Comentarii pe articolul Serban Cristea, HR Manager Distrigaz Sud: In 2008, numarul salariatilor va fi in scadere


Distrigaz HR si situatia din sectorul gazelor naturale

Neculai Pavlovschi la 26 Iunie 2008, ora 13:52
Distrigaz HR si situatia din sectorul gazelor naturale
Cca. 7800 salariati erau acum 10 - 12 ani la o cantitate de gaze distribuita (comercializata) cu 25-40% mai mare ca in prezent. Cred ca situatia cu 10700 salariati la care ajunsese Distrigaz Sud intre timp era rezultanta unor evolutii contrare mersului catre integrarea Europeana si era datorata unor influente care nu aveau nici o justificare economica despre care insa nu se discuta. Plecarile voluntare de personal care au condus la reducerea numericului la care va referiti incarca insa si ele valoarea actuala a facturii la gaze naturale. Totusi se mai naste o intrebare: Cum a rezolvat privatizarea Distrigaz Sud (valabil si pentru Nord) din 2004, dupa 4 ani, cel putin unul din obiectivele Europene ale liberalizarii pietei energiei, in particular, a gazelor naturale:
- imbunatatirea calitatii serviciilor (vezi: pierderi de gaze, riscuri explozii, flexibilitatea aprovizionarilor si livrarilor , asigurarea consumurilor de varf, etc.)
- reducerea costurilor si pe acesta cale a preturilor;
- largirea pietei gazelor.

Ce s-a facut real pe linia diverificarii surselor de aprovizionare cu gaze naturale (in afara declaratiilor de presa)?

Nici macar una din multiplele aparitii televizate ale d-lui. Iulian Iancu fost director Distrigaz, fost director general adjunct Romgaz, fost Presedinte a ANRGN (toate in perioada Conventia Democratica) fost Secretar de stat intre 2000 si 2004 ( guvernarea PSD), actual presedinte de Comisie parlamentara si presedinte in Romania a Congresului mondial a energiei; nu au reusit sa ma lamureasca in legatura cu cele de mai sus (in calitatea mea de consumator de gaze naturale). Poate reusiti dvs.

Prof. Dr. Ing. Neculai Pavlovschi,
Pensionar

  Inapoi la articolul Serban Cristea, HR Manager Distrigaz Sud: In 2008, numarul salariatilor va fi in scadere

Setari Cookie-uri