Comentarii pe articolul Lucian Croitoru, BNR, despre cele doua legi supriza: Un pas mare spre prapastie


PRTAPASTIA ... tesuta de dl. Croitoru - consilier BNR

Danciulescu Radu la 21 Octombrie 2010, ora 13:03
Ce bine mai combateti domnule Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR !
Dar pentru echilibru, din inalta dv. cunoastere ce-ar mai trebui spus, nu cumva si niscaiva solutii de redresare economica ?
Toti economistii acestei tari, guvernantii si presedintia combat pe la televiziuni si afirma sus si tare ca trebuiesc reduse cheltuielile, care auzi dumneata, depasesc veniturile. Dar pana cand si de unde domnilor ?
Ni se tot explica cat la suta din PIB se aloca cheltuielilor sociale si vezi doamne ca acestea afecteaza grav veniturile la bugetul national si nu mai sunt resurse pentru investitii.
Si atunci in marea lor intelepciune dumnealor - economistii, mai vor sa dea o noua lege, prin care sa se reduca aceste cheltuieli sociale, ca si cum acestea ar fi singurele cheltuieli de la buget.
Pai pana cand domnilor aceste reduceri, cand avem cele mai mici salarii si pensii din Europa si din nu stiu a cata parte din planeta ? De ce oare credeti ca suntem in coada tuturor clasamentelor de performante ?
Domnule consilier,ca sa aiba economistii ce sa treaca dintr-un cont in altul si sa tina o balanta echilibrata, altii trebuie sa produca plus-valoare. Dar pentru ca aceasta sa fie posibila, toti de la aliniatul doi sunt raspunzatori pentru crearea conditiilor necesare !
Se vehiculeaza diverse solutii pentru atragerea de venituri la bugetul national: combaterea evaziunii fiscale; eliminarea muncii la negru; desfiintarea licitatiilor guvernamentale partinitoare, cu destinatia spre diversi acoliti guvernamentali, etc. Unii mai afirma ca solutie incurajarea sectorului productiv.
Incurajarea sectorului productiv este problema cea mai importanta pe care ar trebui sa o rezolve guvernantii, insa pana acum aceasta nu a fost pe agenda acestora, motivand ca nu sunt resurse financiare fiindca ne coplesesc cheltuielile sociale.
UE ne-a alocat nici eu nu stiu exact, 23 -33 miliarde Euro, prin programul Fonduri Structurale.
Iesirea din criza are o singura "portita de iesire" - APLCATIA INDUSTRIALA A CELOR MAI VALOROASE INVENTII ROMANESTI ! Iar acestea sunt create si depend de competenta inginerilor, nu a economistilor.
Ma refer in special la inventiile persoanelor fizice, in curs, sau brevetate, inaplicate din lipsa de resurse financiare, resurse pe care nu-I asa tot economistii le manevreaza !
Avand in vedere ca potentialul inventic imens existent , care constituie singura cale spre eficientizarea si dezvoltarea economiei nationale, este neaplicat industrial, iar sute de inventatori-persoane fizice sunt in imposibilitate de a-si promova si dezvolta inventiile, vin cu urmatoarele propuneri, care sa elimine obstacolele care stau stavila acestora:
- In cadrul Institutelor politehnice de stat sunt catedre pe specialitati, care se pot constitui in Comisii de verificare ale proiectelor, pe diverse domenii de specialitati tehnico-stiintifice. Aceste Comisii ar putea analiza si aviza inventiile cu mare potential industrial.
- Guvernul Romaniei sa gaseasca solutii de cofinantare totala si nerambursabila pentru proiectarea realizarea si testarea unor Modele Experimentale Demonstrative(MED), ale inventiilor avizate.
- Idem, pentru constituirea societatilor comerciale private ale inventatorilor si cofinantarea totala pentru crearea unor mici capacitati de productie(pentru MED-urile testate favorabil), in care statul sa aiba 49% din actiuni, din care poate ceda procente facultatilor care le-au verificat si avizat favorabil proiectele si care le vor acorda asistenta tehnica in viitor.
Fondurile necesare pentru cofinantarea acestor proiecte inventii, sunt infime, raportate la marile investitii din infrastructura si marile companii de stat.
Efectul este rapid,in cca. cinci luni unele dintre inventii pot fi aplicate pe scara larga industrial si sa aduca mari resurse financiare la Bugetul national.
Personal sunt autorul a trei inventii cu un imens impact in toate domeniile motoarelor termice, inclusiv ale celor cu pistoane, precum si ale tuturor sistemelor de cogenerare electrice existente:
1 - MOTOR ROTATIV CU ARDERE INTERNA, brevetat in Romania si in Franta.
2 HIDROMOTOARE G.A. RADU, care este in curs de brevetare la OSIM Romania.
3 MAGNETOMOTOARE RADU, care este in curs de brevetare la OSIM Romania.
CONCRET:
Magnetomotoarele RADU cuplate cu actualele generatoare electrice, de diverse capacitati, pot realiza grupuri electrogene de la 1Kw pana la 60000 Kw si mai mari in functie de capacitatile de prelucrare si de marimile supermagnetilor permanenti fabricati din noul aliaj neodim.
TOATE ACESTEA VOR PRODUCE ENERGIE ELECTRICA CURATA, FARA NOXE SI GRATUITA !
MAGNETOMOTOARELE RADU pot inlocui absolut toate tipurile de grupuri energetice: pe baza de carbuni; hidrocarburi; energie nucleara; chiar si actualele hidrocentrale; precum si diversele instalatii eoliene sau solare, care necesita mari cheltuieli de investitii si intretinere si au durate de exploatare intermitente si randamente scazute. Imensele resurse financiare utilizate in actualele capacitati energetice vor fi canalizate pe alte domenii de activitati, benefice economiei si populatiei.
Se vor inlocui mijloacele de propulsare ale transporturilor terestre rutiere ; feroviare si navale, precum si a celor aeriene propulsate prin motoarele cu piston.

Domnule consilier, de la inaltimea functiei dumneavoastra faceti ce puteti sa ajutati inventatorii acestei tari, care nu numai ca vor scoate tara din impas, dar ii pot aduce statutul de tara puternic industializata lidera in domeniile tehnice ale inventiilor aplicate !

INVENTATOR
Radu Danciulescu
Mobil +40 722 155 065 ; rdanciulescu@yahoo.com
21 0ct. 2010

la 21 Octombrie 2010, ora 15:28
Bravo domnule Danciulescu de asemenea oameni avem noi nevoie, faceti-va auzit, dumneavoastra si multi altii care mai sunt prin tara. Avem oameni destepti si nu stim sa ii respectam,pacat.

  Inapoi la articolul Lucian Croitoru, BNR, despre cele doua legi supriza: Un pas mare spre prapastie

Setari Cookie-uri