Comentarii pe articolul De ce au romanii printre cele mai mici preturi la pompa


confuzie? atitudine incorecta

Bortoi Constantin la 9 Februarie 2011, ora 19:42
Daca acciza la noi este cea mai mica, nu inseamna ca diferenta este in profitul comaniilor ? AR TREBUI CA SI BENZINA SA FIE MAI IEFTINA, SI SA NU NE COMPARAM CU ALTE TARI. La pompa diferentele sunt de neluat in seama. Dar chiar s-a uitat ca in anul 2010 am avut si preturi mai mari decat media din U.E ? Dar nu s-a amintit nici faptul ca pe langa cea mai mica acciza, 1/3 din titei provine din Romania , deci la alt pret. Si de aici Petrom- OMV isi are partea. De ce un articol de analiza zis...nu evidentiaza datele pana la capat. Nu sa cante in struna si luand apararea profitorilor. Stiti cat profit s-a realizat in 2010.
Dupa cum s-a scris, ar insemna ca este mai bine ca statul sa mareasca acciza, iar companiile vor fi nevoite sa-si reduca marja profitului, neputand vinde la un pret mai mare decat multe state din U-.E
Dina Mihai la 10 Februarie 2011, ora 10:40
Care profit? Subsidiarele din Romania, din diverse domenii nu neaparat petrolier, nu au profit!

Acel "profit" de care vorbesti este intors prin "serviciile" prestate de catre subsidiare catre companiile mama, aceste servicii sau achizitii fiind taxate de multe ori cu sume nerealiste: o mentenanta de 8h poate fi taxata lejer citeodata cu 500.000 EURO.
Ideea e ca o companie mama va prefera intotdeauna sa contribuie la bunastarea tarii de origine, nu-i intereseaza pe plan local sa plateasca impozite CORECTE. In acest fel, firmele din Romania reclama cistiguri mici sau chiar pierderi.

  Inapoi la articolul De ce au romanii printre cele mai mici preturi la pompa

Setari Cookie-uri