Comentarii pe articolul Soferii, obligati sa isi echipeze masinile cu anvelope de iarna sau all season


Propozitia-cheie

Dimofte Catalin la 26 Ianuarie 2011, ora 23:27
...este "...obligatia anvelopelor de iarna va fi valabila de la inceputul lunii noiembrie, pentru drumurile publice acoperita cu zapada, gheata sau polei."
Daca asa va arata pana la urma actul normativ, mi se pare destul de rezonabil. Daca e zapada/gheata/polei pe drum, ori esti dotat corespunzator, ori te abtii.
Dar numai intr-un astfel de caz, nu automat, daca afara sunt 25 de grade, cum au fost in noiembrie trecut, hop-tzop cu amenda.
Care amenda oricum este absolut ridicola, cu totul disproportionata. Treci cu 100 pe ora pe rosu si amenda e la jumatate fata de cazul in care te duci cu masina neechipata de iarna pana la colt, cu 25km/h, dar ai ghinionul sa fie o palma de zapada necuratata...
Se vede insa treaba ca sunt niste interese atat de mari la mijloc incat doamnei Boagiu nu-i mai pasa de nimic.
Oricum, e o imbunatatire mare fata de varianta anterioara.
Cristi Baciu la 27 Ianuarie 2011, ora 10:56
D-na Boagiu!
Daca tot ne dam asa civilizati, ce-ar fi ca tot de la 1 noiembrie ministerul transporturilor + CNADNR sa fie obligat sa monteze panouri parazapezi in zonele in care de 1000 de ani incoace se tot blocheaza drumuri nationale din cauza viscolirii zapezii? In caz contrar, se va lua una bucata ministru transporturi + director CNADNR, asezat in pozitia picioare in zona blocata si apoi sectionat cu drujba la nivelul zapezii.
E bine asa sa-i tot obligam pe prosti sa-si cumpere cate ceva, dar noi sa nu ne obligam la nimic.
Frati romani, nu mai fiti prosti. Incepand cu noiembrie, lasati masinile si luati elicopterele. Cica la astea inca nu trebuie sa aveti anvelope de iarna. N-ati invatat nimic de la taticul nostru?
Apropo, daca scriu "WINTER" cu vopsea pe o anvelopa slick, cum imi demonstreaza Garcea ca nu-i de iarna?
In ceea ce priveste :"...obligatia anvelopelor de iarna va fi valabila de la inceputul lunii noiembrie, pentru drumurile publice acoperita cu zapada, gheata sau polei." lasa loc de interpretari. Problema este ca vom fi la cheremul militienilor. Polei poate fi oricand. In plus orice cauciuc merge ca si sania pe gheata sau polei, mai putin cele cu tzinte (ilegale la noi deoarece strica bunatate de drum). Trebuia lasat doar zapada.
P.S.
Banc cu militieni: Doi militieni vad un ou in mijlocul unei intersectii si se tot minuneaza de unde o fi aparut. Trece o baba prin zona si zice: eu pana acum mai vazut doua oua langa o p..a, dar doua p..e langa un ou........!?!?!?!
Florin Cezar la 27 Ianuarie 2011, ora 12:51
mi se pare complet normal sa te oblige sa iti echipezi masina corespunzator.
nush dece va vaitati atat, existavarianta allseasons si atunci nu va mai faceti griji ca e zapada sau nu, aderenta nu e fenomenala dar clar e mai buna decat pe cele de vara. daca vreti sa fiti kamikaze puteti sa va aruncati in gol, macar nu mai deveniti pericole publice.
cand iti urci copilul in dreapta dece il pui sa poarte centura de siguranta?? sau nul pui?? dece ne invata sa mergem cu 50km la ora in localitati care uneori sunt pozitionate pe drumuri europene unde poti circula lejer cu 100-120?? iti spun eu pentru a nu fi pericol public, stiti bine ca unele durmu europene in rom sunt maibune ca autostrazile.. asta nu insemana ca trebui sa fugi ca un nebun. asha este si cu aceste cauciucuri, nu neg ca sunt unii soferi mai buni decat altii nu neg ca sunt unii care merg mai bine cu all sesons decat altii cu gume de iarna, dar stiti la fel de bine ca mine ca sunt multi "smecheri" care au bmw cu tractiune spate, isi pun cauciucuri de vara sa faca ei drifturi, devenind pericol public fara a avea nici cea mai mica shansa sa o redreseze.. lucru putin difercit cu alte tipuri de gume. totul tine de educatia civica a romanului.. si noua ne lipseste. faptul ca statul ne obliga sa ne echipam masinile corespunzator vremii pentur voi inseamna ca le bagam lor bani in buzunar, bun nu le baga, cumparale online din afara tarii, sarputea chair s al eiei mai rpd.. iale din vara. si bagale altora banii in buzunar unde vrea muschiu tau, legea nu zice ca trebui luate din tzara, si nu te obliga sa platesti taxa ( de prima inmatriculare) pentru ce cumperi onliend e afara, asa ca asta nu este o scuza sa nu iti echipezi mashina corespunzator, legea mi se mare mai mult decat ok.
daca vrei ca atunci cand copii tai vor iesii din casa sa nu alunece un bou si sa dea peste ei sa tii omoare, pentru ca pur si simplu nu a putut tine pasina pe drum ca era smecher de roman si scrie cum spune cineva mai sus cu vopsea pe cauciuc winter, sustinei pe cei nemultumiti, daca ai putina minte si responsabilitate civica echipeazati masina pentru drumul pe care vei urma sa circuli.
Voicu Cristian la 28 Ianuarie 2011, ora 20:51
Wauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu .. dar la capitolul gramatica stai rau de tot Florine

  Inapoi la articolul Soferii, obligati sa isi echipeze masinile cu anvelope de iarna sau all season

Setari Cookie-uri