Comentarii pe articolul Esop: Piata imobiliara din Romania, influentata de interesele persoanelor publice


iresponsabilitate

Alex.Dumitrascu la 24 Iunie 2008, ora 10:59
iresponsabilitate
Piata imobiliara s-a confruntat si se confrunta in continuare cu iresponsabilitatea afirmatiilor gratuite facute de "specialisti' gen Esop.
Atata timp cat pretul unei locuinte medii este intre 15-si 20 venituri anuale medii, este normal sa urmeze o criza. Afirmatia ca "piata rezidentiala romaneasca" nu e "afectata' de criza mondiala e gratuita, nedemonstrata si efectiv caraghioasa.
Modificarea comportamentului economic normal al cumparatorului prin asemenea discursuri, nu poate duce decat la prabusirea pietei si la o criza a creditelor chiar mai grava decat in SUA.
Cererea de locuinte este solvabila atunci cand se incadreaza in limita de tpret de 5-7 venituri anuale medii pentru o locuinta medie.
Romanii au inceput sa devina constienti de faptul ca actuala piata imobiliara nu este altceva decat un veritabil Caritas imobiliar, insa de proportii mult mai mari, si cu consecinte sociale de neimaginat pentru mintea celor de la Esop.
Sunt curios unde o sa fie dumnealor cand se vor inmulti insolvabilitatile cumparatorilor si cand bancile vor trece la executarea silita masiva a datornicilor.
Oameni buni, casele se vand pe bani, si banii se scumpesc, devin din ce in ce mai putini, in conditiile inflatiei, ale cresterii de preturi la alimente si carburanti.
Nu o sa va cazeze "specilaistii" de la Esop cand va arunca banca in strada fiindca nu v-ati platiti ratele.
Dan la 24 Iunie 2008, ora 16:18
Hai ca am trait sa o aud si p-asta...in categoria "gandire cu premeditare", analistul ne explica:

"banii se scumpesc, devin din ce in ce mai putini, in conditiile inflatiei"

Pai inflatia prin moneda = emisiunea excesiv de moneda peste oferta reala de bunuri i servicii.

Daca sunt bani putini...de unde exces de moneda?!?!

Ador cliseele.
Alexandru Dumitrascu la 25 Iunie 2008, ora 09:51
Le multumesc domnilor pentru cenzura.
Oricum, inflatia nu e un fenomen monetar cum crede domnul Dan, este creserea generalizata a preturilor fata de o perioada de referinta.
Se masoara si se exprima prin IPC(indicele preturilorde consum), care la randul lui se masoara cu ajutorul cosului zilnic.
Asa ca inflatia nu inseamna bani din belsug pentru a fi aruncati pe toate prostile, inseamna saracire si scaderea puterii de cumparare. Adica mai putini bani pentru imobiliare, deoarece alimentele de baza devin o problema.
Multumesc wall-street pentru deontologia de a publica stupiditati ptrecum "inflatia monetara" a domnului Dan, si de a cenzura comentarii de bun simt.
Va compromiteti domnilor economisti.
Alexandru Dumitrascu la 25 Iunie 2008, ora 10:07
Pentru dv. e importanta numai opinia cititorilor care va lauda articolele.
Dan Dragomirescu la 30 Iunie 2008, ora 06:19
"Va compromiteti domnilor economisti."

Jurnalistul de business si economistul sunt entitati la fel de diferite precum discursul apocaliptic neargumentat si realitatea romaniei anului 2008. Cei de la wall-street.ro nu sunt economisti, ci jurnalisti de business.

Tocmai bun-simtul atat de des invocat ar invita la nuantarea afirmatiilor.

Previziunile apocaliptice, contradictorii si incoerente cu iz electoral legate de "crize" si "prabusiri" s-ar potrivi Romaniei anilor 1990, iar nu unui stat european, cu cel de-al doilea ritm de crestere economica din Uniune.
Dorel Cu Tarnacopul la 15 Iulie 2008, ora 00:58
Pt domnul Dan:
mai pe romaneste: inflatie= credite (daca vreti, bani din "viitor") + bani de hartie ( din aceia din buzunar, din "prezent", cu care faceti plata) in cantitati mai mari, totul raportat la un moment dat. Dupa cum vedeti, teoretic, nu este absolut necesar ca masa banilor fizici sa fie mai mare in caz de inflatie. Practic, "prietenii stiu de ce", masa banilor de hartie e chiar mai mica, adica sunt mai scumpi, cum spune mai sus si A. Dumitrascu.
PS: banii de "plastic" sunt tot credite... asa, ca sa n`aveti dubii, domnule "jurnalist de business"

  Inapoi la articolul Esop: Piata imobiliara din Romania, influentata de interesele persoanelor publice

Setari Cookie-uri