Comentarii pe articolul Basescu spune ca am iesit din zona de risc, dar nu din criza


O natie fara vlaga

Constantin Radut la 9 Februarie 2011, ora 23:55
O naie fr vlag
Luati cu necazurile cotidiene, nu mai avem vlaga de a gandi si actiona in deplinatatea puterilor mintii.
Un razboi propagantistic uluitor de ametitor se desfasoara din cele doua palate - Cotroceni si Victoria - contra natiei romane.
Fiecare interventie publica a presedintelui, secondat de primul ministru, este plina de insinuari, amenintari, mai mult sau mai putin voalate, fapte si acte contra vointei majoritatii.
Oare, peste tot, in lumea democratica, se intampla astfel. Desigur, NU. Iata:
Acum vreo trei saptamani, intrun mic orasel din Franta a disparut o tanara, vinovatul prezumtiv al actului fiind un individ "abominabil", care nu demult fusese eliberat din puscarie. Presedintele Nicolas Sarkozy nu s-a putut abtine de a critica justitia pentru "laxismul" de care a dat dovada. Corpul magistratilor a reactionat deindata, afirmand ca "pozitia" sefului statului reprezinta imixtiune in treburile interne ale altei puteri. Sindicatul magistratilor a solicitat scuze din partea presedintelui si a ministrilor sai. Cum acestea intarziau, salile de judecata din regiunea in cauza au devenit inaccesibile. Acum, aproape intregul corp al magistratilor este in greva.
Un sondaj de opinie arata ca cca 65% dintre cetatenii Frantei sustin protestul. Francezii au putere de discernamant. Natiunea este puternica. Presedintele a pierdut pariul in incercarea de a critica "justitia" pentru a casiga "baza", in perspectiva alegerilor prezidentiale.
Ce se intampla in Romania? Sa ne amintim aceste fraze: "Nu exist niciun stat al UE n care justiia s fi fcut att ru rii pe care o reprezint precum cel din Romnia. Ideea c eti un Dumnezeu nu poate funciona i nu o accept nimeni". Ele au fost rostite nu de vreun dusman istoric al neamului romanesc sau de vreun "fanatic" dintrun alt continent. Patentul este calificat si original: Presedintele Traian Basescu.
Cum a reactionat corpul magistratilor la aceasta jignire incalificabila? Poate au fost cateva voci de protest in surdina. Mai mult nu.
Cum au reactionat cetatenii romani? Nicicum. Nepasatori. Nimeni nu a auzit, nimeni nu a vazut (declaratia a fost facuta la televiziunea publica).
Acesta este un singur exemplu din nenumaratele in care Seful Statului isi umileste, prin ocara si dispret, conationalii.
Profesorii au fost jigniti in fel si chip. Si ei si medicii. Au fost chiar "invitati" sa plece care pe unde vor in lume, pentru ca sunt "liberi", daca nu le convine in propria tara.
Cum am reactionat, fiecare in parte si toti la un loc. Cu nepasare!
Suntem o natie fara vlaga!
http://accentedeconstantinradut.blogspot.com

  Inapoi la articolul Basescu spune ca am iesit din zona de risc, dar nu din criza

Setari Cookie-uri