Comentarii pe articolul Tinerii care isi fac firma pot lua pana la 10.000 euro nerambursabili


anormal

Gica Calugaru la 2 Februarie 2011, ora 19:41
dupa parerea mea este o masura anormala si discriminatorie.
la 2 Februarie 2011, ora 20:23
Bine ca le dati numai la cei sub 35 de ani ca noi la 45 suntem casati deja ganditivati ca noi cei care am trait 20 de ani copilaria pe timpul comunistilor si 20 de ani de tot felul de tranzacti a politicienilor astia am fost privati de multe favoruri ar trebui sa va mai ganditi domnilor si la cei cu varste mai mari de 35
De Flo la 2 Februarie 2011, ora 20:26
discriminatorie, desigur! si e doar ipotetica....nu stiu cati tineri vor beneficia de acesti bani, pe hartie e totul perfect
Tache Andrei-Bogdan la 2 Februarie 2011, ora 20:49
Foarte interesanta parerea dumneavoastra.... Din pacate, atata timp cat nu aduceti nici un argument pentru a ne face sa intelegem de ce masura e anormala si discriminatorie, parerea dumneavoastra este egala cu zero.
Duduman Marius-Catalin la 2 Februarie 2011, ora 21:06
discriminatorie fata de cine?
Tuleu Daniela la 2 Februarie 2011, ora 22:35
Discriminatorie, sa le fie rusine! Toti oamenii, indiferent de varsta, nationalitate, conditie sociala, sex, nationalitate, credinta etc..... sunt egali in drepturi. Este ceea ce se numeste "EGALITATE IN FATA LEGII", adica presupune in mod esential ca oamenii sa fie tratati la fel, in ciuda faptului ca sunt diferiti. A se vedea Declaratia Universala a Drepturilor Omului (adoptata de Adunarea Gen. ONU, in 1948), art. 7, precum si Pactul International cu privire la drepturile politice si civile, art. 26.
sa auzim numai de bine, desi ma indoiesc avand astfel de capete .......
Obreja Daniela la 2 Februarie 2011, ora 23:21
Sigur ca este discriminatoriu. Ca si cum ai spune ca dai credite avantajoase doar la barbati, femeile sa se descurce sau sa-si gaseasca un "sponsor". Asa este si aici, daca ai 36 de ani si pentru prima data iti infiintezi un IMM, ar trebui sa fii egal cu cel ce are 35 de ani si 6 luni. Pentru prima firma infiintata ar trebui asigurate facilitati, majore, pe durata de 3 ani pentru ca dureaza sa obtii profit suficient sa te dezvolti, mai ales ca 50% din el trebuie sa-l reinvestesti. De ce a fost gandita strategia asa... nu stiu... tinerii ce vor sa plece din tara pleaca oricum dar probabil, cum spunea Garcea, Exista o explicatie!
Mirel Borz la 2 Februarie 2011, ora 23:59
Probabil firme de servicii funerare pentru populatia tari asteia care se prabuseste pe zi ce trece ,ce firma sa faci cind ce cu virsta de peste 35 de ani si le inchid ca nu mai merg si se angajaza pe unde apuca (cunosc caz)si baga capu in pamint de rusine ca a fost patron si acum e angajat .Sau firmele o sa fie a copiilor de politicieni care om sa faca afaceri cu statu ca de acolo se cistiga bine....
Banica Paula la 3 Februarie 2011, ora 01:27
nu inteleg cum vreti sa ii pacaliti si pe alti ,nu aveti legi bune ,impozitele sunt prea mari pentru oameni fara experienta in afaceri ,10000de euro nu iti ajung nici pt un banal magazin,iar cind se vor vedea incoltiti de atitea dari si vor trebui sa mai scoata bani din buzunarul si asa secatuit al unui tanar.Cu o simpla lege a forfetarului ati desfiintat 10000 de firme ,care aveau crl putin 2 angajati ,la asta v-ati gindit?de ce cel care face legi asa de proaste nu plateste pr daunele aduse economiei,un simplu 0 a nenorocit o gramada de lume
Marcel Gulii la 3 Februarie 2011, ora 10:01
nu mai fiti asa recalcitranti... aceasta e o oportunitate creata pt tineri... si nu este creata impotriva celor peste 35 de ani, dar dupa cum ganditi d'voastra... asa si merge Romanica :D
bucurati'va pt cei care pot beneficia de acest program, desigur daca va fi ceva de capu' lui, pt ca de la spus si pana la facut cu actualul guvern e cale de poveste....
si nu trebuie sa incepeti gandirea negativista.
bafta. ;)
Petru-Dumitru Caliman la 3 Februarie 2011, ora 10:02
Ok super ptr voi..dar noi astia care avem firma si am platit toate taxele posibile din acesta tara, noi ce primim?..cred ca iarasi un mare NIMIC...mersi fain
Bercea Vasile Zorin la 3 Februarie 2011, ora 10:13
Masura este numai pentru tinerii copii de paduchi politici, pentru lipitori de afise electorale, pupincuristi si asa mai departe... Sigur cu bani achitati de idiotii care lucra cinstit. Deci este nu discriminatoriu ci pur si simplu inca o hotie si un abuz. Dupa ce au nenorocit sute de mi de oameni care supravietuiau cumva ruinindu-i, acum fac porcaria asta... Este revoltator
S M la 3 Februarie 2011, ora 10:21
Doar pentru ca se aplica unei anumite categorii din populatie nu inseamna ca este nedrept. La nivel de UE, exista programe similare de finantare(exact!) tot pentru tinerii sub 35 ani. Si nu, nu este ca si cum ai da credit barbatilor si nu femeilor, e ca si cum ai oferi un sprijin financiar mamelor (pentru ca au copii de crescut) sau burse studentilor fara sprijin material.
Daca voi considerati ca masura nu e buna, altele ar trebui sa fie argumentele decat cele de genul "egalitate in fata legii".
Personal, ma incadrez in grupa de varsta, am si experienta, chiar ma gandesc sa imi incep o firma, insa nu cred ca ma voi inscrie pentru fonduri pentru ca, daca ma obliga sa am doi angajati (chiar daca ma pun eu unul), voi restitui cei 10 mii EUR statului din taxe salariale doar in primii doi ani. Prefer sa lucrez cu firme specializate si colaboratori, care au un pfa, spre exemplu.
Velisar Anca la 3 Februarie 2011, ora 11:33
de ce nu spuneti nimic de suma de care trebuie sa o aiba "tanarul" afacerist ptr a putea lua banii astia? Ca sa ceri cei 10.000 de la guvern trebuie sa ai tu 20.000 de euro. Si daca ai 20.000 mai te injugi la conditiile aberante ale guvernului? cifra de afaceri de 500.000 de euro dupa 3 ani? Pe ce lume traiti?! Pai poate doar din smecherii faci banii astia.... Adica incepi cu 100.000 ron si dupa 3 ani ajungi la 2 milioane? Si daca nu faci cifra asta ce se intampla?! Dc nu spuneti?
Emil Anghel la 3 Februarie 2011, ora 12:39
Mi se pare interesanta decizia. Pana sa citesc aceste comentarii, avand in vedere ca am 29 de ani, nu m-am gandit sa tind sa cred ca e usor discrimitorie...dar mai bine sa o luam ca pe o masura de stimulare a tineretului. Desi, daca ma gandesc la o afacere, 10.000,00 Euro sunt destul de putini, depinde in ce sunt investiti, dar daca eu ar fi sa o iau de la zero numai un utilaj m-ar costa suma asta, ori numai cu o ''sapa'' nu faci fata si la ''plantat si la sapat si la cules''. Bine macar ca ii dau si pe acestia, au reusit sa ma puna pe ganduri.
M la 3 Februarie 2011, ora 14:28
de ce discriminare? e o sansa data tinerilor, dar nu numai, chiar daca aveti peste 36de ani, sunteti romani, si cu siguranta gasiti o cale de mijloc, de ex faceti firma pe numele fiului sau a unui prieten mai tanar. ;)
Ovidiu Mavromati la 3 Februarie 2011, ora 15:06
V-ati gandit domnilor guvernanti care ar fi domeniile de activitate ale microintreprinderilor care se vor infiinta si ce sorti de izbanda exista pentru acestea atata timp cat piata interna este sufocata de importuri ale marilor companii ? Mai stopati importurile pe anumite domenii ca sa lasati loc la piata de desfacere pentru microintreprinderi ...daca tot vreti sa faceti ceva . Altfel sunt doar sperante desarte si bani aruncati pentru propaganda politica . Nu toti se pot axa numai pe servicii si sa aiba si un asemenea profit cerut de voi ..
Vegh Maria la 3 Februarie 2011, ora 17:51
au acces 500 de tineri din Marea Romanie..eu personal n-am primit de la acest stat nici salarii compensatorii, nici alocatie pt copil..dar m-am ales de pe vremea comunismului cu astm bronsitic, hepatita cronica..si nu beneficiez ABSOLUT DE NICI UN AJUTOR, CA NU-MI PERMIT SA ACHIT FONDURILE PT STAT medicamentele costa mai putin..
MASURA ESTE DISCRIMINATORIE CHIAR INTRE TINERI..DOAR CA MAREA MAJORITATE NU STIU NICI MACAR SA NUMERE CATI SUNT..CATI AR DORI SA BENEFICIEZE SI LA CATI AJUNG ACESTI BANI..500 de tineri..
Bogdan Catalina la 4 Februarie 2011, ora 09:55
Care sint conditiile, exceptind virsta, si unde ne putem interesa cum si unde se se poate aplica la acest program? Multumesc
Emil Anghel la 4 Februarie 2011, ora 13:16
Domnule Ovidiu Mavromati, aveti mare dreptate.
Emil Anghel la 4 Februarie 2011, ora 13:18
Bogdan Catalina, pe site-ul celor de la AIPPIMM din cate stiu eu si am vazut pe la stiri. Trebuie sa faci un proiect si sa il trimiti online la ei spre analizat. Pana la D-zeu te mananca sfintii ;))
Sterea Bogdan la 6 Februarie 2011, ora 11:07
"cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 de euro sau echivalentul in lei, din valoarea proiectului aferent planului de afaceri, pentru care se face dovada surselor de cofinantare"
S-a pierdut din vedere acest pasaj din lege.
Ca sa ai parte de ajutor iti trebuie cofinantare :)
Cel "batran" ajuta copilul, care nu are urme in cap de economie centralizata, cu bani si-l ajuta si statul. Ce este greu de inteles?
Cel consacrat face un contract de joint venture cu cel tanar si l ajuta sa ia banii. Ce este atat de greu de intuit?
Eu unul ma bucur ca este asa o ocazie pe piata. Vedeti doamnelor si domnilor, nu avem cum sa oprim importurile atata timp cat noi cumparam de la piata cartofii cu 3 lei din olanada cu eticheta de "covasna".
Ideea de baza este ca tinerii au invatat la scoala economie de piata. Teorie. E vremea sa le dam sansa sa aplice teoria.
Rusine celor care gandesc ca daca au facut un copil, statul TREBUIE sa le dea bani! Eu unul am 38 de ani si n am avut de la stat nimic facil. Copilul mi l am crescut singur, nu l am facut sa mi dea statul bani. Si stiti ceva? Nu am stat cu mana intinsa la stat. Am muncit si am facut o afacere profitabila. Am fost sever cu resursele firmei. Asta e buzunarul meu, asta e buzunarul firmei. Nu le am amestecat. Cine a facut altfel, a dat faliment. O sa mi ajut sotia de 32 de ani sa ia acesti bani.
Un sfat: cei care aveti peste 35 de ani si aveti experienta in afaceri, si aveti copii care s-ar incadra la acest capitol cu ajutorul de la stat, ajutati-va copiii si dati-le o sansa sa reuseasca.
Nu este important cat dati la stat ci ca faceti ceva si dati de mancare altor oameni, semeni de-ai nostri.
Uitati-va ca in tarile din vest taxele si impozitele sunt cu minim 50% mai mari ca la noi! Ei au reusit ptr ca gandesc economie de piata, noi ne lamentam pentru ca gandim "de ce sa i dam statului?" Uite ca si statul face pentru noi ceva: cresa, gradinita, scoala, facultate, politie, pompieri, jandarmerie, sistem medical.... Chiar daca sunt cum sunt ele exista si ne dau o siguranta cat de cat. Nu ca in egipt, afganistan sau nu stiu unde. Statul are si el dreptul sau. Noi avem drepturile noastre. Hai sa luam banii si sa ne facem viata mai usoara, in primul rand, gandind altfel...
Madescu Aurelia la 25 Februarie 2011, ora 13:01
Buna gandire dl.Sterea.De 2 luni ma gandesc ce ar putea merge acum in Romania si nu-mi vine nici o idee.Mai am trei afaceri deschise incepand din 1994 dar in ultimii 3 ani au luat-o la vale.Ma straduiesc din rasputeri,dar nu pot sa le revitalizez.Nu stiu ce sa mai fac.As face ceva nou,ceva fara prea mare concurenta dar nu stiu ce.

  Inapoi la articolul Tinerii care isi fac firma pot lua pana la 10.000 euro nerambursabili

Setari Cookie-uri