Comentarii pe articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Mai scad preturile locuintelor in 2011?


E normal sa mai scadă!

Puianu Petru la 4 Ianuarie 2011, ora 18:48
Cresterea a survenit datorită cererii disproporționate cu susțenabilitatea economică. Pe de o parte a venit o cerere din partea patriotilor români care au muncit în străinătate și au investit în România în special în apartamentul mult dorit, pe de altă parte a venit o cerere firească din partea ramurii economiei care se ocupă cu afacerile imobiliare, inclusiv din partea speculatorilor și samsarilor imobiliari(trebuie să remarcăm aici și acea parte neagră din subsolul economiei).
Comparabilitatea cu prețul din străinătate era uneori bizară și fără fundament și din păcate a venit și din partea analiștilor! Se făceau mereu comparații cu Paris sau Berlin uitându-se că un apartament cu 2 camere la periferia Bremenului, spre exemplu, într-un cartier liniștit, cu bucătărie mobilată și utilată, cu baie funcțională, mochetat, era mult mai ieftin decât un apartament într-un mic orășel din nordul Moldovei. Același apartament din nordul țării noastre este și acum mai scump decât o proprietate în zona rurală în Suedia.
Specialiștii în construcții se feresc să spună care e costul real pe metru pătrat construit! Se pare că un parter cu mansarda, 4 camere, 2 bai, bucătărie se poate ridica la roșu cu 22.000 E în aceeași zonă unde apartamentul dat de mine ca exemplu este atât de scump. Trebuie să ai doar terenul și se merită efortul.
În aceste condiții este normal să mai scadă prețurile și vor scădea! Exceptând zonele ultracentrale și vadurile comerciale va fi mare bucurie când veți vinde un apartament la preț bun.
Da, prețurile vor mai scade pentru că e firesc!
Hotea Ioan la 4 Ianuarie 2011, ora 20:52
Corect.
Cine a avut bani a cumparat. 2-3 mil de romani sunt plecati; greu de spus citi se vor intoarce.
80% dintre romani au venituri sub 300 euro/luna. Cine vrea sa faca afaceri va trebui sa se alinieze la posibilitatile acestora.
Deci preturile vor scadea, si vor scadea mult. 300-400 euro/mp este pretul care ar permite reluarea afacerilor. Acesta va fi pretul cerut de oamenii de afaceri onesti, constructori ai capitalismului de bun simt.
Vor fi pierderi mari pentru speculatorii = "investitorii" imobiliari.

  Inapoi la articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Mai scad preturile locuintelor in 2011?

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile