Comentarii pe articolul Adio, Schengen! Aderarea a fost amanata


Responsabilitatea si demisia

Mustata Costica la 6 Ianuarie 2011, ora 13:17
RESPONSABILITATEA SI DEMISIA
Atat presedintele Traian Basescu cat (...) si ministrul Teodor Baconschi isi asuma fiecare in parte dar si impreuna responsabilitatea esuarii aderarii Romaniei la spatiul Schengen.
Aceasta aderare a fost o tinta de prima importanta pentru Romania si in orice tara civilizata demnitarilor care-si asuma astfel de responsabilitati in urma esecului nu le ramane altceva de facut decat sa-si dea demisia. Dar crede cineva ca se va intampla acest lucru? Nu!
In Romania ultimilor douazeci de ani se pot numara pe degetele de la o mana persoanele publice care si-au dat demisi de onoare.t
Apropo de lumea civilizata, un exemplu elocvent il reprezinta fostul presedinte al Germaniei Horst Kohler, care in urma cu sapte luni a facut o declaratie legata de "interesele" tarii sale de a trimite trupe in Afganistan. Criticile aduse acestuia l-au determinat sa-si dea imediat demisia cu toate ca declaratia sa comparata cu situatia de astazi din Romania (aderarea la spatiul Schengen) este ca si cand ti-ai pune intrebarea ce este mai greu un tantar sau un elefant, si culmea sa mai ai si dubii.
Solutia este una simpla, domnilor politicieni , dati-va demisia si lasati locul liber. Prin inlocuirea dumneavoastra, si in general a celor ce gresesc, speram ca intr-un tarziu sa gasim oamenii potriviti pentru functiile publice, care sa duca Romania la nivelul european. De ce credeti ca Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia etc. au reusit sa se angreneze in mecanismul Europei Unite si sa "vorbeasca aceeasi limba" si Romania nu?.
Incompetenta, hotia, furtul, nepotismul, delasarea, minciuna etc. sunt cateva din calitatile clasei politice romanesti, "reprezentantii" nostri in discutiile cu Uniunea Europeana. Sigur ca astfel am ingrozit intreaga Europa si tuturor li s-a facut greata de noi.
Nu credeam vreodata ca o sa ajung sa scriu asa ceva, dar lucrurile au ajuns de nesuportat.
Stanila Dan la 6 Ianuarie 2011, ora 14:20
Domnule Mustata, dumneata tot te amagesti ca suntem o tara civilizata?Nu toti cei care ne murdaresc personalitatea sunt de vina ca iti este jena sa spui in tarile din vest ca esti din Romania? Nu tot o mare parte din acest popor ne face de ras in intreaga Europa si nu sunt putini!?
Sa nu mai dam vina pe cei pe care i-am ales! Atat stie acest neam: sa gaseasca alti vinovati decat propria persoana, domnule alegator!
Incercam sa ne comportam civilizat(o parte din cei multi) numai cat suntem intr-o tara civilizata, dar la noi ne comportam ca in comuna primitiva! Pe carari de munte maldare de PET-uri, in sate santuri pline de mizerie(acolo unde mai sunt santuri si nu curge apa de ploaie pe mijlocul drumului), in orase aruncam ambalajele pe strada motivand ca nu avem cosuri de gunoi(dar nu stim sa la pastram), alte exemple sunt de prisos! Acest popor e ca un copil de " bani gata": isi bate joc de ce i s-a oferit=un teritoriu superb!
Pacat de aceasta tara minunata ca a nimerit pe mana cui nu trebuia!
Busu Gabriel la 7 Ianuarie 2011, ora 12:13
Prietene, ai senzatia ca exista bun simt si educatie ( a se citi interes ) pentru bunul public undeva in Europa? Te inseli; peste tot unde vezi asa ceva se datoreaza guvernantilor care au stiut si au urmarit sa ajunga aici prin parghiile pe care le au.
Se descurajeaza hotia, minciuna, indiferenta si se incurajeaza munca, investitiile, adevarul si implicarea in viata publica. Toate acestea si multe altele (directii de dezvoltare) se fac prin politici publice. Societatea se schimba, cand majoritatea membrilor doresc (in general motivat) sa se schimbe, Toti oamenii cauta avantaje, depinde care sunt cele promovate; daca se castiga cu hotie, minciuna, relatii, spaga; toti vom cauta aceste cai.

Concluzie:
Cei pusi sa conduca sunt cei ce deschid caile (depinde de ei care).

  Inapoi la articolul Adio, Schengen! Aderarea a fost amanata

Setari Cookie-uri