Comentarii pe articolul Se justifica sau nu pretul la carburanti? Vezi aici ce spune Consiliul Concurentei


Uniformizarea pietei? dar SALARIILE?

Alin Constantin Filip la 12 Ianuarie 2011, ora 03:56
De ce sa se uniformizeze piata Romaniei la cea Europeana? Cand vorbim de combustibili, alimente sau orice produse preturile sunt deja aduse mai mult sau mai putin (in principiu mai mult) la preturile deja mai mari decat din alte tari care....curios,si ele fac parte din UE, precum Spania, Italia (preturile la alimente de acum 3 ani deja erau la fel, daca nu si mai mari decat cele din Italia). Noi ce facem? Trebuie sa murim de foame pentru a ne uniformiza preturile la UE?
Problema este urmatoarea, preturi ca preturi, dar SALARIILE? Ele de ce nu sunt aduse la nivelul Europei? Preturile ar trebui sa aiba o explicatie logica, a cresterilor lor...dar avem un exemplu concret precum in partea de combustibil toti proprietarii de benzinarii au facut front comun si au marit preturile, gandindu-se ca oricum trebuie sa cumpere de la ei, deoarece practic detin MONOPOLUL. Ar trebui ca toti soferii sa ne unim si sa nu mai alimentam timp de 3 zile sau o sapt de nicaieri. Noi trebuie sa creem oferta in sine deoarece noi reprezentam cererea existenta pe piata, ei fara noi nu ar exista.
DE CE ALIMENTELE in prezent sunt mai scumpe decat in alte tari vecine, pe cand in paralel noi inca avem un salariu mediu de bataie de joc, comparandul cu celelalte din UE?
Ce sa faca un om cu 550 de lei domnilor pe luna? Sa vad si eu un parlamentar daca poate trai cu 550 de lei.
Daca o tinem asa unde ajungem? Africa o sa fie mic copil pe langa noi care ne calcam in picioare cat mai mult posibil proprii conationali, pentru a stoarce cat mai multi bani. Cum sa nu plece tinerii in alte tari cand vad ca situatia in Romania se inrautateste pe zi ce trece? Insa mai tarziu cand numarul pensionarilor va fi de mai mult decat prea mare ce se va face?
Orice tanar va cauta sa plece in alte tari fie calificat sau nu. Si uite asa ne fuge forta de munca de care mai tarziu tara va avea nevoie.
Numai bine.
Parafrazez "Sa traiti (a se intelege traiesc) bine"

  Inapoi la articolul Se justifica sau nu pretul la carburanti? Vezi aici ce spune Consiliul Concurentei

Setari Cookie-uri