Comentarii pe articolul Statul redevine actionar la Rompetrol Rafinare si scapa compania de datorie


statul redevine actionar

Zota Corneliu la 30 Septembrie 2010, ora 20:17
Foarte curios si de neinteles pentru mine.
Toti ne recomanda sa devenim actionari, sa participam la producerea de venit, doar statul "se declara impotent "" din start ??
Este statul Roman mai fraier decat statul Francez, de exemplu, care prin RENAULT face profit.
Din literatura economica am afalat ca toate statele avansate economic, detin o cota din valoarea activitatilor productive de minim 15 -30%. Noi de ce o dam la altii ?
Statul este prost administartor- auzim deseori? Dar administaratori sunt niste oameni concreti care trebuie sa fie capabili, sa primeasca recompense suplimentare din profit si sa raspunda de rezultate.
Este o nepasare la nivelul cel mai de sus in privinta lipsei de interes de a se controla si aplica legea acolo unde sunt dovedite; incompetenta, furtul, lipsa de decizii, efectuarea de cheltuieli anormale cand societatea este in pierderi- vezi cum isi cumpara masini de lux sau isi acorda gratificatii uriase, desi societatea este in pierdere si culme nimeni nu este intrebat . Deci nu este vorba ca statul ne este bun gospodar. Este vorba de reprezentantii statului care nu-si fac treaba sau cei care trebuie sa controleze si sa ia masuri o fac in dispretul legii si al banului public.
China nu ne spune nimic ? Nu ca ar fi de copiat dar metoda de a controla cum este folosit banul public merita a fi copiat si la noi. Toti dir de CET-uri, de regii de transport etc sunt in pierdere constanta de multi ani. Cunosc un caz ; TRANSBUS sa Brasov era in faliment in 1995 A fost privatizata si preluata de un om simplu, FARA STUDII SUPERIOARE, FARA INCADRARE POLITICA,FAR ZECI DE CONSILIERI SI SECRETARE, dar care a fost ineresat de cum se paraduiau banii de catre soferi si a gasit solutii . Cu acceeasi oameni, care inainte zilnic furau de la stat; carburanti, o parte din banii pe bilete, piese de schimb, etc, acum societatea s-a dezvoltat si este posibil ca in cativa ani sa devina liderul transportatorilor interurbai de persoane di romania. Deci se poate.
Nu avem in conducerea tarii si a organismelor locale oameni priceputi ,. Majoritatea sunt promovati politica fara nici o competenta, fara experienta, muti fara morala si respect pentru miunca.Nu sunt noutati. Toti le cunoastem dar cine poate sa readuca munca cinstita si competenta la nivel de principiu si criuteriu de promovare ??
Deocamdata nimeni nu intentioneaza aceasta , caci "si-ar da singur picioare in fund". Este pus acolo sa permita colegilor care l-au promovat,sa jefuiasac cat mai legal avutia data pe mana sa...
Poate se va schimba ceva, aci tara asta este plina de posibilitati si de tineri capabili, de care vad ca statul se dispenseaza cu bucurie,, De ce ? banuesc, dar poate va bine candva ..
zota

  Inapoi la articolul Statul redevine actionar la Rompetrol Rafinare si scapa compania de datorie

Setari Cookie-uri