Comentarii pe articolul Cat de usor scoti bani din buzunar pentru agentul imobiliar?


Agentii imobiliari

Dumitru Russu la 29 Noiembrie 2010, ora 17:39
Ar trebui schimbate multe, in politica, strategia , agentii imobiliari. Nu poti plati comisionul de 3 %, in multe cazuri 6%(platesti si comisionul proprietarului) pentru simplu fapt ca au gasit imobilul pe anunt, te-au sunat si te-au dus la vizionare. Merita munca asta 1800 EUR (la o casa de 60.000 Eur)???? Eu poate as da 30-40 euro/vizionare maxim, dk cumpar cu respectivul agent. In toata lumea proprietarul plateste comision, la noi este inves,de fapt de unde poate de acolo ia bani. La multe agentii agentii imobiliari nu stiu sa vorbeasca. La o tranzactie de 60000 EUR trebuie sa vorbesti business, nu ca la o piata agricola....
Caimac Laurentiu la 2 Decembrie 2010, ora 17:47
Domnule Dumitru Russu, detin o agentie imobiliara si situl de imobiliare http://www.imomedia.ro . Sunt de cord ca este mult 3% pentru a te suna si a te duce la o vizionare.
Insa nu inteleg... de ce acceptati sa vedeti un imobil daca stiti dinainte la ce cheltuieli veti fi supus, cu atat mai mult cand discursul agentului imobiliar nu este pe placul dumneavoastra? mi s-a intamplat si mie sa mi se spuna: "Comisionul de 3 % este prea mare pt apartamentul de 2 camere pe care il cumparam? De ce? Pentru ca am cumparat primul apartament pe care mi l-ati aratat." In acel moment aveam in baza de date a agentiei 300 de apartamente cu 2 camere. Era mai bine sa i le arat pe toate? Poate in schimbul unui comision de 30-40 de euro per vizionare? Eu as prefera. Insa nu. Noi am incercat sa intelegem ce doreste sa cumpere clientul, sa dam dovada de empatie si sa-i propunem ceea ce i se potriveste. Si am reusit. Ca apoi sa fim condamnati pentru aceasta calitate. Sa va spun despre clienti care au vazut 30 - 40 de proprietati si nu au cumparat niciuna? Sa va spun despre proprietari care au vizionat proprietati in calitate de cumparatori, ca sa inteleaga piata? Va las pe dumneavoastra sa-i catalogati, alaturi de aceia care vin, vad o proprietate si cumpara a doua zi prietenul.
Dumneavoastra stiti cat costa sa mentii actualizate si sa promovezi ofertele imobiliare? Ce costuri de telefoane si benzina presupune administrarea unei agentii imobiliare? Unde mai puneti chiria pt spatiul de birouri, locuri de parcare, licente de programe de computer, taxe pe publicitate pt publicitatea stradala, participarea la targuri etc? In tara asta, unii vorbesc politica, dumneavostra vorbiti business, dar nimeni nu face nimic. Succes!

  Inapoi la articolul Cat de usor scoti bani din buzunar pentru agentul imobiliar?

Setari Cookie-uri