Comentarii pe articolul Se justifica sau nu pretul la carburanti? Vezi aici ce spune Consiliul Concurentei


Cu ce se ocupa Consiliul Concurentei ?

Bortoi Constantin la 12 Ianuarie 2011, ora 08:50
Chiritoiu daca nu este corupt, este un incompetent.
1 Ca preturile carburantilor nu pot fi raportate la puterea de cumparare si ca daca suntem mai saraci trebuie sa avem preturi mai mici este complet eronata, nu este chair asa, deoarece: Puterea scazuta de cumparare influenteza serios volumul de desfacere, iar la cere scazuta ( legitatea cerere-oferta pe care multi o onvoca) deci vanzari mai mici, ofertantul trebuie sa scada pretul. Dar pentru carburanti exista cartel, ointelegere verbala, sau chiar tacita, de consens. Benzina este de mare necesitate iar cumparatorul este captiv s.a. m.d.
2 Consiliul Conc. de un an s-a pronuntat despre monopolul din casta notarilor. Monopol sadea, fiindca prin grila de onorarii aceasta categ. liberala au stabilit tarife minimale. Obligand ca fiecare notar sa nu incaseze mai putin de... Nici gand de libera concurenta.Astfel ca onorariile practicate in Romania sunt de pana la 14 ori mai mari decat in unele tari occidentale, desi puterea de cumparare....Chiritoiu s-a laudat atunci, dar apoi a tacut. De ce? Pute a stiti ce !
.
Iulian la 12 Ianuarie 2011, ora 12:30

Buna domnilor . Foarte multe pareri se emit pe aici si eu cred ca ne racim gura de pomana , pt ca cei care ne duc de nas tac si fac . Actioneaza in interesul lor si noua ne dau senini explicatii savante . Cred ca singura solutie ar fi sa actionam si noi pt ca ei nu au rusine si nu se sinchisesc de parerile noastre. de asta zic ca cel mai potrivit ar fi sa incercam sa fim cat mai uniti impotriva ticalosilor si sa incercam sa reducem cat mai mult consumul de carburant , sa cautam alte surse , din Ucraina de exemplu pt cei care sunt la granita ... sa incercam un mare boicot pt ca doar cu cuvinte nu vom face nimic niciodata . Sa incercam sa mergem zi de zi cu metroul , troleul bicicleta sau pe jos , pana cand nenorocitii vor alinia preturile la realitatea din Romania nu din UE . unde au sa;larii de 10 ori mai mari. Puterea de cumparare ne intereseaza aici nu pretul in sine. deci nu putem compara preturile cu UE... sa ii lasam sa stea cu benzina in cisterne , deci... daca asta e pretul pe care ni-l ofera .... sa incercam sa fim uniti pt ca ei sunt.
Vasilescu Gheorghe la 12 Ianuarie 2011, ora 20:17
Nu stii cu ce se ocupa ????????? simplu ,isi umfla conturile, ale lor si ale celor care i-au pus acolo !!! Fiecare jaf din asta se face cu acordul acestor spagari infecti. Pai daca e piata libera ,care mai e rostul lor acolo in afara de furtul prin orice mijloace ?? De ce nu se desfinteaza,ca oricum nu au nici o traba.
Dar uitati-va doar la mutra asta de sarpe cu ochelari a acestui Chiritoiu,e mutra perfecta a borfasului realizat care sta in permanenta la panda sa vada ce mai poate fura !!!

  Inapoi la articolul Se justifica sau nu pretul la carburanti? Vezi aici ce spune Consiliul Concurentei

Setari Cookie-uri