Comentarii pe articolul Ce obligatii au soferii iarna in tarile din Europa


PNEURI DE IARNA

Serseniuc Romelia la 14 Noiembrie 2010, ora 16:53
ati pomenit de Letonia, Lituania.....nua m nimc personal cu aceste tari....dar Germania e o tara fff tranzitata si etc...dece nu ati spus nimic de ea? sau numai faceparte din EU?
Andrei Ionica la 14 Noiembrie 2010, ora 18:48
Pentru a nu-stiu-cata oara se face dovada excesului de zel pe care suntem atat de priceputi in a-l exterioriza in anumite situatii. Tari precum Estonia sau Finlanda isi obliga cetatenii sa echipeze masinile cu pneuri de iarna incepand cu 1 decembrie (nu mai pomenesc de Suedia sau alte tari prietene cu zapada, care nici nu s-au sinchisit sa emita o lege in sensul asta), iar noi, acesti descendenti directi ai eschimosilor daci, vom fi nevoiti sa ne incotosmanim de pe la sfarsitul lui octombrie. Pacat ca n-au dat preacuviosii legea de anu asta, ca ar fi fost de pomina imaginea cu cozi interminabile la vulcanizari, la 24 de grade.
Kiss Ovidiu la 15 Noiembrie 2010, ora 14:45
Corect!
Pt. cei ce nu stiu in germania exista obligatia legala ca autoturismul sa fie corespunzator echipat in functie de conditiile de drum. Asta inseamna ca daca circuli pe drum inghetat sau cu zapada fara anvelope corespunzatoare (iarna si profil peste 4 mm) risti sa platesti cam cat ar costa anvelopele (4-5 sute euro) si sa trebuiasca pe cheltuiala proprie fie sa tractezi masina fie sa o echipezi pe loc corespunzator pt a putea circula mai departe, altfel (daca deplasezi autovehicolul fara a indeplinii caracteristicele necesare dupa un control rutier care a stabilit conditiile necorespunzatoare) sactiuniile se incadreaza in circulatia pe drumuri publice fara documente conforme adica se poate ajunge la privare de libertate. Asa ca..... gume de iarna, iar niste lanturi nu strica prin portbagaj. Oricum la 150-200 km/h nu vrei sa derapezi SUNT SIUGUR.
Referitor la Elvetia gumele de Iarna sunt obligatorii in anumite cantoane chiar daca nu exista o reglementare obligativa nationala. Exista de asemenea obligativitatea asemanatoare ca in Germania iar amenziile sunt de vreo 2 ori mai mari cel putin, iar numerele romanesti pe masina trezesc si asa suspiciuni politistilor elvetieni indiferent cat de nobila e sigla de pe ea (probabil fac exceptie Rollsuriel si ferariurile) a si foarte important in Elvetia limita de viteza este sfanta insemnand ca o abatere de 1 km/h peste limita legala este pedepsita prin amenzi serioase in functie de sectorul de drum (min 120Eu) asa ca....... Concediu Placut!

  Inapoi la articolul Ce obligatii au soferii iarna in tarile din Europa

Setari Cookie-uri