Comentarii pe articolul Cele mai vulnerabile economii din lume. Vezi cum sta Romania


Frica

P Gy la 3 Noiembrie 2010, ora 10:20
Un indian american era impreuna cu prietenul sau in centrul New York-ului. Era ora amiezii iar strazile erau pline de oameni. Masini claxonand, taximetre ce luau curbele cu viteza, sirene ce se apropiau sau se departau, toate aceste sunete ale orasului parca te asurzeau. Dintr-o data indianul a spus:
- Am auzit un greiere.
- N-ai cum sa auzi un greiere in tot vacarmul asta! i-a spus prietenul lui.
- Sunt sigur, am auzit un greiere! a insistat indianul.
- Asta-i o nebunie! a raspuns prietenul.

Indianul a ascultat cu atentie un moment dupa care a trecut strada spre o zona unde se aflau cativa copaci. A cautat imprejur, sub ramuri si a gasit micul greiere. Prietenul sau a ramas uimit.

- E incredibil! Trebuie sa ai un auz supraomenesc!
- Nu, a spus indianul. Urechile mele nu sunt diferite de ale tale. Totul depinde de ce asculti cu ele.
- Dar nu se poate! a continuat prietenul. Eu n-as putea auzi un greiere in acest zgomot!
- Depinde de ceea ce este important pentru tine. a venit imediat raspunsul. Da-mi voie sa-ti arat.

A bagat mana in buzunar si a scos cateva monede pe care le-a lasat sa cada discret pe asfaltul trotuarului. Atunci, cu tot zgomotul asurzitor al orasului, au remarcat ca toti oamenii de pe o raza de 5 metri au intors capul privind in jur daca nu cumva banii cazuti erau ai lor.

- Intelegi ce am vrut sa spun? a continuat indianul. Totul depinde de ceea ce este important pentru tine.
Ascultind zi de zi la televizor gilceava, crimele, tragediile,
URECHEA, CARE ESTE PRELUNGIREA CREIERULUI NOSTRU, se fixeaza pe tot ce este urat, rau. Ni se induce FRICA! Devnim neputinciosi, tematori (de avion, de frig, de vant, de mancare, de oamenii de langa noi, de sentimentele noastre SI NU STIM DE UNDE, CAND SI CUM.
UITE ASA: ascultand asa zisele informatii, care de fapt sunt praf in urechile fraierilor! Dupa care spunem: e greu, oamenii sunt rai, traim intr-o lume nesigura, urata, nu mai am incredere in nimeni, etc.

Intre timp greierii canta, frunzele fosnesc, apele curg si noi nu le auzim.
Dimofte Catalin la 4 Noiembrie 2010, ora 02:20
Am vrut sa postez si eu ceva. Bine ca m-am abtinut. Comentariul de mai sus (al lui P Gy) m-ar fi facut de rusine oricum.
Exact, dar exact aceeasi impresie o am si eu contempland uneori viata ceva mai urbana, deci pervertita -- a pisicilor si cainilor vagabonzi, vrabiilor, ciorilor etc.
Cumva, ceva nu se leaga cu toata zbaterea asta isterica a vietii moderne.
Cu recunoscatoare plecaciuni, P Gy. Curaj! Incet, incet o sa ramai singura/singurul care aude greierele. Si-atunci toti ceilalti vor zice ca esti nebun(a) si, in cazul fericit, nu te vor mai baga in seama. Mult mai probabil, te vor lega si trimite la balamuc, la dusuri reci si socuri electrice.

  Inapoi la articolul Cele mai vulnerabile economii din lume. Vezi cum sta Romania

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile