Comentarii pe articolul Sfatul unui dezvoltator: Sa construim locuinte pentru romanul cu 300 euro/luna, nu pentru investitori!


Nu prea cred

Ac la 17 Noiembrie 2010, ora 10:12
Dl. Prelea are, in parte, dreptate insa versiunea dumnealui este omisiva si nerealista. In primul rand pt ca nu putem limita discutia la familiile care locuiesc in marile orase si au veniturile ceva mai ridicate. Ce se intampla cu restul tarii care reprezinta majoritatea? Apoi, daca suntem realisti, o familie cu un venit de 600 euro/luna cu greu isi poate permite un credit la banca pt. a-si cumpara un apartament. Iar famila cu 600 euro/luna nu se incadreaza in "marea majoritate". Cred ca solutia este in cu totul alta parte si anume: relansarea economiei dpdv al productiei. In definitiv, sectorul imobiliar este tot un sector de consum. Atata timp cat banii nu provin din productie (industrie usoara, industrie grea etc.) economia se afla intr-un dezechilibru din punct de vedere al raportului productie/consum. In clipa in care sectoarele de productie ale economiei vor deveni mai puternice, si piata imobiliara va reincepe sa se dezvolte pe baze mai solide. Modelul Dacia nu este o referinta pertinenta prin simplul fapt ca succesul se datoreaza desfacerii pe piete straine (Germania, Franta, Italia etc.). Daca Dacia s-ar limita la desfacerea pe piata romaneasca ar fi in aceeasi situatie in care se afla sectorul constructiilor in prezent. Nu mai departe de acum un an si ceva fabrica de la Colibasi lucra doar cateva ore pe saptamana iar in restul timpului angajatii erau trimisi acasa in somaj tehnic. Cred ca este mai bine sa nu ne imbatam cu apa rece. Poate o solutie pentru dezvoltatorii din constructii ar fi sa isi redictioneze investitiile spre alte domenii si nu spre imobiliar. Acest segment va fi "on-hold" pentru o lunga perioada de timp.
Opinie la 18 Noiembrie 2010, ora 17:26
Din parte acestui dezvoltator a fost luata in calcul si varianta celor cu bani mai putini
In cadrul proiectului Ozone Homes prezentae pe site ul cu acelasi nume


  Inapoi la articolul Sfatul unui dezvoltator: Sa construim locuinte pentru romanul cu 300 euro/luna, nu pentru investitori!

Setari Cookie-uri