Comentarii pe articolul Banca centrala urca dobanda cheie la 10%


comentariu

Elena Motoran la 27 Iunie 2008, ora 08:37
protectie?!
Unul din motivele cresterii dobanzii cheie de catre Banca Centrala ar fi protectia populatiei. A crescut nr. de imprumuturi la banci si oamenii nu mai pot inapoia banii. Fals! Daca ar fi scazut dobanda, populatia ar fi fost protejata, oamenii ar da mai usor banii inapoi. Romanii se vor imprumuta in continuare pt ca salariile sunt mici si nu le ajung banii. Daca tot suntem in Europa, de ce nivelul dobanzilor si al salariilor nu este acelasi cu al celorlalte tari europene?!
Geza Pasztori la 27 Iunie 2008, ora 13:35
E simplu, leul nu e euro. Cum la euro inflatia tinta e max 3%, si dobanzile la euro sunt mult mai mici.
Cat despre salarii, ca sa iei la leafa 1000 de euro, trebuie sa produci 3000.
1000 dai la stat si 1000 pentru patron/firma. E atat de simplu. Cati producem 3000 de euro pe luna?
E adevarat, ca din lipsa de competenta manageriala, patronul roman nu stie sa genereze joburi/taskuri ca sa ne puna in situatia de a castiga atatia bani. Dar mai e o chestie, nu conteaza ca ni se da bani putini, ca noi stim sa lucram si mai putin.
Cat despre imprumuturi, fiecare sa se intinda cat il tine plapuma. Prea am inceput sa luam si sosete pe imprumut, asa ca este normal ca BNR sa incerce sa restranga imprumuturile de consum catre persoane fizice, chiar daca pentru bancile comerciale acesta este segmentul cu cel mai mare profit.
Niki la 27 Iunie 2008, ora 20:02
Creditele ipotecare si consumul o sa fie mai putine...inseamna mau putine case vindute, terenuri pentru specula si asa mai departe...
Daca e asa preturile la case si terenuri vor scadea la aceasi oferta de locuinte. Developers nu vor mai cumpara terenuri, then specula se reduce la terenuri..
pretul jos...in citiva ani .Vindeti acum pina nu-i prea tirziu...

  Inapoi la articolul Banca centrala urca dobanda cheie la 10%

Setari Cookie-uri