Comentarii pe articolul Ce spune Consiliul Concurentei despre modificarile Legii Farmaciei


LEGEA FARMACIEI DAUNEAZA GRAV SANATATII

Laurentiu la 3 Ianuarie 2011, ora 14:32
Toate variantele Legii farmaciei , inclusiv noile propuneri de modificare incalca din start principiul de baza al Legii concurentei , principiu stabilit chiar in Art.1din din aceasta.
In fapt se poate spune ca derogarile de la Legea concurentei fac din start ca Legea farmaciei sa fie neconstitutionala.In acest sens ar trebui sa se autosesizeze si sa se pronunte , fara alte inerventii , Curtea constitutiona.
Evolutia preturilor la medicamente, in totalitate in sens crescator,a fost posibila in primul rand datorita eliminarii prin lege a factorilor generatori ai unui mediu concurential.
In sinteza , prin mentinerea oricaror exceptii de la principiile liberei concurentei rezulta :
- protejarea lanturilor ( mai mari sau mai mici) de farmacii in politica de formare a preturilor medicamentelor,
- incurajarea mentinerii de preturi nejustificat de mari ale mdicamentelor ,
- mentinerea la cote ridicate a componentei materiale (medicamente si alte produse farmaceutice ) din fondul destinat sistemului sanitar , in detrimentul ridicarii calitatii actului sanitar in ansamblu datorita vesnicei "lipsei de bani" din sistem,
- diminuarea nivelului de sanatate a populatiei datorita costurilor exagerat de mari ale medicamentelor,raportat la venituri ,
Ar fi timpul si cazul sa cautam normalitate in tote domeniile.

Andreea la 6 Ianuarie 2011, ora 20:58
Ba chiar si cu restrictiile aprobate legea farmaciei este si asa prea blanda . trei sferturi din farmacii din tara nu au suficienti farmacisti . o zecime de farmacii sunt facute cu farmacisti fantoma care dau doar diploma si pacientul este de fapt pe mana asistentilor sau uneori a managerului , pacientii pot inghiti tot ce vor din farmacii si nu ce le trebuie in urma unei consultatii medicale , in drogherii care nu au lege se vinde orice medicament desi daca va uitati bine pe orice medicament si pe cele care se dau fara reteta scrie ,, pentru manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului ,, desprinzand de aici concluzia ca si banalul paracetamol ar trebui eliberat cu consiliere farmaceutica si nu la kilogram de fel de fel de asistenti facuti peste noapte dintre acei oameni care au baut cerneala si care nu au nici un fel de respect pentru viata .La fel si acei afaceristi care nu vad in farmacie decat imbogatire . De ce nu-si fac cabinete ginecologice sau stomatologice daca tot vor si farmacii sa opereze fara scoala ca doar asta a mai ramas . Parerea Consiliului Concurentei ar trebui sa fie secondata de cea a specialistilor in domeniu , a practicienilor si nu de cea a afaceristilor iar referitor la pretul medicamentelor ar trebui sa se stie ca ele nu sunt carne sa se manance cu kila si daca farmaciile stau ca ciupercile e musai sa reduca pretul si sa se bata intre ele . Cine nu are occhi adanc pentru domerniu sa nu dea cu parerea , ca parerea lui este eronata . Populatia nu trebuie sa aiba preturi mici pt a consma medicamente cu cosul ci populatia trebuie educata si informata in scopul imbunatatirii modului de viata tocmai pentru a reduce consumul de medicamente .Ori educatia aceasta o pot face doar profesionisti nu ca la noi in Romania , adica fistecine . Halal cetateni europen , ne pricepem asadar la tot felul de afaceri si putem face orice chiar si medicina in general si oricine .

  Inapoi la articolul Ce spune Consiliul Concurentei despre modificarile Legii Farmaciei

Setari Cookie-uri