Comentarii pe articolul ANRCTI: Tarifarea apelurilor primite nu este exclusa


O propunere pentru ANRCTI

Mihnea Dragomir la 23 Iunie 2008, ora 06:33
O propunere pentru ANRCTI
Eu as propune un sistem si mai just: sa se factureze, pe langa cei care dau apeluri, nu numai cei care primesc apeluri, ci si cei care nici nu dau si nici nu primesc apeluri. Spre exemplu, eu platesc la stat abonament Radio desi nu am ascultat un post de radio de stat de ani de zile, nici nu stiu daca mai emit. De fapt, nu mai au nevoie sa emita. De ce nu s-ar implementa acest model si la telefonia mobila si chiar fixa ?
Deci:
ai sunat - platesti, e normal
ai fost sunat, iar platesti, ai beneficiat de un serviciu, acela de a putea fi sunat
nici nu suni, nici nu esti sunat ? Inseamna ca esti impotriva progresului si trebuie sa platesti pentru asta.
Iuliana Baca la 23 Iunie 2008, ora 12:25
Domnule Mihnea Dragomir, nu mai zice inca o data ca baietii de la ANRCTI nu prea stiu de gluma/ironie si s-ar putea sa o ia de buna.... ca mai toate taxele si impozitele mai mult sau mai putin aberante... vezi taxa de radio si tv (platita pe abonamentul de la Electrica) in cimitir la un cavou care avea acolo un bec in permanenta...
Achirei Teofil la 23 Iunie 2008, ora 12:57
@Mihnea Dragomir - ai perfecta dreptate!

Daca s-ar accepta legea aceasta nu voi mai raspunde la nici un telefon.
In plus sunt sigur ca ma vor contacta (suna) angajati de la companiile de telefonie, doar pentru fun, avand in vedere ca eu voi plati pentru simplu fapt ca sunt sunat.
E o mare prostie.
Firmele mari nu stiu cum sa mai faca rost de bani si cum sa para tarifele lor cat mai mici.
("ai 123 minute nationale si 342 sms-uri GRATUIT! cu doar 4 EUR/luna" - deci e gratuit sau nu? :-))

Doua lucruri sunt enervate cand vine vorba de servicii:
1) abonamentul: cand sunt obligat sa platesc pentru ca EI exista sau pentru 'a-si consolida infrastructura' (ex: aberatia de abonament la gaze). Oricum costurile de intretinere/modernizare si amortizarea investitiei sunt incluse in preturile convorbirilor
2) plata pentru ca beneficiezi de ceva anume, nu pentru ca-l folosesti: aici intra bineinteles abonamentele dar si alte taxe (taxa pentru apa de ploaie, taxa pentru echipat demnitarii cu ultimile inventii din IT&C si automobile, rovinieta, timbrul verde) precum si comisioanele cerute de institutii de stat.

Pana una alta trebuie sa stabilesc de pe acum un cod de beep-uri:
1 beep = salut
2 beep-uri = hai in oras
3 beep-uri = intra pe internet sa vorbim
etc :-)

PS: sper sa nu introduca si o taxa de beep: pentru ca eu beneficiez de faptul ca EI au fost asa de amabili incat telefonul sa sune atunci cand cineva ma apeleaza. :-)
Costel Simionescu la 23 Iunie 2008, ora 13:25
Asta e problema operatorilor ,costurile de intretinere se reduce daca intra in vigoare legea si buzunarele operatorilor se maresc pe seama abonatului.Concluzia care o am este ca operatori se inbogatesc si nu face parte din progresul tehnologic.
Dorinel Nicusor Vlad la 23 Iunie 2008, ora 20:29
O sa ne apucam sa crestem porumbei...
Chiar daca va fi mai scump... va fi mai placut si mai sanatos.

Imi si imaginez cum ar fi sa umblu cu un stol de porumbei ... ca sa fiu pregatit sa trimit un sms oricand.

Eu propun sa ia cineva initiativa si sa faca un site in care sa fie scrise toate taxele idioate care exista la noi in tara... pentru amuzament.
Iuliu-Florin Tamasan la 23 Iunie 2008, ora 22:27
O aberatie nu devine timpenie pina nu este legiferata.
Nicolae Cristian Socaci la 25 Iunie 2008, ora 10:32
Haideti sa fim seriosi.. in momentul in care se impune taxa si pe faptul ca esti sunat toate orasele se vor impanzi de retele wireless pe 2,4 Ghz si pur si simplu vei umbla cu un telefon wireless VOIP la tine cu care poti sa suni si sa fi sunat GRATUIT.

Operatorii mari inca nu au aflat ca cel putin la noi in tara internetul e nelimitat ( fara plata pe traffic ) ceea ce automat deschide aceasta posibilitate, deoarece pe roman nu il mai intereseaza daca si vecinu poate beneficia de un serviciu atata timp cat nu abuzeaza de el.

Cat despre aceasta stire, eu zic ca se refera mai degraba scaderii tarifelor pentru interconectare dintre provideri nationali si internationali.
Polymer la 2 Iulie 2008, ora 07:41
N-avea tu grija ca or sa taxeze ei cumva si retelele VOIP, inventeaza ei o gaselnita ceva

  Inapoi la articolul ANRCTI: Tarifarea apelurilor primite nu este exclusa

Setari Cookie-uri