră s-a modificat destul de mult în ultimii 10 ani, astfel că șoferii vechi ajung să conducă "după ureche", în lipsa unor cursuri de recalificare. Iar asta iarăși poate aduce costuri suplimentare nedorite pentru angajator. De-obicei, sunt mai ieftine cursurile organizate, decât suportarea ulterioară a pagubelor care ar putea fi evitate prin aceste cursuri.

Cu sau fără prevederile din Codul Muncii, majoritatea angajaților au nevoie de cursuri, doar că firmele mici nu prea conștientizează asta.
Dan la 8 Septembrie 2010, ora 17:58
Sa zicem ca firma te trimite la un curs care in mod normal valoreaza 100 euro. Dar cand trebuie sa semnezi contractul aditional esti obligat sa o faci pe o suma de 700 euro (pt ca asa s-a inteles firma ta cu cea care iti face training). Ce poti face sa scapi de abuzul asta?
Blejeru Oana la 9 Septembrie 2010, ora 14:13
Dar haideti s-o luam si altfel: angajatii n-au niciun drept?!?!?!?!? Ei au doar obligatia sa urmeze cursuri din buzunarul lor, iar angajatorii si colegii sa nu le arate nimic, de teama sa nu le ia locul? Fiti siguri ca un angajat care se ridica la un anumit nivel, de mult n-ar mai fi angajat! de mult si-ar incepe o afacere proprie!
Ildi la 10 Septembrie 2010, ora 16:59
Eu sunt foarte dezamagita de modul in care se respecta drepturile angajatilor in tara asta. Teoretic e totul frumos si roz, in schimb din momntul in care esti angajat esti sluga unui angajator care confunda patrimoniul firmei cu patrimoniul personal, si daca ai tupeu sa te plangi de ceva nu numai ca te da afara, dar mai baga si cateva minciuni despre tine, ca doar n-o sa zica ca el a gresit.... sunt inca tanara, si sper sa ma conving de contrariul acestei idei in viitor, dar tot mai slabe sanse... :(

  Inapoi la articolul Angajatii stau pe un munte de fericire si nu stiu! Companiile sunt obligate sa-i pregateasca

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile