Comentarii pe articolul V-ati lansa propria afacere cu cei 10.000 de euro promisi tinerilor antreprenori?


V-ati lansa propria afacere cu cei 10.000 de euro promisi tinerilor antreprenori?

Stanila Dominic Florian Ioan la 4 Octombrie 2010, ora 19:26
Buna seara tuturor!

Incep prin a comenta aceasta tema care, la prima vedere pare foarte interesanta dar....mi-e teama sa nu ramana doar in faza de proiect.
Ideea per ansamblu este super ok, nu suntem noi primii care o lanseaza, referindu-ma aici ca stat, proiecte asemanatoare exista si functioneaza si in alte state unde economia functioneaza,impozitele si taxele sunt in limite normale, unde economia subterana practic nu exista si evaziunea atinge cotatii mici sau foarte mici.Atata vreme cat in tara noastra e un haos total atat in politica cat si in economie, nu cred ca va functiona acest proiect.Cred ca e o sfortare a guvernului de a tine tinerii capabili in tara, sau poate de a aloca niste fonduri doar " anumitor persoane ".
Observ ca tot mai multi tineri nu-si mai vad viitorul in aceasta tara si inceraca din rasputeri sa emigreze in tari unde valoarea,studiile si munca lor sa fie apreciata la adevarata valoare.Vreau doar sa spun ca si eu fac parte din acest segment de varsta si ma gandesc serios sa emigrez intr-un stat unde am posibilitatea sa-mi cresc viitorii copii intre oameni civilizati,unde am asistenta sociala si medicala asigurata pentru banii pe care-i platesc.In Romania platim o gramada de taxe la stat, asigurari si nu ne alegem cu nimic.Ganditi-va ce se intampla in educatie,sanatate si reflectati.Cum poti sa te duci la spital si sa ai pretentii cand stii clar ca medicul stagiar primeste 700 Ron/luna in timp ce femeia de serviciu primeste 1000 Ron sau chiar mai bine?Cum poti sa-ti trimiti copii la scoala si sa mai ai pretentii sa invete ceva cand profesorul primeste un salar de mizerie?Cum poti sa ai incredere sa iesi pe strada cand cei ce trebuie sa ne apere isi arunca chipiele in strada?Ce siguranta avem noi tinerii in aceasta tara?Sunt intrebari pe care mi le pun tot mai des in ultima perioada, intrebari la care nu gasesc un raspuns.

Dominic
Capraru Ionel la 4 Octombrie 2010, ora 20:48
intrebari legitime . din pacate fara raspuns. cel putin din partea celor care s-au angajat ( si au jurat cu mina pe biblie) sa guverneze tara. uite unde am ajuns, dar se pare ca nu este fundul prapastiei.cred ca se poate si mai rau.
la 5 Octombrie 2010, ora 09:25
Buna dimineata!

Pana sa ajung sa pun intrebari de nivel salarial ,mi le-as pune pe cele de de ordin legislativ...
Sa incepi un proiect acum,fie si cu 10.000,chiar daca ar fi 100% acoperita valoarea investitiei ,nu 30% cum spune de fapt proiectul(nu aveti decat sa mai aduceti 20000 de acasa ,dragi tineri),este o nebunie majora,atat timp cat Statul nu a modificat nimic in Codul Fiscal.
Cine isi permite sa plateasca inca 50% din valoarea salariului la Stat?(la 50% se ridica nivelul comisioanelor si impozitelor retinute atat salariatului cat si angajatorului).
Cine isi permite ,presupunand ca incheie Conventie cu cei de la ANOFM,sa angajeze someri,sa plateasca acum salariul angajatului si sa isi recupereze banii "CAND VA AVEA STATUL BANI"?(asa suna un aliniat din Conventie)
Nu mai pomenesc de recuperarea TVA...
Oricum,pentru cei cu spiritul de aventura supradezvoltat....multa bafta!
Statul trebuia sa inceapa sa isi protejete Economia acum 2 ani,nu sa arunce acum praf in ochii necunoscatorilor.
Esanu Cristian la 5 Octombrie 2010, ora 09:49
Se spune ca dupa ploaie mai iese si soarele.Multe proverbe si zicatori din batrani s-au cam adeverit dar aceasta... mai avem de asteptat.Mult si bine ,pentru ca desi am 2 copii minori, soarele nu prea cred ca va straluci nici macar ptr generatia lor. Singura sansa pare (aparent)sa fie doar optimismul,care,s-a cam consumat in tarisoara noastra. Spunea cineva foarte pragmatic:"bun...hai ca-i dam jos si pe astia....dar pe cine punem in locul lor...suntem cumva siguri ca vor fi cei capabili!?"
E mai mult decat trist ce se intampla doar din cauza catorva ce pot hotara desi am sa sustin clar ca degringolada aceasta nu a inceput si se datoreaza doar actualilor.
10000 euro reprezinta dupa mine o furtuna intr-un pahar cu apa. Nu suma conteaza ci potentialul ei ideii. Cu siguranta este concretizarea catorva normative de la comunitatea europeana mai mult sau mai putin dictate.
Ne-am dorit enorm intrarea in comunitate... suntem si vom fi mult timp VACA DE MULS A EUROPEI,iar comunitatea dupa ce ne termina pe noi va ajunge si in Adzerbadjan chiar daca va trebui sa ocoleasca Rusia.Capusele trebuie sa suga mereu,ca de nu , se muta la alta victima.
Ideea de Comunitate Europeana este extraordinara insa, se aplica gresit din cauza unor pioni mondiali foarte hotaratori si decizionali in interesul lor.
Sunt atat de multe nereguli in tara asta incat, am ajuns sa suspectam si ideile care ar putea fi intradevar de bun augur.... Pacat...mare pacat!
Voi stima in continuare pe cei ce razbat prin toate nemerniciile astea,ramanand aici. Plecand afara,da, este poate un standard mai uman de viata(am fost si eu plecat 6 ani)mi-am dat seama ca exact asta se si doreste.
In tara nu mai exista nici un impediment si nici o impotrivire clara din partea natiunii.Ei centreaza si tot ei dau cu capul.
Sumele astea pentru o firma la inceput...!! unii lasa de n ori mai mult intr-o seara la casino,iar altii ii lipesc pe fruntea manelistilor tot intr-o noapte. Pentru un mic intreprinzator,da, ar ajuta,insa e greu de crezut ca va depasi pe teritoriul Romaniei vreodata, stadiul acelei firme de 2 lei care va reusi sa o faca.
Brasoveanu Leontin la 5 Octombrie 2010, ora 13:07
problema este ca mai exista un program de finantare asemanator care ofera in aceleasi conditii mai mult de 10k de euro. nu stiu de ce nu inventeaza altceva ci dedubleaza tipurile de finantare. dar bine, guvernul nu stie nici ce fac institutiile lui
Claudiu Farcas la 5 Octombrie 2010, ora 13:57
Din pacate suma asta poate e buna ptr afaceri foarte mici.
Dar pentru sectorul in care activez (software IT) suma este derizorie daca nu chiar o mishtocareala la adresa intelectului nostru.. al tinerilor.
Cu 10.000 euro.. nu apuci sa consolidezi nici macar baza materiala ultra necesara unei companii foarte mici.. daramite salarii/ alte investitii pe perioada de startup.

Cum ne-a obisnuit de ceva vreme acest guvern (si probabil si urmatoarele) .. mult circ pentru prostime.

Cu stima pentru viitorul glorios al Romaniei,
Claudiu
la 5 Octombrie 2010, ora 14:22
de fapt ce ascunde acest proiect?...ce poti face cu 10 000 euro?
ce afacere mai poate avea succes in conditiile actuale ?
cred ca, in fapt, acest proiect este doar un alt mod de a mai fura niste bani, bineinteles de catre cine trebuie si cine poate.
in aceasta tara totul e o bataie de joc, o minciuna...suntem la mana unor indivizi fara scrupule ...
iata ce proiect salvator pentru tineretul acestei tari, au initiat ei....e jenant
Radacina Radu Dan la 6 Octombrie 2010, ora 14:43
problema nu este sa se dea 10.000 Euro sau 100.000 Euro pentru start-up-ul unor tineri; problema este ca mediul de afaceri este sub orice critica, valorile in business-ul romanesc sunt mai jos decat ale bisnitarilor din epoca de aur (stiu ce vorbesc) deci, fara un mediu de afaceri nu sanatos, ca nu se poate, mai degraba echilibrat, orice bani aruncati astfel nu vor avea decat valoare statistica. Adica mai pe scurt, cu banii nu poti face mai nimic daca nu au un mediu unde sa isi exprime valoarea.
Insa nu cred ca cineva din clasa politica mai are interesul si intentia de a crea un mediu de afaceri echilibrat; prea se castga bine acum....

  Inapoi la articolul V-ati lansa propria afacere cu cei 10.000 de euro promisi tinerilor antreprenori?

Setari Cookie-uri