Comentarii pe articolul Investitorii straini ne arata solutiile anticriza. Se uita si autoritatile?


Providenta .... si OMUL PROVIDENTIAL

Ifrim Sandru la 8 Octombrie 2010, ora 04:02
Este LAUDABILA initiativa acestor personalitati a vietii economice romanesti, totusi tratarea problemei / subiectului este limitata, pe termen scurt si nu reprezinta decat o rezolvare de moment a actualei situatii....

"Tratamentul" corect a problemelor din Romania, este un tratament care trebuie sa aduca rezolvare a problemelor fundamentale cu care se confrunta de vreo 100 de ani, ca sa nu zic dintotdeauna societatea romaneasca / locata in aceasta parte a Europei.

1. Primul pas ar trebui sa fie o viziune, impartasita si insusita de majoritatea romanilor.
Aceasta viziune ar trebui prezentata si sustinuta, de o persoana - institutie credibila
in ochii si mintea majoritatii romanilor.
2. Semnalul schimbarii ar tebui sa fie dat prin suspendarea si chiar schimbarea intregii
clase politice (ca iremediabil si profund afactata de virusul coruptiei si
incompetentei)
3. Sustinerea acestei viziuni printr-un program pe termen lung 10, 15 chiar 20 de ani,
care sa ne duca catre obiectivele propuse. Acest program ar tebui sa cuprinda toate
aspectele vietii sociale, politice, economice, tehnice-tehnologice, etc.
4. Mangementul si realizarea fiecarui proiect (mai mic sau mai mare, mai scurt sau mai
lung) din cadrul programului, de catre echipe competente formate din oameni
demonstrat a fi performanti.
... pe urma toate celelate vin de la sine...

Din nefericire pentru noi ca romani si pentru draga noastra Romania, aceasta solutie este o utopie, o MARE UTOPIE, pentru ca societatea romaneasca are cancer generalizat, are metastaze evidente pana la cele mai neinsemnate celule ale societatii romanesti.
S-a distrus cam tot ce era de distrus, s-a furat cam tot ce se putea fura, s-a dsitrus si s-a pervertit sufletul si mintea fiecarui roman.... si procesul continua...

Ce este de facut ...?

La vremuri exceptionale, solutii exceptionale si oameni exceptionali... in cazul nostru chiar ne trebuie un "om providential".... UN OM PROVIDENTIAL

Romani !!! cautati-l, gasiti-l, ascultati-l si urmati-l...
Viziunea si vointa lui, trebuie sa faca sa rezoneze intreaga societate, trebuie fixeze un obiectiv general, sa dea o directie si coerenta (logica si inteles) vietii si activitatii tuturor romanilor, tebuie sa fixeze alte standarde morale, etc...
Un fel de Deng Xiao Ping al vietii romanesti, sau chiar un Martin Luther King, ... un Ghandy. / Nehru, sau alte mari personalitati ale civilizatiei / istoriei romenesti, a caror personalitate a schimbat lumea.... un Deng Xiao Ping (cu a lui viziune si expresie: o lume doua sisteme)

Romani ... incercati si va treziti...!!!

cu toata dragostea....

Ifrim SANDRU
la 8 Octombrie 2010, ora 12:35
Fratilor ma umfla rasul cu ce vor astia sa faca.... Au desoperit America... Interesele lor sunt clare, daca ne luam dupa ei ne ducem de rapa. Hai sa va dau eu alternativa: transformarea Romaniei dintr-o tara de resurse intruna inalt tehnologizata care sa ofere servicii de outsourcing pentru domenii de varf: medical, informatica, biotehnologii si chiar invatamant. Cum asta? Prin reducerea "hemoragiei" de resurse si venit national in afara tarii. Prin reinvestirea in tara a rodului muncii , cata o fi ea. Si mai concret:
1. Orice investitie in Romanaia sa fie detinuta in procent de minim 10% de catre o persoana fizica/juridica romana. Procentul sa fie progresiv si anume : cu cat investitia e mai mica cu atat procentul sa creasca chiar pana la 50%.
2. Inestitii in formarea profesionala a specialistilor de inalta clasa: medici, profesori, ingineri IT, specialisti in admnistratia publica. Burse ce vor crea obligativitatea ca aceste persoane sa lucreze in Romania cu contracte inregistrate un numar minim de ani sau sa despagubeasca statul roman cu o suma.
3. Investitii in nise din diferite sectoare (IT, inginerie, biochimie etc.) si facilitati fiscale cum ar fi neimpozitarea unor premii consistente pentru brevete si patente, reducerea impozitului pe profitul reinvestit etc.
4. Formarea de unitati de cercetare dezvoltare si incurajarea spin-off-urilor din aceste domenii precum si din invatamant.
5. Investitii in infrastructura si mai ales in cai de comunicatie si telecomunicatii.

La lista asta poate adauga oricine e specialist. Ideea e simpla: trebuie s ane orientam pe nise si sa crestem nivelul de instructie al populatiei. Trebuie sa cream specialisti si sa le cream conditii sa lucreze aici. NUMAI ASA scoatem tara din prapastie. Altfel.. cu politicieni, fotbalisti , avocati si contabili mentinem numai o permanenta stare de galceava neproductiva.
Valentin Stroe la 8 Octombrie 2010, ora 17:28
eu sunt ala PROVIDENTIALUL. Ajutati-ma si va ajut, ne ajutam reciproc sa iesim din economicul acesta macabru de care nu vor unii sa mai scapam.
pentruceicestiu@gmail.com
la 9 Octombrie 2010, ora 01:48
Nu stiu cine esti dar ai mare dreptate.Acei oameni binevoitori vor sa le intre banii europeni in buzunare. Ma bucur ca mai sunt romani ce gindesc.Masurile scrise de dv.sunt foarte bune.

  Inapoi la articolul Investitorii straini ne arata solutiile anticriza. Se uita si autoritatile?

Setari Cookie-uri