Comentarii pe articolul Cine a creat datoria externa: Bancherii sau milioanele de romani cu credite?


M-am deșteptat !

Mares Stefan la 25 Noiembrie 2010, ora 09:49
Timp de 20 de ani, mă-ntrebam dacă Mugur Isărescu este chiar profesionistul pe care România l-a găsit la locul (unde steluțele au fost cu siguranță, dar acoperite) și la momemtul (1990) potrivit. Ca să iasă în față cine trebuie.
Iar acum mă-ntreb dacă nu cumva am greșit? Am avut de a face tot timpul cu-n simplu trăncănitor, care ... pe lîngă ceșcuța de cafea dimineața și toată ziua a avut timpul să fie informat și din când în când, când plictiseala îl omora și domnul Vasilescu -și pierdea inspirația, ieșea în fața camerelor și microfoanelor ca să arunce câte o vorbă! Ca toți trăncănitorii! Deseori insignifiant. Rareori chiar AIUREA!. De data aceasta AIUREA.
Împumuturile statului au fost luate de guvern.
În decembrie 1989, aveam datorii ZERO; și datorii acordate ,deci creanțe între 2 și 5 miliarde. Din care jumătate nici azi nu se știe cine le-a mai încasat! Că statul român cu siguranță nu?
Iar acum datoria statului este peste 48 miliarde euro, , iar datoria firmelor și ale populației este poate tot atât, dar cu totul altceva! Acestea din urmă trebuia să fie provizionate de către toate băncile comerciale pe măsură ce au devenit NEPERFORMANTE! Deci ...dacă-i cazul cum și-au luat profiturile, să-și aducă mijloacele necesare acoperirii eventualelor pierderi! Dar ... ce vorbesc ? Care bancă comercială a înregistrat pierderi în 2009 sau 2010 ? Cea din via lui Isărescu ? Păi ăla-i de lemn!

  Inapoi la articolul Cine a creat datoria externa: Bancherii sau milioanele de romani cu credite?

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile