Comentarii pe articolul Piperea: Volksbank are 70.000 de contracte cu comision de risc


de unde faliment

Anitei Alexandru la 30 Septembrie 2010, ora 13:29
Daca elimina comisionul de risc raman ratele la nivele comparabile cu restul Europei care are 4-5% DAE la credite ipotecare.

Deci de unde faliment? Practic are aceleasi costuri ca firma mama din Austria. Fara profiturile nerusinate din Romania.

Comisionul de risc il justifica prin riscul de tara crescut care ii obliga sa ia finantare la costuri mai mari.

In primul rand, costurile sunt aceleasi ca cele pt. firma mama din Austria. Ca nu or sa fie prosti sa contracteze credite la o rata mai mare daca o pot face prin Austria si apoi prin aport de capital sau alt mijloc transfera fondurile in Ro.

In al doilea rand riscul de tara e absurd sa fie aplicat la persoanele fizice. Daca statul intra in faliment asta inseamna ca si persoanele fizice intra? Nu, ele vor plati in continuare rate usturatoare. Iar in Romania nu exista legea falimentului pt. persoane fizice. Deci nu poti plati ca ai ramas fara slujba? Nici o problema, devii sclav la banca cu acte in regula. Platesti pana la batraneti dobanzi majorate si penalizari.
Dragoman Liviu la 1 Octombrie 2010, ora 13:36
Foarte bun comentariul. Sunt de acord. Lipsa comisioanelor va conduce doar la diminuarea marilor profituri pentru banca. Diferenta dintre dobinda la credite si depozite este cea ca asigura viata lunga acestora.

  Inapoi la articolul Piperea: Volksbank are 70.000 de contracte cu comision de risc

Setari Cookie-uri