Comentarii pe articolul Cum sta Romania intr-un clasament mondial al libertatii economice


Cum sta Romania intr-un clasament mondial al libertatii economice

Ntjr la 13 Ianuarie 2011, ora 12:26
Mi se pare foarte bine pusa problema calitatii investitorilor din tara. Numai mi se pare bizara pretentia de a avea pretentia de a avea investitori straini cu un nivel mai ridicat decit nivelul partenerilor romani de afaceri. Studiul citat de dumneavoastra presupun ca spune lucrurilor mai concret pe nume si atita vreme cit nu reusim sa vedem paiul ce ne zgirie zi de zi nu mi se pare deloc corect sa cautam vina in optica altora despre economia, democratia romaneasca.
Din cite am auzit eu marile firme din vestul Europei inainte de a face o mare investitie fac un studiu de prefezabilitate, in care analizeaza avantajele si riscurile fiecarui amplasament posibil in cele din urma argumentele economice fiind cele decisive.
Daca ne dorim o prezenta mai activa pe pietele mondiale avem sau sansa de a ne vinde la preturi de nimica, practica folosita pina acuma, sau de a incerca sa schimbam ceva la capitolul riscuri unde stam cel mai prost.
Politica se face peste tot in campanii electorale unde banii cistigati pe termen scurt decid mai mult decit politicile pe termen lung numai si acesti bani trebuie sa fie cistigati prin munca si nu prin mita electorala csre dupa cum se poate vedea duce la declasarea economiei nationale si speram si la modificarile necesare relansarii economice.
Deci raspunsul meu ar fi DURABILITATE nu fanfaronada si munca multa si sustinuta in Romania si nu in economiile europene care duc lipsa de forta de munca ieftina.

  Inapoi la articolul Cum sta Romania intr-un clasament mondial al libertatii economice

Setari Cookie-uri