Comentarii pe articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Cum comentati amenzile pentru lipsa anvelopelor de iarna?


Cum comentati amenzile pentru lipsa anvelopelor de iarna?

Mihai Mihaela la 8 Noiembrie 2010, ora 11:57
-cred ca e evident ca acest ordin are in spate niste interese economice.
-in romania o iarna ca cea precedenta nu a fost inreg de 20 ani
-partea de sud a tarii, cel putin orasele, nu au vazut zapada pe asfalt de ani buni
-oare pt ce tb sa am doua randuri de cauciucuri la masina unde sa le depozitez, in familie sunt 2 masini
-inteleg sa se dea amenda pentru cei care blocheaza traficul din cauza echiparii necorespunzatoare a masinilor sau macar sa existe obligativitate de echipare a partii cu tractiune
Oana la 8 Noiembrie 2010, ora 12:16
In fieare an ne plangem ca primariile nu scot utilajele de deszapezire la timp si nu sunt curatate strazile. Acuma spunem ca de fapt nu ninge la noi iarna?

Eu sunt de parere ca daca cineva nu isi permite cauciucuri de iarna sau plata parcarii, atunci nu e cazul sa isi cumpere masina.

Aceasta echipare este obligatorie si in alte tari din Europa. Ne place cum e traficul in alte tari din UE, dar daca se poate, sa nu avem camere de filmat, sa nu luam amenzi, sa nu avem si obligatii :)

Eu cred ca, daca tragem linia dupa avantajele si dezavantajele acestei reguli, sunt mai multe avantaje decat dezavantaje. Asta pentru ca stiu cum e sa ramai blocat in trafic pentru ca unele masini raman impotmolite in zapada datorita cauciucurilor de vara.:)
Bolog Maria la 8 Noiembrie 2010, ora 12:21
Intr-o tara civilizata si cu un bun nivel de trai ar fi o buna solutie,dar la noi inseamna un bir in plus, poate va scadea traficul,scade consumul de carburanti,etc.Este o masura anapoda,ca de altfel majoritatea masurilor luate de actualul guvern.In acest ritm in citiva ani vom disparea ca si popor.Sa traiti bine!!!!!! Ma intreb cine are de cistigat din acest lucru?S-a facut un studiu cite accidente s-au produs din cauza lipsei anvelopelor de iarna?Dar se pare ca ne meritam soarta:fiecare tara are conducatorii pe care ii merita!!!
Scacir Traian Aurelian la 8 Noiembrie 2010, ora 12:29
pentru ce sa imi dea mie amenda ca nu am anvelope de iarna??? de ce sa nu se ia in calcul amendarea " firmelor care prin contract( contracte pe bani grei) trebuie sa asigure carosabil fara zapada si gheturi??? Aveti idee cat incaseaza o firma oarecare... nu dau nume...de la stat tocmai ca sa deszapezeasca drumurile pe care circulam???? nu inteleg ... firma respectiva ( app daca nu ma insel e monopol) incaseaza ceva euroi pentru deszapezire si imprastioat materoial antiderapant , nu isi face treaba ... si logic ca eu is vinovat ca nu am anvelope de iarna
la 8 Noiembrie 2010, ora 12:30
E ok sa se puna amenzi pentru cei ce nu echipeaza corespunzator autovehiculul. Dar pentru a da amenzi mi se pare normal ca si drumurile sa fie bune si intretinute. Pe cei ce raspund de o "buna circulatie", cine ii amendeaza?
la 8 Noiembrie 2010, ora 12:38
Valoarea acestor amenzi este imensa,iar urmarile acestei reglementari vor fi: diminuarea nr de autovehicule care vor circula pe timpul iernii,stoparea sau reducerea activitatii unor firme de transport(si nu numai),prin urmare o eventuala majorare a nr. de someri,(somaj tehnic in cel mai fericit caz),diminuarea blocajelor din trafic(prin urmare cei ce se ocupa de dezapeziri vor primi mai putine reclamatii ), scaderea consumului de carburant -scaderea profitului la firmele de profil, (in schimb au crescut automat preturile la cauciucurile de iarna... :) ), "intregirea" veniturilor politistilor care iau spaga, educarea populatiei cu folosirea anvelopelor adecvate anotimpului rece.
Maier Sebastian Cristian la 8 Noiembrie 2010, ora 12:46
E ok sa punem cauciucuri de iarna, insa intrebarea mea este, dupa ce am citit propunerea legislativa, trebuie sa echipam masina cu 4 anvelope de iarna sau numai pe axele cu tractiune?
Pentru autocamioane este specificat clar, dar pentru autovehicule nu.
Ioan-Tibeiru Cojocaru la 8 Noiembrie 2010, ora 12:46
doamna Anca Boagiu acest .... de ministru ala transporturilor vrea sa arunce tot in spatele rominilor .... unele cheltuieli care trebuie sa le faca AND sau cum se mai cheama acuma si sa mai acopere golul de bani pe care le-a cheltuit inginera "hidrotehnista". Cum se face ca un "inginer hidrotehnician" care a absolvit fac Ovidius din C-ta, o fac care este banuita de falsificarea multor diplome de licenta si care nu face doi bani, a ajuns ministru????????? Atentie ca a bsolvit fac in '95 dupa 9 ani de la terminarea liceului!!!!!!!!!!!!!! Ce a afcut d-na Boagiu in tot acest timp???????????? Iar noi romini prosti platim cauciucuri de iarna degeaba..................................................Oare pentru ce???????????? Ah da asa e, ca sa nu-i mai prinda iarna nepregatiti...............pe primarii PDL!!!!!!!!!!!!!!!!!Bravo madam Anca, ca dumnetata schimbi masinile ca pe sosete iar noi nu putem sa ne cumparam macar o pereche de cauciucuri de vara la 2 ani!!!!!!!!!!!!!!!!
Dragos Corbu la 8 Noiembrie 2010, ora 12:56
cu toate ca trecem prin o perioada destul de dificila din pct. de vedere economic, mi se pare noramal ca trebuie sa ne echipam masinile cu anvelope de iarna.anul trecut am avut probleme datorita faptului ca aveam anvelope mixte(aproape noi) , iar anul acesta nu mai vreau sa repet experienta, de aceea le-a si cumparat.
pe termen scurt este o cheltuiala mai mare dar pe termen lung nu se modifica cheltuielile deoarece creste durata de viata a anvelopelor, folosindu-le mai putin.
Ramona Diaconita la 8 Noiembrie 2010, ora 13:02
Sunt de acord cu Oana,ti-a permis masina dar nu si cauciucuri de iarna?pai atunci nu o mai tine vindeo,majoritatea romanilor nu se gandesc la siguranta.
In toate statele europene sunt obligatorii,vrem in UE doar ca sa vina bani sa potutem merge prin alte tari fara viza,dar cand vine vorba de reguli.....romanul e invatat sa nu o respecte!!
Sunt de acord cu aceasta lege!! Cunosc oameni care au masina de multi ani si nu si-au schimbat nici macar 1 data cauiciucurile!
Manuela Dobre la 8 Noiembrie 2010, ora 13:03
Stau si eu si ma intreb: oare cine are firme care importa cauciucuri de iarna ca sa poata sa mai castige ceva banuti? Ceva maruntis acolo, de! Sau poate service-uri care schiba cauciucuri?

Daca tot sunt firme platite sa curete soselele iarna, de ce nu-si fac treaba ca sa putem circula civilizat?
Lazar Constantin Tiberiu la 8 Noiembrie 2010, ora 13:15
........ aceasta lege doreste sa obtina profit financiar pentru unii " baieti destepti ". Unii de pe acest forum,in mod inexplicabil o da inainte cu normele UE si da exemplu de state din Europa Occidentala cu referire la folosirea cauciucurilor de iarna. Pai atunci sa avem si venitul obtinut in occident. Iar acei forumisti care latra ca cei care nu au bani de cauciucuri de iarna ....sa-si vanda masinile,pentru acei nesimtiti le reamintesc ca poate intr-o buna zi va veni si randul lor sa traiasca din 600 lei lunar.
Amin !!!
la 8 Noiembrie 2010, ora 13:37
O porcarie ...pe 4 roti.Probabil ca deja ,cineva,are 4 000 000 de anvelope contractate .Se vor vinde cu un adaos de 100% la niste amarasteni care au salariul min pe economie. Anvelopele astea nu au nici un efect pe gheata,care geata si polei reprezinta pericolul cel mai mare in Romania. In plus ,aceste anvelope vor incuraja unii conducatori auto (gramada de idioti ) sa conduca si mai agresiv sub senzatia de ...siguranta conferita de aceste anvelope.Asadar vor mai muri cativa nevinovati.Traiasca Politia si Parlamentul schizofrenice
Malureanu Elena-Simona la 8 Noiembrie 2010, ora 13:38
Toti comentam si ne dam cu parerea despre aceasta lege, unii pro altii contra, dar nu prea am vazut opinii despre siguranta noastra si a tuturor participantilor la trafic.Ar trebui sa vedem si partea buna a acestei legi si anume faptul ca, cine nu-si permite sa-si echipeze masina sa nu circule cu ea in sezonul de iarna .Nimeni nu este dator sa stea blocat in trafic, sau si mai rau sa umble pe la asiguratori si service doar din indolenta altora. Stiu ca este o investitie costisitoare (fam.mea detine doua masini pe care le vom echipa corespunzator si nu suntem in cea mai buna situatie financiara), dar aceasta investitie cred ca merita si de ce nu, trebuie sa spun ca a fi participant la trafic presupune si obligatii (chiar daca amenzile sunt f mari doar asa putem respecta legea). Despre drumuri ,,no coment,, in general, nu doar in sezonul de iarna, dar sunt in trafic destui soferi carora nu le pasa de sezon si circula expunandu-ne si pe noi ceilalti carora ne pasa. Dec ce trebuie sa-i toleram? Cred ca tre buie si acestia sa se alinieze cumva. In concluzie sunt pro acestei legi.
Diamond Black la 8 Noiembrie 2010, ora 13:59
cu sau fara anvelope de iarna tot vom ramane blocati pe drumuri inzapezite.
hotii astia ar trebui sa dezapezeasca drumurile la timp.
astept sa vad ce le mai fata mintea la baietii astia destepti pentru a da in continuare vina pe participantii la trafic.
Jujau Manolache la 8 Noiembrie 2010, ora 14:21
Se vede de la o posta infatuarea unor ,,europeni" autentici pe plaiurile mioritice pentru care achizitionarea unui set de cauciucuri de iarna e o simpla banalitate si asta in numele ,,sigurantei".Desigur, se uita usor ca salariul minim in Romania europeana este mai mic de 150 euro si se mai uita ca majoritatea accidentelor grave de pe la noi sunt facute chir de cei care isi permit cauciucuri de iarna.Dar sunt de inteles, daca 80% din purtatorii de masini fara cauciucuri de iarna vor trage pe dreapata(chiar daca nu va fi zapada iarna aceasta) ceilalti vor merge linistiti si in mare siguranta.
PS
Faceti coada la ministrul a carui mentor a clocit aceasta minunata lege pentru transmiterea felicitarilor de rigoare.
Racaru Vasile la 8 Noiembrie 2010, ora 14:26
ABERANT
Mihai Chirila la 8 Noiembrie 2010, ora 14:52
1.Cand e vorba de a lua bani de la populatie direct sau indirect cred ca la capitolul legi si ordonante suntem "mai catolici decat Papa!"; evident ca acest ordin are in spate niste interese economice atat prin rolul de a aduce bani la buget prin amenzi cat si prin stimularea cumpararii de anvelope (vezi cine are distribuia exclusiva).
2. In Europa Vestica, America de Nord, Alaska sau Siberia nu stiu sa fie astfel de legi/amenzi; probabil "aia" sunt suficient de tampiti sa arunce aiurea pe dezapezirea si intretinerea drumurilor (a se citi highway-uri). Va dati seama ca ar trebui "patentata" legea asta! Nu cumva sa se inspire si altii de la noi pe gratis!
3. In alta ordine de idei nu cred ca ar fi nimeni impotriva sanctionarii celor vinovati de ambuteiaje sau blocarea circulatiei din cauza posesorilor de vehicule echipate necorespunzator insa exemplele ar trebui sa inceapa cu cei din "varf" ceea ce n-o sa se intample niciodata!
Arustei Elena la 8 Noiembrie 2010, ora 15:49
Doamne... ce abureala de tara. Noi nu avem strazi asfaltate in capitala si ei vorbesc de amenzi pentru cauciucuri. Vorba cuiva, traim in Romania..., si trebuie sa ne tina ocupati cu asemenea legi
la 8 Noiembrie 2010, ora 15:54
Pe vremea lui *raposatul* ne lasa sa circulam 2 duminici pe luna,dar circulam si nu ne lua bani din buzunar.Aceasta conducere pe care din pacate multi am aleso, ne ia si baii din buzunar si ne si amendeaza ,indiferent ca esti sau nu vinovat de vreun blocaj.Drumurile din salaj sunt majoritatea sub orice critica(zalau-jibou-benesat).Masinile ni se distrug accidente sunt pe acest tronson de drum si dau vina pe soferi nu pe cei care ar trebuii sa le intretina in buna stare.Firmele care ar trebuii sa pastreze drumurile practicabile si in cursul ierni ce o sa faca?AAAAAAA.... o sa circule masinile de dezepezire ca si in anii anteriori ,cu 50-60 la ora si cu plugurile ridicate, sa nu se uzeze caucigul de pe lamele care ar trebuii sa indeparteze zapada.Am salar de 600 de roni, cheltuieli de peste 700 lei si,acum sa investesc si in cauciuguri care sar putea sa se uzeze in iarna asta ca nu o sa fie zapada?Cred ca cineva are interes sa vanda cauciuguri de iarna cum am fost obligati sa cumparam veste reflectorizante, si pe urma s-a dovedit a nu fi obligatorii.as vrea sa vad un parlamentar sa traiasca cu 600 de roni si sa isi cumpere si cauciuguri de iarna.Rusine la cine s-a gandit la asa ceva si sa aiba si ei sarbatori fericite asa cum are oameni de rand,si mai ales pensionarii si bugetarii.
Paul Neacsu la 8 Noiembrie 2010, ora 15:55
Legea este binevenita, chiar daca nu multumeste pe toata lumea. Orice masura luata in directia cresterii sigurantei circulatiei este de natura sa ne ajute direct sau indirect pe toti participantii la trafic. Bine ar fi sa fie amenzi chiar mai mari. Si, evident, sa fie respectata si aplicata legea. Lucrez intr-o multinationala si media mea este de 80 000 - 100 000 km / an.
Sbiera Nicolae la 8 Noiembrie 2010, ora 16:54
Oare si carutele trebuie sa fie echipate cu cauciucuri de iarna? A doua cauza de producere a accidentelor, dupa viteza, sunt carutele, dar nu le interzice nimeni!
Chirila Mihai la 8 Noiembrie 2010, ora 17:34
Dupa multitudinea de opinii - (foarte diferite de altfel), i-mi dau seama ca si aici ca si in mai toate domeniile suntem o natiune profund dezbinata, care nu ne stim drepturile si nu suntem in stare decat sa ne vedem propriul interes meschin si imediat. Ce-ar fi fost daca asa ceva ar fi in Franta bunaoara? Acolo pentru cea mai mica intentie de amendare a drepturilor, de introducere a unor taxe sau obligativitati la nivel national fara un referendum se iese in strada si pe buna dreptate - asta daca mai intereseaza pe cineva istoria - intrucat orice drept a fost castigat prin sacrificii, prin lupta iar ca sa ti se bage ceva pe gat, imediat, asta este chiar greu de acceptat. As fi curios daca fiecare parlamentar luat individual la intrebari de alegatorii din circumscriptii ar avea foarte multe argumente - convingatoare si transante - si ar pleca cu fruntea sus de la birou in aplauzele si multumirile cetatenilor!!?
PS - pe la mass media sunt numai interviuri cu cetateni iar nu cu "alesii" nostri patrioti care sa-si lamureasca cetatenii de ce, cum si in ce fel.
Geacu Cristina Florentina la 8 Noiembrie 2010, ora 18:04
Iarna trecuta la 5 dimineata un autoturism s-a rotit ca si cand era de jucarie in fata mea.S-a izbit de-o parte si de alta a drumului de zapada data la o parte si apoi a ramas pe mijlocul drumului. Nu am apucat decat sa ma opresc si sa zic: Doamne!!!sa nu intre in mine!!!!....nu a intrat....dar cand m-am dat jos sa vad daca omul e ok, atat eu cat si un alt sofer am constatat ca avea anvelope de vara si pe deasupra mai erau si vai de ele. Deci, sa le dea amenzi de sa ii indoaie daca nu sunt echipati cum trebuie, pentru ca nebunul acela putea provoca un accident in lant prin inconstienta lui, iar daca eu nu aveam cauciucuri de iarna, poate nu reuseam sa opresc la timp. Oricat de mari ar fi amenzile, sunt de acord. Daca nu au bani de anvelope, sa mearga cu troleul!!!!
Razvan la 8 Noiembrie 2010, ora 18:12
Nu pot spune ca am studiat legea ,doar ceea ce scrie in articol.Nu am vazut insa nici o prevedere care sa se refere la responsabilitatile celor care trebuie sa curete drumurile.trebuie sa existe prevederi care sa instituie chiar un interval maxim de la momentul in care incepe sa ninga pana curata drumul.Trebuie sa stiti ca prin firmele de curatenie a drumurilor se spala sume enorme din taxele de drum.Bunaoare cine mai stie acum de cate ori a nins,sau citi km au parcurs masinile de deszapezit
Stasek Adrian la 8 Noiembrie 2010, ora 18:31
Amenzile, constituie, inca o jignire la adresa romanilor-conducatori auto, un nou abuz nesimtit! Sunt amenzi prea mari. Cine are bani doar pentru 1-2 cauciucuri- va plati amenda? Daca da, cat?
- Anvelopele de iarna sunt necesare, pe un drum acoperit cu un strat de zapada batotarita-inghetata, de minimum 3-5 cm! Asta presupune ca firmele platite pentru combaterea ingheturilor, colectarea zapezii, si nu depozitarea pe trotoare, carosabil etc, facand grea deplasarea autovehicolelor! Aceste firme mafiote, cu cat sunt amendate, ca nu-si fac treaba??? La fel si primariile care, contracteaza aceste servicii, aproape degeaba? Zapada este un deseu municipal solid. Si el trebuie colectat si transportat de indata lagroapa de gunoi. Atunci, pe un carosabil curat, nu mai isi au rostul neaparat, anvelopele de iarna, si nici lanturi anti derapante! Pentru ca, nu-i asa Municipalitatea, administratia locala si centrala, isi fac treaba. In concluzie, masura aplicarii amenzilor, este abuziva, nesimtita si lipsita de respect, fata de posesorii auti-participanti la trficul infect din Romania noastra, deocamdata...
Stanila Dan la 9 Noiembrie 2010, ora 10:09
Referitor la aceasta lege si la comentariile facute, se pot delimita 2 aspecte:
1. Initierea acestei legi este facuta in baza unor legi similare din statele europene. Cei ce nu cunosc, e bine sa se abtina de la comentarii de genul"unde mai exista asa lege". In Germania exista de mult obligativitatea anvelopelor de iarna( in iarna '95/96 era sa iau amenda de 400 DM daca nu puteam sa dovedesc ca am facut comanda pentru cauciucuri!!!!!!!!!!!!!- mai mult decat costau cele 4 anvelope), si, mai mult, in caz de accident din vina ta, asigurarea RCA nu plateste daunele provocate automobilelor, echipamentului rutier(panouri, plancarte, etc.) si mai grav e cazul in care exista victime!!!Cei care nu doriti sa echipati automobilele cu anvelope de iarna sa raspunda la intrebarea: Cine plateste spitalizarea, infirmitatea sau viata celui pe care l-ati accidentat? PUNETI-VA IN SITUATIA CELUI ACCIDENTAT SI A FAMILIEI LUI!!!
2. Statul, prin firmele care sunt platite sa asigure siguranta rutiera-conditii bune de drum ,trebuie sa-si asume responsabilitatea in cazul in care vremea se inrautateste si drumurile se inzapezesc. Nici-un cauciuc de iarna si nici lanturile nu te scot din zapada de 50cm inaltime(garda la sol a majoritatii automobilelor este de cca 14cm!)

Prisacaru Aurel la 9 Noiembrie 2010, ora 10:18
Circul democratiei romanesti a mai inventat un numar in concordanta cu urarea"Sa NU traiti bine",a stimabilului presedinte demolator de tara.
Pana cand o sa mai suportam BUBA si acolitii lor.
Un pensionar automobilist,cu o pensie "nesimtita" de 642 lei lunar din infloritoarea Romanie care are in plata cea mai mare pensie europeana, de cca.37000 lei in contul unui respectabil magistrat,din tara cu cea mai mare coruptie,fara corupti.
la 9 Noiembrie 2010, ora 11:42
Salut aparitia legii si sper sa nu mai pierdem vremea prin trafic datorata celor neechipati corespunzator. Avantajele tehnice sunt extraordinare. Pe de cealalta parte legea ar fi trebuit sa intre in vigoare cu vreo 6 luni inainte - sa apuce oamenii sa se pregatesca. Mi-e insa "frica" de atitudinea polistilor relativ la echiparea de iarna a masinii, dandu-le un motiv in plus de "ciubucarit".
la 9 Noiembrie 2010, ora 12:04
Citind comentariile care sunt impotriva legii,imi dau seama cat de departe suntem de tarile civilizate,si ma refer la conceptia, educatia si atitudinea oamenilor............,este fooooooooooarte trist.
Oare chiar nu va dati seama ca siguranta noastra ,viata noastra este mai valoroasa decat pretul caucuicurilor de iarna ???,oare nu stiti ca nu este nevoie de zapada ca sa inghete cauciucurile de vara, si sa patineze??????????, mare e gradina lui Dumnezeu !!!!!!!!!
Ciocanel Cezar la 9 Noiembrie 2010, ora 12:48
Sunt cateva lucruri de lamurit.
1. Sunt necesare anvelopele de iarna?
R: evident ca da.
2. Cand trebuiesc acestea montate, asa cum scrie in lege?
R. in perioada rece, demonstrata de meteorologi. Nu poti circula azi (09.11.2010) cu aceste anvelope de iarna pentru ca nu esti in SIGURANTA. Esti in siguranta cand temperatura scade sub +7 grade celsius. Evident poti circula si la +10 grade dar odata cu cresterea temperaturii masina devine nesigura (o spun din proprie experienta la temp peste +20 grade Celsius, eram sa scap masina de sub control pe serpentine la maxim 50 km/h).
3. Trebuiesc amendati soferii daca nu poarta cauciucuri de iarna?
R. Da, dar sub o alta forma si anume esti prins, ti se ridica talonul masinii pana la aducerea dovezii ca masina este echipata, FARA PENALIZARI (inclusiv financiare). Consider ca asa trebuia tratata aceasta problema. Da, daca esti implicat intr-un accident, corect imi pare sa platesti daunele (parapeti, etc) si asiguratorul, DACA IN RAPORTUL POLITIEI SCRIE CA NU AI AVUT ANVELOPE DE IARNA iar acest fapt ar fi dus la evitarea/micsorarea pagubelor, sa nu-ti despabubeasca NIMIC, atunci nu vad de ce eu ca sofer sa nu ma asigur !!!!!!!!! si sa nu-mi cumpar anvelope de iarna.
4. Este normal sa porti lanturi pe polei, gheata?
R. Sub nici o forma. Consider ca este o mare prostie. Pe zapada este chiar foarte indicat, mai ales daca trebuie sa urci. Cine spune altfel probabil n-a mers niciodata cu masina echipata cu lanturi (autoturism cu greutatea mai mica de 3.5 to) sau este un GURIST (=un idiot care se considera destept).

In fine, sper ca ceea ce-am scris sa ajute guvernantii.

PS
Recunosc ca n-am citit textul propunere de ordonanta ci numai in articolele din presa.

Dr. ing. Cezar Ciocanel
Ionescu Cristian Alexandru la 9 Noiembrie 2010, ora 13:24
Numai la noi se poate asa ceva. A carui guvernant este afacerea ? Sunt convins ca se va afla cine este in spate si care buzunare vor fi umplute. Iar noi ca deobicei tacem ca niste fraieri. Frumoasa si mareata tara,pacat ca este locuita
Ionescu Cristian Alexandru la 9 Noiembrie 2010, ora 13:37
Am lucrat pana acum cateva zile la un A.D.P. nu spun la care ,dar este o bataie de joc impotriva bucurestenilor aceasta lupta cu nametii. Competenta ,lipsa total, utilare ce folos daca nu este folosita corect si eficient. Guvernantii doresc amvelope de iarna . Nimic mai simplu. Obligati prostimea sa se conformeze iar noi, cei care deszapezim nu patim nimic daca nu ne facem datoria. Lasa prostimea sa plateasca si sa sufere.
Ichim Ileana la 9 Noiembrie 2010, ora 14:31
Sunt de acord cu amendarea celor care nu-si echipeaza masina cu cauciucuri de iarna pentru ca trebuie odata pentru totdeauna ca romanii sa invete sa respecte regulile.Vrem sa traim ca in tarile civilizate , dar sa ocolim legea asa cum numai noi stim sa o facem.Respectati legile stimati compatrioti si poate atunci o sa se schimbe ceva in tara noastra.
Avram Mirela Marioara la 9 Noiembrie 2010, ora 15:40
- cand incepe si cand se termina perioada care necesita anvelope de iarna? Aceste anvelope au niste caracteristici care ar trebui respectate.
- unde depozitam anvelopele?
- de unde luam bani peste noapte pentru acumpara aceste anvelope? Daca trebuie, cu placere! Dar vrem un timp pentru a bugeta aceasta cheltuiala, sau vor circula doar cei care nu au grija zilei de maine si care nu trebuie sa faca un calcul al banilor? Facem discriminare sau o distinctie clara intre bogati si restul?
- cum este posibil fizic acest schimb al anvelopelor intr-un timp scurt fara sa apara bisnita, ciubucul, cearta, sprata taxa????
- cine este in spatele acestei afaceri? cine are stoc de anvelope de iarna si trebuie sa scape de el in schimbul unor "comisioane" bunicele????
- cine isi pune pe picioare o afarece de doua luni?
- cine ne asigura ca nu vom sta ore in sir la cozi degradante?
Cine, cum, cat, de ce, unde, de unde ????Intrebari fara raspunsuri. O lege de urgenta care nu seamana cu proverbul romanesc:" OMUL GOSPODAR ISI CUMPARA VARA SANIE SI IARNA CARUTA". Noi nu mai avem aceste aptitudine de gospodari. Am devenit sclavii banului: unii fura, omoara, mint pentru a obtine bani, altii plang, inghit, sufera, aduna frustari pentru a plati bani.

Este o masura care nu a fost gandita pana la sfarsit. Poate fi buna daca se va gandi o procedura de a se aplica pertinenta. Nu de pe azi pe maine,si nu cu atitudine de: nu aveti va luam mancarea de la gura pentru ca ati indraznit sa va urcati ca domnii in masina!!
Viorel Simion la 9 Noiembrie 2010, ora 15:43
Mda....sa le luam pe rand:
Mai tineti minte inventia lui Tariceanu pentru a-si vinde Citroenul lui? (taxa de prima inmatriculare). Suspectez ca si aici e vorba de ceva asemanator, cu atat mai mult cu cat marii producatori au campanii de publicitate, in conditiile in care in alti ani nu vedeai asa ceva la tv. Okay pana aici, apoi daca tot dam legi pe picior, cu aplicare imediata, atunci de ce nu sa vedem autoritati si firme amendate exemplar pentru nedesfasurarea corespunzatoare a activitatii (la mine in oras iarna trecuta strazile secundare au stat cu saptamanile inzapezite...). Dar, desi inteleg ca nu avem bani de anvelope, nu inteleg unii ciumpalaci care o tin sus si tare ca ei sunt mari soferi, ca ei nu au nevoie, ca anvelopele astea nu sunt bune...Nimic mai gresit, ciumpalacilor! Ia luati-va voi macar 2, si sa vedeti daca mai patinati cand iesiti dintr-o parcare sau cand urcati o panta! Iarna trecuta, la prima zapada, un ciumpalac din asta cu dacia, urmat de o cucoana, era sa ma blocheze si pe mine cand ma duceam la munca pe un pod, ca deh...dumnealor nu aveau chef sa mearga cu autobuzul, sau macar sa schimbe traseul (adica fara panta). Am vazut apoi o gramada de posesori de bmw (majoritatea tigani), care se chinuiaau sa iasa din parcare. Nici macar bunul simt sa isi puna lanturi (desi dc aveau bani de bmw puteau sa isi cumpere si anvelope,nu?), in conditiile in care au tractiune pe spate!
Sa fie clar, eu nu ma simt obligat sa stau blocat in trafic din cauza vreunui ciumpalac mare sofer, dar in schimb inteleg faptul ca lumea nu are bani (de altfel si eu le-am cumparat cu mare greutate la noua masina, si din alea mai ieftine), inteleg ca e prea din scurt, inteleg ca ar trebui amendati si aia care nu fac deszapezirea corespunzator; dar de aici si pana la a sustine ca "eu nu am nevoie de asa ceva, ca eu sunt Schumacher..." e cale lunga! Asta e, traim in Romanica si asta ne ocupa tot timpul!
Gheorghe Giurgiu la 9 Noiembrie 2010, ora 16:29
Eu propun ca toti care au masinile de culoare alba sa fie obligati sa le vopseasca in alta culoare sau sa le imbrace in huse de culoare inchisa , pentru ca iarna datorita troienilor de zapada acestea nu se vad pe sosea si exista pericol de accident.
De asemenea sa fie interzis in Romania importul si fabricarea de masini de culoare alba.
Claudiu Marian la 9 Noiembrie 2010, ora 16:34
Cei care au impresia sau cred prostiile cum ca in toate tarile UE sunt obligatorii anvelopele de iarna se insala amarnic. In toate tarile este obligatoriu sa ai anvelope numai daca te deplasezi in zone cu frecvente fenomene de genul ninsori, gheata, polei, etc. Ex: nordul Frantei are un climat mai rece unde apar frecvent astfel de fenomene, insa in sud ninge poate o data la 20 de ani si atunci zapada tine cateva ore maxim zile. Situatia este asemanatoare in Spania, Italia si probabil mai sunt si alte tari. Verificati informatiile inainte sa incepeti sa debitati prostii si sa luati apararea acestor incompetenti care ne conduc.
Cedric Smecheritu la 9 Noiembrie 2010, ora 19:46
Adica astia ne pune sa ne luam cauciuce de iarna ? Ei si ? Ba da chitrosi mai e voi romanii...are bmw si vrea sa mearga cu caciuce reesapate si cu bicicleta.

Cedric
Filip Daniel la 9 Noiembrie 2010, ora 22:51
Este un abuz in conditiile in care statul cere totul de la soferi, dar nu ofera nimic, nici drumuri normale fara gropi, dezapezite la timp, conform normelor europene, ca daca tot le aplicam, sa le aplicam de ambele parti, ca asa e normal si corect, dar cand ei (primarii) nu fac nimic si ne obliga pe noi sa facem costuri suplimentare devine clar un abuz. Daca presupunem cazul in care circulam numai in oras cu masina, nu este nevoie de anvelope speciale de iarna, mai ales daca avem anvelope all season, iar daca primarii de sector si-ar face treaba si ar dezapezii la timp strazile si le-ar si repara, atunci chiar nu am avea nevoie de cauciucuri de iarna. Personal consider ca asa cum se vrea aceasta ordonanta, se v-a comite un abuz, mai ales daca nu se fac deosebiri si se merge numai pe cauciucuri de iarna (in sectorul 5 in iarna trecuta puteai sa ai si cauciucuri cu crampoane - off road si tot degeaba ca era zapada foarte mare plus gheata dedesubt, dar primarul nu putea cica sa doarma de grija noastra.....)
Marin Cristian la 13 Noiembrie 2010, ora 11:41
Anvelope de iarna trebuiesc de la temperatura de 7grade in jos. Neinteresant daca e sau nu zapada, daca anvelopele anterioare sunt All season sau nu.
Diferenta consta atunci cand opresti la timp ori ai rupt bara sau picioarele celui din fata ta. Dar diferenta e si atunci cand nu blochezi circulatia sau cand te proptesti cu zdravan masina in vreun gard ori sant.
FIZICA NU TINE CONT DE AMENZI ORI DE LEGI!
La temperaturi de sub 7 grade anvelopele (de vara) se intaresc iar la o frana te duci ca pe sanie indiferent daca e sau nu zapada ori polei pe jos.
Sunt reprezentant vanzari al unei firme distribiutoare de anvelope, regret ca nu am facut comentariul mai de mult si ,,calc" lunar aprox 3-4.000 km. Cine conduce si a vazut multe lucruri iarna nu poate decat sa aprobe ca desi amenzile sunt mari, schimbarea anvelopelor e o masura de bun simt de respect pentru cei din jur si n-are nici o legatura cu situatia economica. Si daca romanii se vaicaresc fara sa faca nimic pentru a le fi mai bine, e bine ca se ajunge sa se dea o lege pentru a educa plangaciosii.
Sandu Stefan Marian la 27 Ianuarie 2011, ora 17:03
de acord cu aceasta , dar de fapt e o GOLANIE MARE tot in defavoarea platitorilor de taxe si impozite sia aceasta este in plus deoarece prin plata taxelor si impozitelor , drumarii sunt platiti pt intretinerea drumurilor si de a le face practicabile asa ca tot noi care platim rovigneta , taxa de drum inclusa in benzina ,t.v.a. la taxa de drum si impozit la primarie pe fiecare auto. dar ce sa mai spunem si sa ne mai agitan acum? acest lucru arata inca o data in plus incompetenta guvernului condus de boaca &co. RAMINE SA NE ARATAM PUTEREA LA ALEGERI
.

  Inapoi la articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Cum comentati amenzile pentru lipsa anvelopelor de iarna?

Setari Cookie-uri