Comentarii pe articolul Vantul sufla impotriva investitorilor din energia eoliana. Ce pierde Romania?


Sunt necesare surse alternative de energie in Romania

Ghimpeteanu Vasile la 20 Ianuarie 2011, ora 16:53
Parcurile eoliene constituie una din sursele alternative de producerea a energiei electrice cu costuri reduse si randamente destul de bune comparativ sursele clasice ( in special termocentralele). In unele zone din Romania eficienta curentilor permanenti de aer permite dezvoltarea cu succes a acestor parcuri eoliene.Dobrogea si zona Deltei Dunarii prezinta arii favorabile dezvoltarii unor astfel de proiecte, fara a afecta in mod deosebit ambientul din zonele respective.
Nu inteleg de ce nu se introduce ca politica de stat dezvoltarea rapida a proiectelor care vizeaza obtinerea energiei electrice din surse alternative nedependente de combustibilii fosili ( scumpi si greu de obtinut) sau combustibili lichizi ( petrol - in curs de epuizare) sau gazosi ( gaze naturale - limitate cantitativ , epuizabile).
Ar trebui ca la nivel national să se dezvolte programe sustinute partial de stat ( vezi situatia din alte țări ale U.E.)
pentru antrenarea gospodariilor individuale ( in special cele izolate) in producerea energiei electrice/ termice, pentru satisfacerea consumului individual, din surse alternative (energie eoliana, energie solara,bioenergie,etc.).
In acest mod s-ar obtine energie electrica ieftina,s-ar renunța la rețele de transport greu de intreținut și cu pierderi, ar permite conștientizarea membrilor gospodariilor individuale referitor la economia de energie casnică și nu în ultimul rând un salt tehnic uriaș în special în zonele rurale datorită necesității monitorizării exploatării și întreținerii sistemelor individuale de producere a energiei electrice din s.a.

  Inapoi la articolul Vantul sufla impotriva investitorilor din energia eoliana. Ce pierde Romania?

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile