Comentarii pe articolul Mesajul unui executiv de top: Pregatiti-va pentru un an mai greu! Consumul nu isi revine


2011 un an si mai greu

la 10 Februarie 2011, ora 01:11
Este un an imposibil as putea spune.
Nu sunt patron insa am avut nota 10 la economie politica in timpul studentiei.
Fenomenul este absolut normal deoarece fiecare an se mentine sau are crestere pe baza contractelor incheiate cu cel putin 1 an in urma;acest lucru se poate petrece insa in conditii de conjunctura favorabila(putere de cumparare mare,credite avantajoase etc).
Eu personal, as sfatui patronii sa incerce sa nu vinda acum firmele mari ci sa incerce o fuziune cu o alta firma cu capital strain de acelasi profil.Nu va obtine un pret convenabil la vinzare si va pierde si firma.
Daca datoriile sunt mari si nu mai pot rezista pe piata inca 6 luni atunci sa vinda dar sa vinda cit mai scump.Pot organiza licitatie deschisa tuturor doritorilor atit din tara cit si din SUA,Europa Japonia ,China,Singapore etc
Este doar o idee!!
Insa am si eu o nedumerire: daca tot nu suntem primiti pe niciunde de ce nu se infiinteaza din nou CAER-ul??Sa fie initiativa Romaniei catre toate tarile balcanice la inceput si apoi catre cine mai vrea.UE se pare ca nu ne accepta nici fructele autohtone darmite risnitele romanesti.
Sa fim seriosi domnilor:in Romania ,Bulgaria etc nici in 100 ani nu va fi productie industriala care sa concureze onorabil pe pietele externe iar initiativele private ale romanilor sunt repede anihilate la cea mai mica criza!
Suntem si vom fi doar piete de consum!Trebuie sa ne trezim.Nimeni nu are nevoie de competitori.Fiecare tara are la rindul ei somerii ei.
Lactalis aduce lapte condensat din Croatia si il vinde apoi, ca lapte dulce bun de baut de familiile romanilor(si exemplele pot continua) cu 5.5 lei/litru!!!
De ce sa se plateasca fermierii romani,nu?
La fel in cazul implementarilor de softuri noi: se prefera sa se plateasca 20 programatori polonezi decit 2-3 consultanti it romani cu rezultate la fel de slabe.Nu se potrivesc balantele!
Angajari acum se fac pe "intuneric".
Nu stiti cumva nemteste??
In curind de frica somajului vom lua cu totii cursuri asidue de germana!!Gata cu engleza!!!Am vazut ca se cerea si in chineza..la un anume job!
Si ei tot asa fac daca au partener Romania: invata romaneste!!
Sa fim seriosi!




Dumitrache Viorel Adrian la 10 Februarie 2011, ora 14:41
astea-s lozinci predate la cursurile d-nei Vass si a altora ca dumneaei. Daca lucrurile ar sta asa, nu s-ar mai face comert international. E adevarat ca la nivel de state, ideal ar fi sa nu existe someri, dar ia sa scadem numarul turcilor din Germania sau pe cel al magrebienilor din Franta si sa vedem daca ar avea suficienta forta de munca... Teoria ca teoria, da practica ne omoara...

  Inapoi la articolul Mesajul unui executiv de top: Pregatiti-va pentru un an mai greu! Consumul nu isi revine

Setari Cookie-uri