Comentarii pe articolul Interviu WS - Mihai Chisu, IFB Finwest: Piata de capital are nevoie de o revolutie


Piata de capital

Horatiu la 30 Noiembrie 2010, ora 10:38
Personal, nu as alatura investitiile, de "short selling", sunt total diferite. Noi avem in primul rand nevoie de investitii, apoi se poate discuta si de speculatii...
Apoi, faptul ca "unii oameni vor sa stie neaparat cine se afla in spatele fiecarei tranzactii", nu mi se pare chiar inutil, vezi exemplul cand acelasi "investitor" cumpara si vinde la preturi ciudate, evident prin propria firma de brokeraj (muta actiunile dintr-un buzunar in celalalt), pt. un scop unic - manipulare.
"Blocarea intr-un tipar de gandire ce are ca fundament optimismul este cea mai mare greseala"...nu cred ca a ne baza pe EVOLUTIE e o gresala, eu asociez cresterea bursei cu evolutia naturala a societatii. Da, aceasta poate avea (si e normal) perioade de pauza, respiro, sau chiar mici corectii, cand evolutia e prea rapida, dar la noi, INVOLUTIA din ultimii 2 ani a societatii (si a bursei) nu e normala, si nu mai poate dura mult, e ca un "anus contra naturii".
In rest, sunt de acord ca avem multe de facut incepand de la nivel politic, economic (listari pe bvb, dar a pachetelor majoritare, altfel nu se rezolva nimic), pana la educatia individuala a fiecaruia.

  Inapoi la articolul Interviu WS - Mihai Chisu, IFB Finwest: Piata de capital are nevoie de o revolutie

Setari Cookie-uri