Comentarii pe articolul Cum vor arata angajatii viitorului: Vor fugi dupa bani sau vor sta aproape de familie?


Angajat = soldat :(

Dumitru Marian Anton la 2 Noiembrie 2010, ora 14:40
Am aceasta idee, aceasta parere, aceasta simtire de fapt, de mult timp; totusi scenariul ce-l voi prezenta nu-mi apartine. L-am citit pe un blog si-l voi descrie si aici.
Presupunem ca Dumnezeu exista. Presupunem ca Acesta il anunta pe un angajat (ca despre ei vorbim) ca maine va muri. Ii ofera totusi sansa sa-si rascumpere posibilitatea de a trai in continuare. Poate sa ramana in viata daca va renunta la ce are el mai valoros.
Sunt sigur ca fiecare dintre noi, atat in prezent cat si in viitor, ar incepe prin a renunta la banii din conturi daca ii are, la casa, la masina, la bijuterii, la haine de firma, etc, doar ca sa traiasca...adica sa ce?...sa stea cu familia, cu prietenii, sa vorbeasca cu ei, sa rada, sa joace carti, etc; lucruri care nu costa nimic.
Deci, am renunta la lucrurile, pentru dobandirea carora am sacrificat timpul de petrecut cu cei dragi, acel timp "de trait". Timpul "de munca" il acapareaza si pe cel "de trait". De ce?
Pentru ca sistemul ne INSTRUIESTE astfel. Soldatii sunt instruiti (repetitia este intentionata) sa creeze o scara a prioritatilor inversata.
In cazuri extreme, disperate, ca in scenariul nostru, instinctul predomina si ia fata ratiunii, iar scara prioritailor revine la normal. Codul nostru genetic ne instruieste corect si sanatos; lumea in care traim...probabil ca nu!
Albert Einstein spunea ca: mintea intuitiva este un dar sfant si ca mintea rationala este servitorul fidel al acesteia, doar ca noi am creat o lume in care onoram servitorul dar am uitat de dar.
Din pacate, se pare ca are dreptate. Am uitat de multe doar de indeplinit sarcinile de serviciu nu, de respectat deadline-urile, si multe alte astfel de lucruri.
Sa nu cadem nici in cealalta extrema, sa nu mai facem nimic, sa nu mai cream nimic, mai ales ca romanul s-ar spune ca are o predispozitie de acest gen, desi personal nu cred ca asa ceva este posibil. Fiecare om doreste sa realizeze ceva in viata, important este sa-i placa dar sa nu devina dependent.
Rca Ieftin la 2 Noiembrie 2010, ora 17:54
Ideea este ca orice angajator sa incurajeze angajatii sa nu stea mai mult decat la birou decat prevede programul normal. Un om stresat nu poate da randament. Pentru noi e un semn de ingrijorare cand un angajat sta numai la birou si nu mai are timp si pentru "trait".
Avg la 3 Noiembrie 2010, ora 09:11
Nu ai zis bine angajat =soldat ci bine este angajati = sclavi. Asta este am devenit sclavi ai lumii moderne si in special sclavii banilor. La ce ajuta daca castig nu stiu cate zeci de milioane si pe ai mei copii sau sotie ii vad doar seara cand dorm, neputand sa vorbesc sau sa stau cu ei. In prezent majoritatea dintre noi traiesc doar pentru a-si achita ratele la banci pentru casa, masina si alte lucruri. Ce mai in loc sa traim viata ne traieste ea pe noi.
Master la 3 Noiembrie 2010, ora 16:08
Mi se par penibile comentariile anterioare... este clar ca cei ce scriu acolo nu o sa ajunga niciodata sa faca bani multi. Singurul scop al unei corporatii e sa faca bani pentru investitori. Daca voi sunteti niste amarati de angajati trebuie sa va bagati in cap ca trebuie sa munciti pt a produce cat mai multi bani pentru actionari. Nimeni nu interseaza de voi...voi ati venit sa va angajati acolo stiind toatea acestea si acum va plangeti ca stai 12 ore pe zi pe 15 milioane...Managementu sunt tot niste angajati da macar iau niste dividende sau mai multi bani...singurii care conteaza sunt actionarii iar in momentul in care ati intrat intr-o corporatie intreaga voastra existenta trebuie sa se concentreze pe facutul banilor pt altii!!! Daca nu intelegeti asta atunci inseamna ca nu stiti in ce v-ati bagat. Daca intelegeti si nu va convine atunci dati-va demisia nu stati sa comentati ca vai ce rai sunt corporatistii...Ei nu sunt rai..voi sunteti niste neadaptati!
Dumitru Marian Anton la 4 Noiembrie 2010, ora 12:56
Un raspuns domnului Master...bai baiatule, daca ar fi sa-ti imprumut logica, eu care am alta opinie fata de-a ta, ar trebuie sa consider comentariul tau unul penibil. Dar n-am sa fac asta, ba chiar am sa apreciez gandirea pozitiva, energia care se simte din exprimarea avuta, pari a fi un om de succes, adaptat si poti fi felicitat pentru asta. Sunt sigur ca n-ai nevoie de felicitarile mele, te felicita colegii de munca (sefi sau nu) suficient.
Totusi, incearca sa intelegi opiniile divegente de ale tale si nu sa le ignori sau sa le critici intr-un mod rautacios...daca vrei sa faci bani multi sau sa fii un manager de succes ai nevoie de aceasta capacitate.
Nu stiu cat de bine o duci tu, dar eu nu ma pot plange, si asta ma ajuta sa privesc lucrurile mai detasat si nu asa de incrancenat si setat pe "facutul banilor pentru altii" dupa cum ai scris tu. Pot observa deficientele angajatorilor dar si defectele angajatilor (si sunt, slava Domnului), fara sa iau partea unuia sau altuia.
Este o vorba conform careia, vorbesti pentru cei care au urechi s-auda, sau in cazul nostru ochi sa vada. Tu nu trebuie sa intelegi sau sa fii de acord cu ce scriu eu, tu esti irecuperabil, esti "un la fel", esti acel adaptat perfect la lumea asta, esti bine setat "pe facut bani multi" si daca ne-am dori sa schimbam ceva la tine ne-ar fi imposibil; vorba cuiva: ar trebui sa te mai nastem o data.
Am mai scris asta o data dar ma vad nevoit sa ma repet. Te pot descrie linistit fara ca macar sa te cunosc, esti omul ala contemporan, modern, open minded, deschis, emancipat, dar din pacate esti "la fel", tu esti acel adaptat perfect la societatea asta (repetitia este intentionata). Racovita spunea ca adaptabilitatea perfecta duce la disparitie speciei; deci tu nu mai esti de fapt, ca individ ai disparut, ai ramas o serie de clisee, de ganduri, traductibile pentru toti si astfel fiind atat de bine cunoscut de cei care conduc lumea asta, ei vor sti exact cum sa te faca sa musti la tot ceea ce vor ei sa-ti dea.
Einsatein spunea ca nu trebuie sa cauti sa fii om de succes, ci mai degraba sa devii unul de valoare.
Tu nu trebuie sa intelegi ce a vrut sa spuna Einstein; tu trebuie sa-ti vezi de drumul tau, sa faci multi bani pentru altii dar si pentru tine; vorba aia: ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se intample.
Mai este o vorba: "nu-i un semn de sanatate sa fii adaptat la o societate bolnava"...tu poti garanta sanatatea acestei societati???
Nu ma intelege gresit, desi am cateva argumente, nici eu n-as putea garanta un diagnostic de bolnav irecuperabil al aceleasi lumi.
Asadar, mai gandeste-te pana sa-i consideri pe toti cei diferiti de atine, sau care au alte perceptii despre lumea inconjuratoare, sau care pur si simplu doresc si altceva de la viata inafara de bani (din pacate sistemul nu le permite o alta alternativa decenta de a trai), niste NEADAPTATI. E ca si cum ai stabili tu normalitate in aceasta lume. Ghici...nu esti Dumnezeu pe Pamant.
Asa ca accepta-i si pe cei "alt fel" nu doar pe cei "la fel", si fii mai ingaduitor cu manifestarile lor, De-a lungul istoriei cei "alt fel" au dat tonul la schimbari, cei "la fel" doar se conformau prezentului.
Exista doua tipuri de oameni: cei care isi focalizeaza energiile pentru a produce schimbari, in timp ce altii doar reactioneaza la ele.
Cu bine si i-ti urez: MULT SUCCES !!!
Master la 4 Noiembrie 2010, ora 16:22
Hmmmm...interesant...se pare ca eu sunt cel care se conformeaza din spusele anterioare. Sau, stai! De fapt nu ma conformez...Majoritatea care tot spune ca exista si altceva decat bani si lupta pt putere se conformeaza daca stai sa te gandesti.. Eu am venit cu o idee in timp ce toti ceilalti erau de partea cealalta a baricadei. Toti pe care ii intrebi spun ca vor pace iubire si sa nu fie nevoie de lupta pt bani...Atunci cum de eu ma conformez? Eu par a fi chiar pe dos de acest "trend". Eu vreau bani eu vreau putere multa cum se zice fara numar. Sunt de parere ca astia sunt mai putini. Cei care vor sa fie doar niste angajati par sa fie masele de conformisti. Cei care vor sa fie patroni si sa invarta sute de mii de euro pe zi par sa fie putini (sau cel putin asa le place sa minta sau chiar sa se minta cei care spun ca nu vor asta). Deci in nici un caz eu nu sunt conformist ca daca eram as fi scris un comentariu la fel cu cele anterioare primului pe care l-am scris. Poti considera comentariul meu penibil dar in general dreptatea se vede in practica. Gandeste-te: Daca tu consideri ca "sistemul" e de vina sau lumea asta sau cine vrei tu atunci de ce te simti atat de pe dos fata de ceilalti care spun acelasi lucru. Eu cel putin rar intalnesc oameni care sa incerce sa faca multi bani, majoritatea lucreaza in tot felul de slujbe pe care le urasc si au ultimul hal de vieti. Si ei se cred nonconformisti si speciali!!! Asta e ce consider eu penibil. Cine spune ca nu pot sa fiu plin de bani si in acelasi timp un om de valoare? De ce ii consider niste neadaptati? Pai nu trebuie sa ii consider eu, ei cu gura lor spun ca le merge prost deci ei spun ca sunt niste neadaptati(nu cu aceleasi cuvinte evident). Racovita spunea ca adaptabilitatea perfecta duce la disparitie speciei. Eu zic adapteaza-te sau mori! (Sau cel putin nu te mai plange ca altii vor mai mult decat sa spuna ca nu e corect ca nu sunt lasati sa isi traiasca vietile asa cum vor evident fara mediul corporatist pe care ei il considera gaunos). Pare sa fie o lupta intre cei care vor bani si cei care vor sa traiasca si pt alceva decat bani. Pana acuma cei cu bani par sa faca regulile si atat timp cat nu esti chiar asa de puternic incat sa schimbi lumea iti recomand sa alegi de ce parte a baricadei esti... Si daca nu vrei sa te decizi atunci nu te astepta sa iti fie foarte bine.
Anton Dumitru Marian la 8 Noiembrie 2010, ora 13:09
N-AI INTELES NIMIC !!! Probabil si din cauza unei exprimiari propii nu tocmai cea mai fericita, dar nici canalul de comunicare (net) nu este unul care sa ne ajute...
Este pentru ultima oara cand am sa-ti mai replic (nu-mi place sa tin discursuri pe net)...Tu spuneai : adapteaza-te sau mori; intrebarea mea este: cati mor?
Fie ca sunt angajati sau patroni, fac bani multi sau putini, le place sau nu le place...isi sacrifica timpul lor "de trait" pentru a face bani, si se pare ca majoritatea reuseste, deci s-au adaptat (adaptabilitatea nu implica obligatoriu o comuniune cu mediul; te poti adapta desi nu-ti place...poate n-ai alternative)...asa ca teoria conform careia ai fi vreo pasarea rara, cade.
Eu inteleg specialitatea pe care ti-o atribui...ca cei multi au o viata de angajati, iar cei care vor sa fie patroni sunt putini. Corect, avem nevoie de oameni cu initiativa si sincer si eu ii prefer pe acestia din urma in detrimentul oilor umile din birouri, multumite doar sa se conformeze; dar tot la fel sunteti. Unii poate ca sunt fortati de imprejurari, altii din propie initiativa, dar tot pentru bani faceti ce faceti (ma duc la un serviciu pe care-l urasc sau imi deschid afacerea vietii mele, etc).
Intr-o lume a cailor, tu in cel mai fericit caz poate ca esti un cal de rasa, dar tot cal esti, tragi trasura in aceeasi directie, manat fiind de carutasi (cei care conduc lumea asta).
Drama este ca oamenii de tipul tau, datorita calitatilor superioare "oilor", au mai mari sanse sa ajunga in randul carutasilor, dar odata ajunsi acolo, nu vor intoarce caruta ci o vor conduce in aceeasi directie...pantru ca VOR CASTIGA BANI MULTI din acest traseu si din acea postura, considerand ca merita...pentru ca au avut calitatile necesare sa ajunga carutasi.
Master la 11 Noiembrie 2010, ora 02:42
Si chiar daca trag caruta in aceeasi directie ce e atat de grav in asta?? E ca si cum trebuie prin definitie sa te opui sau cum? Daca oamenii beau apa pt ca au ajuns la concluzia ca e bine atunci de ce trebuie sa vin eu si sa spun ca nu! eu nu beau ca sunt impotriva sistemului? Banii sunt un mijloc de a trai bine. E ca si cum ai spune ca daca vreau sa traiesc bine sunt defect si conformist. Presupunand(prin absurd) ca exista sa zicem 3 oameni care stau noaptea si planuiesc world domination( carutasii cum le zici tu ) si ei aleg sa ghideze lumea dupa foamea de bani atunci trebuie sa accepti ca e cel putin si vina restului de oameni ca au lasat 3 psihopati sa ajunga la putere si sa se imbogateasca si sa faca ei regulile dupa cum vor. Daca au reusit sa ia puterea in timp ce absolut toata planeta se impotrivea atunci sunt cu adevarat extraordinari, sa lupti cu 6 miliarde de oameni sigur nu e banal. Si nu imi spune ca daca vine maine sa zicem Rockeffeler (am inteles ca el ar fi considerat mare carutas cel putin in secolu anterior) si iti spune sa devi carutas alaturi de el tu spui nu pt ca ai morala si principii si vrei sa distrugi carutasii...astea sunt vrajeli. Toti fac pe virginele asta pana se pune teancu pe masa...

  Inapoi la articolul Cum vor arata angajatii viitorului: Vor fugi dupa bani sau vor sta aproape de familie?

Setari Cookie-uri