Comentarii pe articolul Cine a creat datoria externa: Bancherii sau milioanele de romani cu credite?


articol scris in graba

Marius Maxim la 25 Noiembrie 2010, ora 09:03
unul dintre cele mai slabe productii ale ws de cand citesc eu acest ziar. deja seamana foarte mult cu materialele din 9am. incep sa-mi pierd respectul pentru acest jurnal.

dar, comentand si la tema articolului, ma surprinde si punctul de vedere al lui isarescu care este clar de partea bancilor, incercand sa le absolve de vina de a fi acordat credite negarantate. daca ar admite vina principala a bancilor, atunci ar trebui sa recunoasca si vina bnr ca nu a stavilit din timp acest elan. sigur ca, la vremea aceea, bnr facea mari minuni invartind rezerva valutara care, datorita acestor politici, devenise consistenta, iar, cand a devenit evident ca nu se mai poate asa, bnr a blocat in mod brutal toata creditarea, generand, practic, o criza economica in romania, de frica unei crize financiare din import.
Stoian Marius la 25 Noiembrie 2010, ora 10:35
Subscriu.
Sesizati, va rog, nuanta: "credite NEGARANTATE". Din pdv al indatorarii externe, nu exista nicio diferenta intre creditul garantat si cel ne-garantat. De fapt, dl. guvernator transmite un semnal de alarma bancilor; nu nivelul datoriei este important acum, ci faptul ca este majoritar ne-garantata si afectata consumului. Profiturile bancilor s-au rotunjit pe seama acestei indatorari externe, acum este momentul "ca sa scape de cadavru".
Bancile sunt institutiile care pun la dispozitia consumatorului banii, sursa acestora nefiind cunoscuta de client.

  Inapoi la articolul Cine a creat datoria externa: Bancherii sau milioanele de romani cu credite?

Setari Cookie-uri