Comentarii pe articolul Cand vom reveni la nivelul de trai din 2008? Afla aici raspunsul FMI


Exercitii si antrenamente de prognoza marca FMI

Savescu Gabriel la 29 Octombrie 2010, ora 18:40
Prognoza facuta de FMI este tot atat de exacta precum,promi-siunile actualilor guvernantzi ca sub mandatul lor o sa fie candva si mai bine.
Dar ca sa fiu mai precis si concret sa recapitulam.Statistica data de oficialitati ne-a tot spus la inceput de an ca in acesti doi ani de criza vom avea crestere de 1 - 2 % care pe parcursul anului s-a transformat in "contractie" de 1 - 2 %.Ceea ce era de neinteles cum de poate fi doar atata,cand marea majoritate a sectoarelor economice raportau pierderi de zeci de % draguta noastra statistica insista cu cele 1-2 %,fapt care imi aduce in permanenta calitatea si exactitatea statisticii de pe timpul geniului Carpatilor cand,cincinalul trebuia facut in 4,5 ani chiar daca rebuia satragem 7 ani de el.
La primele mele nelamuriri iata ca se confirma faptul ca PIB-ul nostru a scazut anul trecut cu 21 % iar anul acesta si mai rau.Iar daca previziunile FMI sunt bazate pe statistica RO. si sunt facute de un organism care socoteste doar si exclusiv contabiliceste asa cum si este atunci si calitatea prognozei va fi tot atat de exacta.
In al doilea rand ei se mai bazeaza si pe promisiunile facute de presedinte,care n fapt nu are nici o calitate de a angaja RO in acest domeniu,mai ales ca dansul a fost ultimul care a aflat si a recunoscut existenta crizei mondiale.Tot el era cel care a promis dupa ce s-a cerut primul imprumut ca o mica parte va merge la consum ,restul urmand sa i-a drumul investitiilor in infrastructura.In rest domnul Basescu este cel mai mare specialist in promisiuni si ultimul sau mai precis singurul nevinovat la esecuri sau neimpliniri.Sunt de vina tot ce misca in tara asta,numai el nu ,desi se erijeaza cu de la sine putere in "tot factum",in "garantul" mersului societatii romanesti.
Si atunci cum mai putem avea incredere intr-o asemenea prognoza facuta de FMI,care trebuia sa-si faca calculele pe baza datelor furnizate de statistica noastra si pe baza promisiunilor presedintelui [tot factum],care oricat s-ar stradui si incapatana tot nu stie cat il va putea tine in brate pe puisorul sau de Boc.

  Inapoi la articolul Cand vom reveni la nivelul de trai din 2008? Afla aici raspunsul FMI

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile