Comentarii pe articolul Codul Muncii se pregateste de schimbare. Cine castiga: angajatii sau companiile?


codul muncii

la 16 Noiembrie 2010, ora 14:27
e clar, angajatorul ar vrea sa, angajese muncitorul pentru luni si marti, pentru care sa plateasca darile la stat iar pentru restul saptamanii, miercuri, joi, vineri si sambata sa-l puna la munca la negru, fara plata contributiilor la stat si, deci, cu speranta unei asigurari de sanatate si pensie la "sfantul asteapta", angajatorul ar vrea, cand nu-i mai convin unii angajati (in sensul ca intreaba, "cer prea mult"), sa faca concedieri colective, ca apoi sa reangajeze muncitori docili care sunt mai fraieri si nu intreaba nimic, sa mai spun, nu este cazul, deci, statul va pierde bani, angajatul va pierde mai multe iar, angajatorul, in stilul pur romanesc, va face ce vrea el cu o lege care ii va acoperi toate matrapazlacurile, legislatie propusa si aprobata de o clasa politica decazuta, degenerata, corupta, asta e...
Tanase Gheorghe la 16 Noiembrie 2010, ora 17:42
O propunere mai " inteleapta" nici ca se putea.Pai sa zicem ca angajatul X ( sofer de taxi) azi realizeaza suma de 1 leu, maine angajatorul ii stabileste norma la 3lei cea ce poate angajatul nu poate sa indelpinesca "obligatiile contractuale" decat in 18-19 ore de munca. Atunci angajatorul ori spune "la revedere" ori angajatul este "scalavagit" cu buna stiinta.Noi cei care muncim unde ne adresam in cazul unui asemenea abuz?, Politistului de la rutiera ii se va da norma?, casierului la fel?.Am dat exemplul taximetristului pt ca mi sa parut cel mai explicit.Vai mama noastra, legea va fi pt a ne sclavagi cat mai mult.
Mocanu Carmen la 16 Noiembrie 2010, ora 22:22
daca exista un esec este acela ca mai suntem in Romania,
acest lucru este dovedit in fiecare zi,
oare daca ati ramane doar cu pensionarii si functionarii
le-ati portiona si aerul respirat,
mobilizati-va si faceti ceva util, stabiliti niste criterii clare, constructive,
stim ca se poate dar oare se si vrea?
mult succes.
Felix la 17 Noiembrie 2010, ora 12:22
Oare pe cine reprezinta parlamentul,guvernul,presedintele tarii acestea , inca numita Romania ?
Sunt "alesi" de noi pentru "ei" ,nu-i asa ? Nu mai au nici-o legatura cu oamenii simplii , care traiesc dintr-un salariu !
Daca mai demult exista deviza "muncitori din toate tarile, uniti-va ! "
acum angajatorii ne spun "Traiti ca sa munciti !"
Muncesc suficient in cele 8 , 10 , uneori 12 ore dar vreau sa ma bucur si de viata !!!! Accept 12 ore de munca pe zi dar numai ocazional , in situatii extreme , nu zi de zi !!!
Altfel vom ajunge niste robotei ( ca tot ne sunt dati exemplu japonezii ) si ne vom intreba "Viata noasta unde e , viata noastra ce-ati facut cu ea ?"
Catalina la 17 Noiembrie 2010, ora 13:13
Tot in favoarea angatorului se faciliteaza si angajatul poate sa crape,unde mai este ca la noi???
Sclavia este in floare si totul merge din rau in mai rau
Pentru oamenii trecuti de 40 de ani de ce nu se stipuleaza nimic in noul cod al muncii,angajatorii vor decat tineri si noi ce ar trebuii sa facem,sa ne pensionam
Eu cred ca ar trebuii sa se puna un mai mare accent pe om si nu pe studii,se stie ca in ziua de astazi multi au facultate si in cap nimic si totusi patalamaua e la mare rang.Multi angajatori s au ridicat pe spatele celor ca noi si in cap nu au decat rautati si exterminarea pshica a oamenilor care vor sa faca ceva nu a catelusilor care stau cu capul plecat si pupa doar sa le fie lor mai bine,
Inainte eram mandra ca sunt Romanca acum imi este Scarba
Gica la 17 Noiembrie 2010, ora 14:24
Astia au innebunit dea binelea,poate vor sa ajunga sa munceasca numai ei (patronii),modificarea are un scopt bine determinat si anume,oamenii politici care sunt corupti au si ei firmele lor...........ideea esnetiala e ca trebuie sa ne trezim odata si sa-i trimitem dupa Ceausescu. De-a lungul istoriei romanii s-au cam intors impotriva burgehezilor si a fost cam rau de ei.Ei clasa plotica se bazeaza pe faptul ca nu ne lasa UE sa ne intoarcem inapoi (dictatura,comunism) este total gresit ,NOI SUNTEM CEI MULTI ,asta trebuie sa stie politicienii oricare ar fi ei.
Imi pare rau ca am votat cu cei care sunt acum la putere.
Ii asteptam la urmatoarele alegeri.
Ilona la 17 Noiembrie 2010, ora 20:08
Din pacate chiar daca a fost modificat codul muncii in urma cu cativa ani nu se respecta normele stabilite acolo,angajatorii tot ce stiu ei mai bine fac si indiferent ca lucrezi la privat sau ca si bugetar, marea majoritate dintre noi am ajuns sa fim sclavi pe plantatie. Pot ei sa schimbe in cate moduri vor acest cod al muncii ca nu vor fi decat vorbe scrise pe o bucata de hartie. Realitatea este cea care conteaza, si desi unii sunt constienti prea putin le pasa.
Asta este Romania=Tara tuturor posibilitatilor negative!
Maria la 18 Noiembrie 2010, ora 18:35
dar nu am auzit nimic la schimbareacodului muncii -sa se respecte de catre angajator cele 8 ore de munca pentru ca celea ce se depaseste TREBUIE SA SE PLATEASCA SUPLIMENTAR da ,SUPLIMENTAR -asa cum se procedeaza in UE doar suntem tara membra cu aspiratii.altfel ANGAJATORUL POATE SA NE OPREASCA PESTE PROGRAM CAT VOR EI PATRONII.
Sorin la 19 Noiembrie 2010, ora 00:55
Pai la urma urmei codul asta al muncii e schimbat in favoarea cui ? Din toate schimbarile enuntate nu vad decat avantaje pentru angajator si nicidecum pentru angajat. Cum adica sa stabileasca el conditiile de performanta ? Pai daca vrea sa te dea afara din start pentru ca nu te place iti poate trasa niste sarcini naspa carora sa nu le faci fata si atunci te concediaza urgent. De ce totul in favoarea lor ? Dar drepturile angajatilor unde sunt ? Dupa ce ca ni se retin banii pentru cotizatiile sociale desi acestea ar trebui platite exclusiv de angajator si nu sa mi se retina din salariu iar eu sa nu mai raman mai cu nimic, acum ni se traseaza si performanta ? Rusine sa va fie ! Stati acolo in guvern, parlament si se vede ca va plictisiti de atata bine. Ar trebui sa munciti ca niste robi cateva luni bune si pe urma sa luati deciziile ca sa vedeti ce inseamna.

  Inapoi la articolul Codul Muncii se pregateste de schimbare. Cine castiga: angajatii sau companiile?

Setari Cookie-uri