Comentarii pe articolul Cine a creat datoria externa: Bancherii sau milioanele de romani cu credite?


Erata

Tudorie Vlad la 25 Noiembrie 2010, ora 03:24
Oficialul BNR a mai precizat ca 4,5 milioane de persoane au luat credite in ultimii ani, mai exact jumatate din populatia activa.

El a punctat ca 4,5 milioane de persoane au luat credite in ultimii ani, ceea ce inseamna jumatate din populatia activa.

Dubla afirmatie.

In rest, romanul nu intelege ca a se indatora la o banca straina e similar cu a consuma rosii importate din turcia. Va lua din baza monetara nationala si o va trimite peste hotare.
Asta bineinteles nu ia deloc in calcul SECTORUL PUBLIC DEZASTRUOS, cu deficite monstruase, imprumuturi istorice la F.M.I. si U.E. pentru finantarea obligatiunilor sociale, o mare parte din aceste obligatiuni fiind creditate cetatenilor romani pensionari / someri si BUGETARI.
Imaginati-va dragi ignoranti. Status se imprumuta de la F.M.I. pentru a-si finanta deficitul. Banii se baga in unele obligatiuni, dar multi se duc catre bugetari si pensionari. Acestia consuma produse din IMPORT, creand un deficit suplimentar. Pe deasupra, acestia garanteaza CREDITE DE CONSUM de la banci externe cu banii din salariul bugetar, o mare parte dintre acesti banii fiind tot din surse externe, deci dublu imprumut.

Bugetari. Realizati ca birocratia nu produce nimic. Indiferent daca aveti o activitate pe care o considerati sau nu importanta, acea activitate este neproductiva, fiind finantata prin indatorare externa si prin taxarea putinilor cetateni romani care chiar produc ceva. Renuntati la privilegiile de bugetari si aventurati-va in mediul privat. Dezvoltarea sectorului privat este singura sansa de salvare a economiei nationale si nu va surveni decat in urma deciziilor constiente, luate in masa, ale angajatilor bugetari care NU PRODUC NIMIC. Efortul dvs. este irosit in acest fel, dar nu e niciodata timpul pierdut. Mutati-va pe o activitate similara in sectorul privat si usurati greutatea enorma a cheltuielilor statului asupra cetatenilor.

  Inapoi la articolul Cine a creat datoria externa: Bancherii sau milioanele de romani cu credite?

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile