Comentarii pe articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Mai scad preturile locuintelor in 2011?


E normal sa mai scad!

Puianu Petru la 4 Ianuarie 2011, ora 18:48
Cresterea a survenit datorit cererii disproporionate cu susenabilitatea economic. Pe de o parte a venit o cerere din partea patriotilor romni care au muncit n strintate i au investit n Romnia n special n apartamentul mult dorit, pe de alt parte a venit o cerere fireasc din partea ramurii economiei care se ocup cu afacerile imobiliare, inclusiv din partea speculatorilor i samsarilor imobiliari(trebuie s remarcm aici i acea parte neagr din subsolul economiei).
Comparabilitatea cu preul din strintate era uneori bizar i fr fundament i din pcate a venit i din partea analitilor! Se fceau mereu comparaii cu Paris sau Berlin uitndu-se c un apartament cu 2 camere la periferia Bremenului, spre exemplu, ntr-un cartier linitit, cu buctrie mobilat i utilat, cu baie funcional, mochetat, era mult mai ieftin dect un apartament ntr-un mic orel din nordul Moldovei. Acelai apartament din nordul rii noastre este i acum mai scump dect o proprietate n zona rural n Suedia.
Specialitii n construcii se feresc s spun care e costul real pe metru ptrat construit! Se pare c un parter cu mansarda, 4 camere, 2 bai, buctrie se poate ridica la rou cu 22.000 E n aceeai zon unde apartamentul dat de mine ca exemplu este att de scump. Trebuie s ai doar terenul i se merit efortul.
n aceste condiii este normal s mai scad preurile i vor scdea! Exceptnd zonele ultracentrale i vadurile comerciale va fi mare bucurie cnd vei vinde un apartament la pre bun.
Da, preurile vor mai scade pentru c e firesc!
Hotea Ioan la 4 Ianuarie 2011, ora 20:52
Corect.
Cine a avut bani a cumparat. 2-3 mil de romani sunt plecati; greu de spus citi se vor intoarce.
80% dintre romani au venituri sub 300 euro/luna. Cine vrea sa faca afaceri va trebui sa se alinieze la posibilitatile acestora.
Deci preturile vor scadea, si vor scadea mult. 300-400 euro/mp este pretul care ar permite reluarea afacerilor. Acesta va fi pretul cerut de oamenii de afaceri onesti, constructori ai capitalismului de bun simt.
Vor fi pierderi mari pentru speculatorii = "investitorii" imobiliari.

  Inapoi la articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Mai scad preturile locuintelor in 2011?

Setari Cookie-uri