Comentarii pe articolul Calculati-va singuri salariul !


Deducerea personala

Ion Marian la 22 Iunie 2008, ora 23:10
Deducerea personala
Buna ziua, incercand sa-mi calculez singur salariul am observat ceva ciudat si anume ce se intimpla cu bani din deducere?
Eu am un copil in intretinere si aceasta deducere am observat ca isi modifica valoarea in functie de salariul obtinut in luna respectiva.
Nelamurirea este ca aceasta deducere se scade din brut impreuna cu cei 17 % dar, nu ar trebui sa apara inapoi in netul rezultat?
Va multumesc in avans pentru eventualele lamuriri.
Borto Otilia la 4 Februarie 2009, ora 10:00
Am aceeasi problema cu domnul de sus. Nu inteleg ce se intampla cu aceasta deducere. Tin statul de plta in mana si nu stiu de ce aceasta deducere se scade, se aduna, e o adevarat nebunie aici. Daca se poate luminati-ma!
Multumesc!
John la 15 Februarie 2009, ora 12:40
Deducerea personala este o suma fixa, de 250 lei, indiferent de valoarea venitului brut. La ea se poate adauga o deducere suplimentara care este de asemenea fixa pt o anumita persoana. Dupa scaderea contributiilor de cas, somaj si sanatate rezulta un venit net, din care se mai scade apoi doar impozitul, rezultand in final salariul net. Deducerea in sine nu se scade, ea e o suma virtuala, necesara pt calculul impozitului. Daca unii angajatori au facut asta, au comis o ilegalitate, retinandu-va niste sume suplimentare. Este chiar o fapta penala, si anume fals si uz de fals contra intereselor persoanelor. Daca aveti copia acelor state, va puteti adresa ITM din judetul unde locuiti.
Nici nu ma mir ca s-au incercat asemenea smecherii, de vreme ce chelnerii au o indelungata experienta in domeniu, adaugand la totalul consumatiei si cifra datei calendaristice a zilei respective.
Mariana la 20 Februarie 2009, ora 20:11
Ce inseamna deducere suplimentara este in functie de copii?
Gina la 4 Martie 2011, ora 10:53
buna ziua! am si eu un copil in intretinere si am un salariu brut de 2.100lei, cat este deducerea suplimentara in acest caz? daca se poate cat este deducerea totala?

  Inapoi la articolul Calculati-va singuri salariul !

Setari Cookie-uri