Comentarii pe articolul Clientii bancilor vor sa fie auziti in Parlament: Afla ce contine scrisoarea acestora


-Alaturati-va grupului, impreuna vom invinge.

Valeriu la 1 Octombrie 2010, ora 13:08
SA FIM UNITI IMPOTRIVA BANCILOR !
-Alaturati-va grupului, impreuna vom invinge.
- Pentru cei care au litigii cu Alpha Bank in urma OUG 50 / 2010 inscriere pe site: http://finance.groups.yahoo.com/group/alphaoug50/members
- Pentru Alpha Bank lider pe Galati - Valeriu ID mess vdecali tel 0723072929
Grigoras Camelia la 1 Octombrie 2010, ora 15:05
BNR trebuia sa supravegheze de la inceput modul in care se "imbogatesc" peste noapte bancile. Consider ca era treaba ei sa nu lase sa existe 1003 comisioane, si moduri aberante de calcul a ratei lunare. Adica sa dai 100 lei la credit si 7 00 la dobanda pe luna....asta e ca la prosti!...si nesimtiti de hoti pe fata....si bnr se face ca nu vede ....si inca Isarascu este privit ca un guru.....
Pai ce a facut?...hai sa fim seriosi....
la 1 Octombrie 2010, ora 15:41
ANPC trebuie sa fie factor decizional in relatia consumator -banca . Un model austriac sau german de acordare a creditelor ar trebui aprobat prin lege . PINA CIND HAOSUL SI HOTIA VOR STAPINI TARA .
la 1 Octombrie 2010, ora 15:44
SUNT DE ACORD CU CAMELIA SI VALERIU . OPRITI PRIN LEGE HOTIA BANCILR ASUPRA POPULATIEI.
Peiu George la 1 Octombrie 2010, ora 17:52
Uniti vom invinge!
Paralescu Mioara la 1 Octombrie 2010, ora 18:03
Inca o practica abuziva a bancilor:
- la inceput, prin anii '90, clientul putea alega din 2 moduri de a achita creditul:
1. -sa achite in anuitati egale...cum e acum..adica o suma constanta pe luna din care o parte e rata la credit, o parte dobanda la credit si o parte alte comisioane...din care dobanda e f mare pt ca rata la credit e f mica...si aceasta rata si dobanda sunt la cheremul bancilor care aplica fiecare o formula de calcul cat mai avantajoasa pt banca;
2. -clientul achita o rata fixa lunara, la care se calculeaza dobanda asa cum reiese din procentul pe care il cunoaste si clientul..dobanda se calculeaza la suma ramasa..asa clientul stie oricand ce suma i-a mai ramas de plata si cat e dobanda la acea suma pe care o mai are de calculat.
Dar acum, se impune clientilor doar primul mod de achitare a creditului, clar in defavoarea clientului din cel putin 2 motive:
1. - clientul nu stie cum se calculeaza rata lunara de plata, nu are cum sa prevada care va fi ea in lunile urmatoare si cat din credit mai are de achitat la un moment dat;
2. - astfel banca ii impune niste cletuieli si dobanzi numai de aceasta stiute si pe care clientul nu prea are cum sa le combata, nstiind formula de calcul, dobanda la ce se aplica, etc.
Cred ca un client trebuie lamurit si in aceasta privinta clar astfel incat sa fie in cunostinta de cauza cand alege un contract. De fapt, cred ca nici domnisoarele si doamnele plictisite de la cgusee nu prea cunosc formulelede calcul folosite de institutiile bancare la care muncesc..
Marin la 1 Octombrie 2010, ora 18:17
De ce de 3-4 luni de zile de cand mii de clienti relateaza abuzurile pe care le fac bancile in Romania BNR tace ?
Oare daca ANPC-ul a amendat bancile nu este clar ca sunt probleme?
Domnule Mugur Isarescu este vorba despre peste 12000 de cetateni care au sesizat nereguli in contracte ,ca sa nu mai vorbim de cei care nu sunt informati,asta chiar nu va da de gandit?
Am cerut in nenumarate randuri infiintarea unei comisii,formata din specialisti din cadrul BNR, care sa verifice aceste contracte iar dvs. nu aveti nicio reactie.
De ce Domnule Mugur Isarescu?
Vasilica Inache la 1 Octombrie 2010, ora 21:22
Ai dreptate Mioara,sunt intru totul de acord cu tine !
Sa dispara hotia asta pe fata,ca bancile din ziua de azi sunt mai rau decit camatarii,sunt "camatari cu acte" si platesti un imprumut triplu pina il achiti ,ca au dobinzi si comisioane ascunse si in primii ani platesti "nimic",le dai doar dobinda lor si rata e mica,mica...In ziua de azi muncesti ca sa-i tii pe ei pe scaune pe banii tai efectiv....E prosteala pe fata !Asta e statul roman cu legile lui,la noi ca la nimeni !
Turcu Olimpia la 2 Octombrie 2010, ora 08:39
felicitari....si gasiti solutie si pentru cei care sunt la 2-3 ani de a termina un credit pe 10 ani. cerem restructurari care nu vin decat dupa perioada ceruta de noi....si atunci ne anunta ca suntem pe lista datornicilor, iar graficul de rambursare nu-l elibereaza nici atunci...verbal te mint ca s-a aprobat...si apoi te pun sa platesti din urma tot....alt credit, alta distractie. nu mai razbim. Faceti ceva ...ca ne distrug psihic....nu numai material.
Suntem alaturi de toti cei cu credite.
Iatesen Miha I- Cosmin la 3 Octombrie 2010, ora 11:32
SUNT PERFECT DE ACORD CU PETITIA INITIATA DE DVS...

REDUCEREA DAE CAT MAI REPEDE SI RIDICAREA COMISIOANELOR PERCEPUTE DE BANCI...

DOBANZI IN FUNCTIE DE VENIT!!!
Bogdan Teohari la 3 Octombrie 2010, ora 22:22
salutare m-ar interesa sa stiu daca s-a compus vreun grup si impotriva B.C.R.m-as asocia si yo ca sa-i dam in judecata ,caci e imposibil ca sa-si mai bata joc de noi cu o asemenea usurinta. in cazul meu ,in loc ca dobanda sa creasca dupa primul an cu 2-3 puncte procentuale ,asa cum m-au asigurat, la mine s-a dublat si de la 600 lei am ajuns la 1200 !!! e strigator la cer
la 10 Octombrie 2010, ora 09:31
Daca s-a constituit un asemenea grup si impotriva BancPost , poate sa-mi spuna cineva?
Am luat un credit in CHIF in urma cu trei ani si intr-un an de zile banca mi-a marit de trei ori dobanda! Basca ca francul a crescut si el cat USD!
Ne apara si pe noi cineva in tara asta de toti HOTII astia care si-au dat mana si ne sfideaza din cercurile lor inalte? Sau toti au ,,contracte beton" in a ne jupui cu acte in regula?

  Inapoi la articolul Clientii bancilor vor sa fie auziti in Parlament: Afla ce contine scrisoarea acestora

Setari Cookie-uri