Comentarii pe articolul Carmen Vineroiu, Citibank: Clientii devin mai optimisti, isi diversifica portofoliile de investitii


Plasamente

Tmj la 19 Ianuarie 2011, ora 15:07
Buna ziua,

imi permit acest comentariu deoarece citindu-va articolul, m-am bine dispus.
Ceea ce definiti dvs "optimism" eu califica drept pionierat. Poate suna rautacius insa, poti deveni optimist numai atunci cand, in primul rand, dai dovada de intelegerea unor ternduri/fenomene macro-economice internationale si corelativ, de produsele financiare de economisire potrivite.
Din pacate le noi nu cred ca se intampla asa ceva inca, argumentandu-va prin analogie faptul ca banalul FX hedging, pe care companii de diferite calibre / industrii din intreaga lume il aplica cu succes atunci cand este cazul, la noi NU ESTE BINE PRIMIT!!! Mai mult... factorii decizionali ar face-o pe banii companiei dar refuza... de ce? Este scump?!... Nu cred ...insa actiunea depinde de intelegerea intrinseca a produsului precum si a riscurilor asigurate....iar ei REFUZA S-O FACA!
Alta explicatie nu am de ce nu si-ar asigura Panzerele cand pleaca la razboi?!
DIn varii motive, ffff putini corporatisti romani acepta sa plateasca un franc in plus ptr a-si proteja P&L si cash-flow-ul in fata efectelor devastatoare ale fluctuatiilor FX.
Foarte putine business-uri din Ro sunt asigurate natural impotriva riscului valutar insa, la fel ca si un CASCO, care-ti confera un somn usor daca-l faci cu companii serioase, majoritatea-l refuza.

Diversificarea despre care discutati nu tine nici de optimismul pietelor / clientilor, cum nu tine nici de atingerea unui grad mai ridicat de intelegere produselor... tine pur si simplu de un probabil apetitul la risc mai ridicat prin prisma necunoasterii!

Altfel nu inteleg de ce businessmen-ii spun NU hedgingului attat de util companiilori pe care le detin (si care le asigura standardul si banutii pe care dvs ulterior, i-ati plasa) si-ar spune DA unor produse "sofisticate" de economisire ?!? Pare non sens...

Cu stima si mult succes!

  Inapoi la articolul Carmen Vineroiu, Citibank: Clientii devin mai optimisti, isi diversifica portofoliile de investitii

Setari Cookie-uri