Comentarii pe articolul Cum invata romanii sa faca business la cele mai mari scoli de afaceri din lume


Intrebare

I Angela la 14 Decembrie 2010, ora 16:48
Intrebare: cum poate un om de rand sa ajunga sa faca un MBA?
Se specifica si costuri si program si calitate , ok, foarte bine. Dar totusi, vreau sa stiu : daca obtii o bursa, la cat se ridica aceasta si cat te costa pe tine student MBA sa platesti din buzunar pe luna , timp de 2 ani aceasta experienta.

Mircea Boistean la 15 Decembrie 2010, ora 02:29
Buna Angela,

Am o veste buna atat pentru tine cat si pentru celelalte romance care isi doresc sa aplice la un astfel de program. Pentru a echilibra raportul intre barbati si femei, marea majoritate a programelor de top de MBA dedica resurse financiare suplimentare pentru a atrage studente.

Pentru informatii detaliate privind bursele oferite de IE Business School, poti verifica aceasta adresa web:
http://financialaid.ie.edu/WF_becas.aspx

In plus, poti verifica si informatiile din brosura aceasta, unde sunt evidentiate cateva din bursele dedicate candidatelor:
http://www.imba.ie.edu/pdf/WomenBrochure.pdf

In general (la IE) bursele acopera intre 10-50% din costurile academice. In plus, pentru acoperirea cheltuielilor de trai, poti apela si la alte burse oferite de diferite asociatii si fundatii, locale sau internationale. Eu, de exemplu, in afara bursei de la IE, am primit si o bursa de la Romanian Education Trust (RET).

Privind cheltuielile lunare (13 luni in cazul meu), pot sa confirm bugetul din articol, de 1500-2000 de euro pentru Madrid. Am reusit sa ma incadrez cu putin sub 1500 prin economii, insa un ritm "normal" de cheltuieli te directioneaza in intervalul respectiv.

Daca ai alte intrebari, nu ezita. M-as bucura mult sa fie mai multi romani inscrisi la astfel de programe.
adrianas18 la 15 Decembrie 2010, ora 09:31
cursurile la Fuqua sunt cu finantare. asta inseamna ca el nu plateste nimic in cei 2 ani de studii. platile incep dupa ce termina scoala, pe parcursul a 10 ani... ceea ce, din punctul meu de vedere e super ok pentru ca avand aceste studii va obtine un salariu care ii va permite sa le plateasca si mai repede! deci sunt disponibile si pt oamenii de rand daca au un IQ bun!

  Inapoi la articolul Cum invata romanii sa faca business la cele mai mari scoli de afaceri din lume

Setari Cookie-uri