Comentarii pe articolul Cine a creat datoria externa: Bancherii sau milioanele de romani cu credite?


Datoria exista. Este un fapt. Cine o plateste?

Marusceac Claudia la 25 Noiembrie 2010, ora 17:38
Nu cumva cei care nu au facut credite?
A circulat un banc, din pacate extrem de realist:
Un carciumar da bautura pe datorie (pe caiet). Cand ramane fara lichiditati pentru un nou stoc de marfa, face un imprumut la banca garantand cu "caietul", respectiv cu posibilitatea recuperarii datoriilor. Banca ii ofera creditul, carciumarul da in continuare bautura pe datorie. Cand ramane fara lichiditati mai ia un credit. Toate bune si frumoase pana cand betivii nu mai au de unde platii. Carciuma s-a inchis, banca nu-si mai recupereaza datoria, intervine Statul care ii plateste bancii, datoria carciumarului. Cine ii plateste statului? In mod sigur nu betivanii. Si astfel bautura este platita de cei care nu beau.
Sfatul meu apucati-va toti de baut, respectiv luati toti credite, astfel macar stiti pentru ce dati banul. Cei care incurajeaza astazi romanul sa nu ia credit, vor defapt sa stie sigur ca au de unde sa recupereze banii dati "cu buletinul". Daca tineau la societate ar fi luat masuri la momentul respectiv si ar fi inasprit conditiile atunci. Este mai usor sa previi decat sa combati.

  Inapoi la articolul Cine a creat datoria externa: Bancherii sau milioanele de romani cu credite?

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile