Comentarii pe articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Sa muncim mai bine pentru a trai mai bine?


D'acord

Vaida Dorel la 25 Noiembrie 2010, ora 14:19
In esenta sunt de acord. Am propriul business, muncesc 12 - 14 ore pe zi la calculator (programator) traiesc bine si pe criza si in afara crizei, dar ma dispera cand merg la ITM si aia au program numai pana la ora 12 - 13, iar la ghiseu e vesnic coada. Ma dispera cand merg la medic si stau 3 ore pe hol (cu nevasta medic ! deci ... se poate). Ma dispera cand vad jegul noroiul si gropile de la mine de pe strada, cand vad ca orice as vrea sa rezolv nu pot numai cu interventii si cu "pe cine cunosti acolo". Ma dispera sa vad ca cei de la finante au 7 masterande si stau acolo "din pasiune", dar in acelasi timp fac scandal cand li se taie salariile desi la ei e vesnic coada. Ma dispera sa fiu umilit zi de zi de catre bugetari cu fete acre, plictisiti si eternizati in spatele ferestruicilor comuniste.

Sunt de acord cu idea. Daca muncesc pana la ora 13 atata sa si castige. Nu le place ? Out. Vin altii. Sau nu mai vin niciunii. Ca si asa sunt esentialmente inutili.
Stan Rizica la 25 Noiembrie 2010, ora 14:28
Sunt total de acord cu tine!
Ciornea Anca la 25 Noiembrie 2010, ora 14:34
Si altii mai muncesc 12-14 ore pe zi dar nu o duc tocmai bine. Fiecare cu norocul lui in viata. Depinde foarte mult si unde lucrezi, in ce domeniu si in ce oras, pentru ca difera mult. Ai dreptate in privinta cozilor si a programului lejer de la stat, dar cineva trebuie sa mai munceasca si acolo. Ce ar fi daca toti am munci la privat?
Gheorghe Neagu la 25 Noiembrie 2010, ora 14:36
Frumos comentat si la obiect.Asa trebuie sa gandim toti si sa muncum daca vrem sa nu murim cu zile.Asta e gandirea sanatoasa care din pacate e insusita de f.putini romani.La angajare toti intreaba cat salar primeste dar nu spune si ce stie sa faca pentru a primi salarul asta.A disparut cultul muncii.Nu v-om iesi din mocirla decat muncind caci daca pandim vecinul sau politicianul care fura iar ei ne pandesc la randul lor pe noi,inseamna ca nu am facut nimic ci am devenit un popor de suspiciosi,intoleranti,paraciosi si lenesi.
Sa auzim mai de bine.
la 25 Noiembrie 2010, ora 14:39
Sunt complet de acord cu ceea ce ai postat. Cei care se cred victime, sunt tocmai cei care nu au lucrat n economia reala. Toți cred ca se obțin bani mulți, muncind 4, sau 8 ore. Se nseal amarnic, tnjesc dupa mirajul de a merge in stainatate unde curge lapte si miere. Acolo pot presta munci njositoare, chipurile pe bani mulți, far a lua n calcul costul vieții de acolo. Lucrnd n mediul privat, am și euprobleme cu fiscul, pentru ca cei de acolo sunt de o aroganț far limite! Nu stiu dect sa trimita somații si titluri executorii, n special bunilor platnici, tolernd cu nonșalanț datornicii cu vechime de multi ani și cu multi bani. Nu exista o educație psihologic ș de bune maniere a angajaților din domeniul bugetar. Cei care lucreaz cu publicul ar trebui s aib o atitudine mult mai tolerant, fr a lsa loc de interpretare.
la 25 Noiembrie 2010, ora 15:00
Este strict necesar .
Jipa Nicolae la 25 Noiembrie 2010, ora 15:30
Mare dreptate ai si fara sa vreau ii dau dreptate si lui Base, desi comentariul lui ar trebui sa faca referire intai la cei din "firmele" de stat si bugetari.

Era si un banc la un moment dat:
Munca in diverse locuri din lume:
Japonia: 1 ora pentru mine, 1 ora pentru imparat, 6 ore pentru Japonia
Germania: 2 ore pentru mine, 6 ore pentru Germania
Romania: 8 ore pentru mine
Vinczi Stefana la 26 Noiembrie 2010, ora 09:25
Mare dreptate are Vaida Dorel. Din pacate,foarte putini tineri gandesc in acest mod. Multi au luat ca exemplu,doar persoane certate cu legea sau rau voitoare.
Socol Marian la 26 Noiembrie 2010, ora 11:56
Absolut de acord cu dvs. dle Vaida. Asa tineri isi doreste oricine. Ati inteles perfect mecanismul economic din capitalism. Imi permit sa fac aceste consideratii fata de opinia dvs. pentru ca eu am aproape 60 de ani si am ajuns la aceeasi concluzie: viata ti-o faci singur. Daca astepti ca binele sa ti-l aduca altii -stat, familie, sot , patron etc ,o dai in bara sigur! Capitalismul este facut astfel incat sa fie castigatori NUMAI cei care isi iau viata in propriile maini si nu cei care asteapta ca altii sa le rezolve problemele! Daca mai apuc o greva cu 100.000 de oameni in strada NU PENTRU A CERSI O SUTA IN PLUS LA SALARIU CI PENTRU A FACE PRESIUNI CA GUVERNANTII SA-SI FACA DATORIA FATA DE CETATENI , SAU PENTRU PRiNCIPII NU PENTRU "JOS x"atunci pot sa mor linistit, aceasta tara are un viitor. Daca sindicatele vor scoate in continuare in strada toti fraierii acestei tari care nu au inteles nimic din capitalism, ca sa-l dea jos pe x sau pe y dar fara sa rezolve o problema pentru cetatean, atunci aceasta tara nu va avea nici un viitor!
Cu stima,
Marian Socol

  Inapoi la articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Sa muncim mai bine pentru a trai mai bine?

Setari Cookie-uri